Nu op Netflix: Lost in Space

Irwin Allen’s klassieker uit de jaren 60 heeft een reboot gekregen, die de serie én de familie Robinson een eind in de 21e eeuw katapulteert. ‘Lost in Space’ is nu beschikbaar op Netflix, en voer voor liefhebbers van family adventure en sciencefiction.

Nu op Netflix: Lost in Space © Netflix


Bekijk hier alvast de trailer:


Het verhaal

Het verhaal © Netflix


In de jaren 60 volgde de serie de familie Robinson, die eind jaren 90 wordt uitgekozen om een andere planeet te gaan koloniseren.

Deze ‘Lost in Space’ volgt nog steeds de familie Robinson, maar speelt zich af in 2046, een tijd waarin ruimtekolonisatie realiteit is geworden. Nadat een mysterieuze meteoriet op kerstnacht op aarde is ingeslagen – de zogenaamde Christmas Star – is de mensheid op zoek naar een nieuwe bewoonbare wereld. Wie deel wil uitmaken van de kolonisten moet proeven afleggen en training volgen.

De familie Robinson is geselecteerd om een nieuw leven op te bouwen op een andere planeet. Op weg naar hun nieuwe thuis ondervindt hun ruimteschip, de Jupiter 2, echter problemen waardoor ze een crashlanding maken op een onbekende planeet, lichtjaren verwijderd van hun bestemming.

En dan beginnen de problemen. Alles wat enigszins kan misgaan, gaat mis. Om te overleven, zullen ze moeten samenwerken.

Meet the Robinsons

Meet the Robinsons © Netflix


De familie Robinson is geen familie waar iedereen altijd goed overeenkomt. Het draait een beetje vierkant tussen mijnheer en mevrouw. De drie kinderen van het gezin hebben erg verschillende karakters, en dat durft al eens botsen.

Samenwerken is een teer punt, en dat blijkt al snel na de crashlanding. Aan de hand van flashbacks kom je meer te weten over de dynamiek in het gezin, en kun je zien waarom er al eens geruzied en gehakketakt wordt.

John en Maureen Robinson

John en Maureen Robinson © Netflix


De pater familias is John Robinson, sterk gespeeld door Toby Stephens (‘Black Sails’). John was op aarde een marineofficier die geregeld op geheime missie was en zijn kinderen dus niet vaak zag. Dat verklaart meteen waarom hij wat moeite heeft om zijn vaderlijke rol op te nemen: in tijden van crisis reageert hij als een militair, met orders en te volgen protocollen.

De band met zijn vrouw Maureen – eveneens uitstekend gespeeld door Molly Parker (Jackie Sharp in ‘House of Cards’) is niet geweldig goed. Voor de reis naar de nieuwe wereld begon, had het stel al huwelijksproblemen en Maureen was aanvankelijk van plan om zonder haar echtgenoot te vertrekken.

De kinderen

De kinderen © Netflix


Het gezin telt drie kinderen. De oudste is de koppige en zelfzekere Judy (Taylor Russell), die door een traumatische gebeurtenis net na de crash uit balans raakt. Het middelste kind is Penny (Mina Sundwall), slim en rad van tong. De benjamin van het stel is de nieuwsgierige en gevoelige Will (Max Jenkins, die eerder meespeelde in Sense8). Will bouwt een vreemde band op met een vreemde, buitenaardse robot. Want ja, in ‘Lost in Space’ hoort een robot (“Danger, Will Robinson!”).

Outsiders

Outsiders © Netflix


Samen met de Robinsons stranden ook twee andere kolonisten op de verloren planeet: de charismatische, manipulatieve Dr. Smith (Parker Posey, bekend van onder meer ‘Café Society’) en de ondeugende maar charmante Don West (Ignacio Serricchio, die eerder o.a. meespeelde in ‘Bones’).

Dr. Smith is duidelijk de slechterik van dienst, maar om de een of andere reden blijven de Robinsons haar kansen geven. Don West is een getalenteerde aannemer die eigenlijk helemaal niet van plan was kolonist te worden, en een crashlanding op een onbekende planeet stond al helemaal niet in zijn planning.

Adembenemende beelden

Adembenemende beelden © Netflix


Sciencefiction doet het tegenwoordig erg goed – denk maar aan ‘Stranger Things’, ‘Black Mirror’ en onlangs nog het peperdure ‘Altered Carbon’. Netflix had voor ‘Lost in Space’ opnieuw een flink budget over, en de serie ziet er dan ook fantastisch uit.
Verwacht je aan adembenemende beelden: van het ruimteschip, de nieuwe planeet, het robotachtige wezen…

Team

Team © Netflix


In oktober 2014 werd bekendgemaakt dat Legendary Television werkte aan een nieuwe reboot van ‘Lost in Space’ met schrijversduo Matt Sazama en Burk Sharpless, die eerder het scenario schreven van ‘The Last Witch Hunter’, ‘Dracula Untold’ en ‘Gods of Egypt’.

Iets meer dan een jaar later werd het project verkocht aan Netflix en werd duidelijk dan Neil Marshall (‘Black Sails’, ‘Game of Thrones) de piloot zou regisseren en zou optreden als executive producer. De showrunner is Zack Estrin (‘Prison Break’).

Entertainment voor het hele gezin

Entertainment voor het hele gezin © Netflix


‘Lost in Space’ is een spannende scifiserie met prachtige visuals. Trefwoorden:  sciencefiction en avontuur! De Robinsons vormen een fascinerende bende, die een behoorlijke portie gevaar op hun pad vinden en vechten om te overleven.
Een serie die je gerust samen met je (niet te jonge) kinderen kunt bekijken, want ook het jonge volkje lijkt ‘Lost in Space’ wel te kunnen waarderen.

Het eerste seizoen omvat tien afleveringen en is nu te bekijken op Netflix.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!
 

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook