Raar maar waar... Deze acteurs weigeren naar hun eigen films te kijken

Het moet toch een beetje raar doen om jezelf in de huid van een ander te zien kruipen. Geen wonder dat sommige acteurs hun acteerprestatie nooit bekijken wanneer de film volledig ingeblikt is.

Johnny Depp

Johnny Depp ©  PAN Photo Agency


Johnny Depp heeft in een interview toegegeven dat hij nooit naar zijn eigen films kijkt. De acteur vindt dat zijn werk erop zit eenmaal de film is afgewerkt. "Ik kijk niet graag naar mezelf", aldus onze favoriete piraat. Zijn kinderen missen dan weer geen enkele van zijn films!


Julianne Moore

Julianne Moore ©  Denis Makarenko


Julianne Moore kijkt nooit naar de afgewerkte film. De actrice heeft trouwens geen enkele van haar eigen films gezien. Als ze al op de premières aanwezig is, verlaat Julianne Moore de zaal zodra de film begint. In een interview heeft Moore verteld dat het een van haar grootste angsten is om een film te zien waarin ze zelf meespeelt.


Javier Bardem

Javier Bardem © Denis Makarenko


Dat Javier Bardem niet graag naar zichzelf kijkt op het grote scherm, komt vooral door z'n uiterlijk. De Spaanse acteur vindt z'n neus, ogen en stem niet mooi. "Als ik acteer, is er iets sterks, waardoor ik mijn neus niet zie en mijn stem niet hoor. Maar achteraf kan ik het niet hebben om mezelf te zien of te horen", zo zei de favoriete acteur van Pedro Almodovar.


Reese Witherspoon

Reese Witherspoon © Denis Makarenko


Wanneer het over haar films gaat, heeft Reese Witherspoon een complete black-out. De actrice haat het zo erg om zichzelf op het scherm te zien dat ze liever alles vergeet over de films die ze heeft gedraaid. "Ik bekijk ze niet, anders kom ik in een spiraal van zelfvernietiging terecht", legde ze uit. Als ze per toeval beelden terugziet van een van haar films, is Reese Witherspoon telkens verbaasd dat ze zich niets van de opnames herinnert.


Jared Leto

Jared Leto © Tinseltown


Er zijn bepaalde films die Jared Leto liever niet ziet. Wanneer de opnames te heftig waren, zoals bij Dallas Buyers Club, ziet de zanger-acteur de film liever als een herinnering. Suicide Squad is ook zo'n film die hij niet wil zien. "Maar ik heb het script gelezen, dus ik weet wat er in de film zal gebeuren", zo verdedigt hij zich.


Angelina Jolie

Angelina Jolie © PAN Photo Agency


De reden waarom Angelina Jolie er niet van houdt om haar films terug te zien, is eerder opmerkelijk. De actrice heeft het niet zo voor de cinema. Films bekijken is niet zo haar ding. In een promo-interview voor Wanted, heeft de ex van Brad Pitt onthuld dat ze liever films maakt dan ernaar te kijken.


Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix ©  Everett Collection


Er zijn zo van die acteurs die het haten om zichzelf op het grote scherm te zien, maar die toch proberen om enkele van hun films mee te pikken. Dit is het geval voor Joaquin Phoenix, die heeft opgebiecht dat hij maar een paar van zijn eigen films heeft gezien. The Master bijvoorbeeld, omdat regisseur Paul Thomas Anderson de acteur gedwongen heeft om ernaar te kijken. Joaquin Phoenix heeft wel op eigen houtje Her bekeken. De acteur geeft niet op en hoopt op een dag "de maturiteit te hebben om naar zijn eigen acteerprestaties te kijken".


Nicole Kidman

Nicole Kidman © Bakounine


De Australische actrice weigert systematisch de films te bekijken waarin ze heeft meegespeeld. Op twee uitzonderingen na dan toch: Moulin Rouge en Australia. Baz Luhrmann, de regisseur van deze twee films, is er inderdaad in geslaagd om de filmster te confronteren met haar eigen beeld. Kidman voelde zich naar eigen zeggen niet op haar gemak en zat de hele tijd te wiebelen op haar stoel tijdens de vertoning van Australia.


Megan Fox

Megan Fox ©  Jaguar PS


Er zijn ook acteurs die alleen hun films willen zien wanneer ze lichtjes aangeschoten zijn. Megan Fox, bijvoorbeeld, kijkt niet naar haar films zonder eerst te drinken. "Ik moet drinken om het aan te kunnen", zei ze in een interview. Megan Fox kijkt zelfs niet naar de rushes noch naar foto's van de film. Om naar Transformers 2 te kunnen kijken, moest de actrice een coupe champagne in één keer achterover slaan.


Robert Pattinson

Robert Pattinson © Denis Makarenko


Niet naar je eigen films kijken als je de held bent van een saga, is nogal moeilijk. Dan kan je maar beter niets van je personage of het verhaal vergeten. Robert Pattinson heeft dus alle Twilight films gezien, behalve de laatste. De acteur schept er trouwens - raar maar waar - genoegen in om de slechte recensies te lezen op het internet. Ja, enkel de slechte, om wat te kunnen afgeven op zichzelf.


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook