Deze series komen in april naar Netflix

De winter maakt dan stilaan toch plaats voor de lente, maar Netflix weet je ook in april vast weer te verleiden tot een avondje televisie. Een zonnige dag afsluiten of schuilen voor aprilse grillen? Deze series zijn precies wat je nodig hebt!

La Casa de Papel, deel 2

La Casa de Papel, deel 2 © Netflix


We beginnen meteen met een topper. De Spaanse serie ‘La Casa de Papel’ is de hit van het moment op Netflix. Deze spannende thrillerserie gaat over een groep van acht criminelen die zich laten opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje, met de bedoeling weer buiten te wandelen met een buit van – jawel – 2,4 miljard euro. Om dat gigantische bedrag te kunnen binnenhalen, hebben ze elf dagen toegang nodig tot de drukmachines van de Koninklijke Munt.

Het eerste deel van de serie zat vol onverwachte wendingen en eindigde met een cliffhanger van jewelste. Het tweede deel is sinds 6 april beschikbaar en belooft minstens even spannend (en verslavend) te zijn.

Bekijk hier de trailer:Lees hier ons dossier!

My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman: Jay-Z

My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman: Jay-Z © Netflix


Late Night-legende David Letterman – tegenwoordig voorzien van een baard – is momenteel op Netflix te zien met een zesdelige reeks, waarin hij elke aflevering een bekendheid interviewt. Grote namen, uiteraard.

In januari kon je kijken naar zijn gesprek, binnen en buiten de studio, met niemand minder dan Barack Obama. In februari was George Clooney aan de beurt en in maart mocht Malala Yousafzai haar zegje doen.

In april komt aflevering 4 erbij en daarin kun je kijken naar Lettermans gesprek met Jay-Z, die openhartig vertelt over zijn verleden op straat, zijn huwelijksproblemen van een paar jaar geleden, zijn kinderen, raciale onrechtvaardigheid, enz.


Troy: Fall of a City, seizoen 1

Troy: Fall of a City, seizoen 1 © Netflix - BBC


Liefhebbers van historische dramaseries zullen hun hart kunnen ophalen bij deze Netflix Original-serie van BBC-makelij: Troy, Fall of a City.

De serie schetst de mythe van de Trojaanse oorlog, die plaatsvond in de 13e eeuw voor Christus. Een episch verhaal over liefde en oorlog, intriges en verraad. Wanneer Paris en Helena verliefd worden, zetten ze een reeks gebeurtenissen in gang die de ondergang van hun families en de stad Troje kunnen betekenen.‘Troy: Fall of a City’ werd geschreven door de scenarist van het schitterende ‘The Night Manager’. Het eerste seizoen telt acht afleveringen en is nu beschikbaar op Netflix.

Chef’s Table: Pastry

Chef’s Table: Pastry © Netflix


Ken je Chef’s Table nog, die prachtige én met een Emmy bekroonde docureeks over 's werelds beroemdste culinaire talenten? Filmmaker David Gelb en zijn team zijn terug met een zoet vervolg! Zin in een toetje?

Chef’s Table: Pastry’ volgt vier beroemde patissiers en laat ons kennismaken met hun leven, hun werk, hun passie en hun specialiteiten. Wat staat er zoal op het menu? De beroemde crack pie van Christina Tosi, de luxueuze Italiaanse gelato van Corrado Assenza, de tropische heerlijkheden van Will Goldfarb en de fantastische meesterwerkjes van Jordi Roca.

Bekijk hier alvast de schitterende trailer:Zin in zoet? Vanaf 13 april kun je snoepen van ‘Chef’s Table: Pastry’, enkel op Netflix.

Lost in Space, seizoen 1

Lost in Space, seizoen 1 © Netflix


Ook op 13 april lanceert Netflix het eerste seizoen van scifi-dramaserie ‘Lost in Space’, gebaseerd op de gelijknamige klassieker uit de jaren 60.

‘Lost in Space’ speelt zich af in de toekomst en vertelt het verhaal van de familie Robinson, die geselecteerd is om een nieuw leven op te bouwen in een betere wereld. Helaas crasht het gezin op een onbekende planeet, lichtjaren verwijderd van hun bestemming. Om te overleven, zullen ze moeten samenwerken.De hoofdrollen zijn voor Toby Stephens (Black Sails), Molly Parker (House of Cards, Deadwood), Taylor Russell, Mina Sundwall, Max Jenkins (Sense8), Parker Posey (Café Society) en Ignacio Serricchio (Bones). De serie is geschreven door Matt Sazama en Burk Sharpless (Dracula Untold, Last Witch Hunter). De showrunner is Zack Estrin, die eerder Prison Break produceerde.

Het eerste seizoen van ‘Lost in Space’ is exclusief op Netflix te bekijken vanaf 13 april.

The Alienist, seizoen 1

The Alienist, seizoen 1 © 2017 Turner Entertainment Networks, Inc. A Time Warner Company. All Rights Reserved.


‘The Alienist’ is een psychologische thrillerserie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Caleb Carr.

De serie speelt zich af in New York op het einde van de 19e eeuw. De stad is geschokt door de gruwelijke moorden op een aantal jongens. Kersvers politiecommissaris Theodore Roosevelt doet een beroep op gerechtspsychiater (ook wel alienist genoemd) Dr. Laszlo Kreisler en journalist John Moore om in het geheim de moorden te onderzoeken. Ze krijgen daarbij de hulp van Sara Howard, een ambitieuze secretaresse die vastberaden is de eerste vrouwelijke politie-inspecteur te worden. Aan de hand van toen nog prille disciplines als criminologie en forensisch onderzoek maakt dit bijzondere team jacht op de eerste seriemoordenaar van New York City.Verwacht je aan een spannende serie met een prachtige setting. In de cast zie je onder meer Brian Gerathy, Daniel Brühl, Luke Evans en Dakota Fanning. Onze landgenoot Jakob Verbruggen regisseerde drie afleveringen. Het eerste seizoen van ‘The Alienist’ is vanaf 19 april te bekijken op Netflix.

Dope, seizoen 2

Dope, seizoen 2 © Netflix


‘Dope’ is een pakkende docureeks, die is gefilmd vanuit het perspectief van dealers, gebruikers en de politie. De serie biedt een vernieuwende kijk op de oorlog tegen drugs in Amerika en Mexico, en krijgt er vanaf 20 april een tweede seizoen bij.

Aggretsuko

Aggretsuko © Netflix


Meer en meer anime-series vinden hun weg naar het aanbod van Netflix, en ook in april komt er weer wat nieuws bij.

In 2017 kwam Hello Kitty-creator Sanrio met een nieuw personage, een rode panda die luistert naar de naam Aggretsuko (of agressieve Retsuko), haar kantoorjob verfoeit en stress probeert te kanaliseren met bier en death metal karaoke.

Netflix geeft het creatuur nu een eigen show: ‘Aggretsuko’ krijgt haar première op 20 april. De trailer belooft alvast veel werkgerelateerd drama, existentiële crisissen en schattige dieren die zich vreselijk misdragen.
3%, seizoen 2

3%, seizoen 2 © Netflix

3% is een Braziliaanse dystopische thrillerserie van Pedro Aguilera.

De serie speelt zich af in een sterk verdeelde wereld, met verwoesting aan de ene kant en vooruitgang aan de andere. De elite woont in het paradijs, de rest in overbevolkte krottenwijken zonder mogelijkheden. Hoor je niet bij de gelukkige 3%? Je krijgt één kans om naar de ‘betere kant’ te gaan…Het tweede seizoen van deze thrillerserie is beschikbaar vanaf 27 april. Dat geeft je nog even de tijd om het eerste seizoen te bekijken, als je dat nog niet hebt gezien.

The 100, seizoen 5

The 100, seizoen 5 © Netflix


In de post-apocalyptische wereld van ‘The 100’ leven de overblijvende mensen in een ruimteschip. Een groep van honderd delinquente jongeren wordt teruggestuurd naar de aarde, om te testen of de planeet opnieuw leefbaar is. Eenmaal aangekomen blijken daar toch nog overlevenden te zijn.

Seizoen 4 van deze spannende sciencefictionreeks eindigde met een serieuze cliffhanger, en dus wachten de fans in spanning af tot het vijfde seizoen beschikbaar wordt. Dat wachten is nu bijna gedaan, want vanaf 30 april krijg je elke maandag een nieuwe aflevering.

Ook het tweede seizoen van ‘Designated Survivor’ krijgt er sinds 5 april 2018 elke donderdag een nieuwe aflevering bij, en vanaf 19 april geldt hetzelfde voor seizoen 2 van ‘Riverdale’. Vanaf 25 april kun je elke woensdag een nieuwe aflevering bekijken van ‘The Original’, seizoen 5.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook