5 redenen om 'Patser' te bekijken in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Na ‘Image’ en ‘Black’ zijn Adil El Arabi en Bilall Fallah al aan hun derde langspeelfilm toe. Het duo leerde elkaar kennen aan de filmschool Sint-Lukas. Met deze film brengen ze het verhaal van vier Antwerpse vrienden die willen leven als echte patsers. Ze geraken betrokken in drugszaken en ontketenen zo een bendeoorlog van Antwerpen tot Amsterdam, en zelfs Colombia.

Topcast

Topcast © Photonews


Onder meer Gene Bervoets en Axl Daeseleire passeren even de revue, maar de echte patsers in de film zijn Said Boumazoughe, Junes Lazaar, Nora Gharib en Matteo Simoni. De vier vrienden gaan op nogal amateuristische wijze te werk met hun handeltje. Dat keert zich tegen hen wanneer ze zich bemoeien met de zaakjes van de Nederlandse drugkoning Orlando Marie. Door de inmenging van de Amsterdamse maffia maken we ook kennis met wat Nederlandse acteurs: Werner Kolf speelt zijn personage als drugkoning beheerst. Naast Eric Corton zien we ook Ali B. aan het werk. Die kreeg zonder twijfel de meest ordinaire rol uit de film. Wie Ali B. als opgefokte gangster het beste van zichzelf wil zien geven: kijken is de boodschap.

Aanstekelijk straattaaltje

Aanstekelijk straattaaltje © Photonews


“Mijn voorbereidingen voor de rol van straatboef Adamo waren erg intens, zeker in vergelijking met vorige rollen,” vertelt Simoni. Die moest zich natuurlijk inwerken in het straattaaltje. Dat moet je toch gezien hebben. Spits alvast je oren, want het gaat in een razendtempo. Het is waarschijnlijk de Vlaamse film met het grootste aantal fucks, maar het past volledig in de sfeer.

Actiefilm met humor

Actiefilm met humor © Isopix


Patser mag dan wel een ode aan de Amerikaanse misdaadfilm zijn met zijn zwartgallig en smerig kantje. Geestig en humoristisch zijn zeker ook kenmerken van de film. Die zogezegde ‘gangsters’ sukkelen er danig op los. De film zit vol kleine lachmomenten.

Muziek

Muziek © Isopix


Heel wat bekende namen werkten mee om de tracklist van Patser een succes te maken. Denk maar aan Ronnie Flex, Dimitri Vegas & Like Mike, Ali B, Boef, … In de film maken Dimitri Vegas & Like Mike hun debuut als acteurs. Ook de soundtrack is van hun hand: ‘Slow Down’, dat werd een topnummer. Sinds de release van het nummer op 26 januari werd het al meer dan 9,5 miljoen keer gestreamd op Spotify.

Volle bioscoopzalen

Volle bioscoopzalen © Isopix


Op vijf dagen tijd lokte de film 82.000 mensen naar de zalen. Het is zo één van de meest bezochte films in ons land. Daarmee deed Patser het beter dan ‘Het Tweede Gelaat’ en ‘De Premier’ na hun openingsweekend. In totaal trokken 330.000 mensen naar de cinema voor deze film.

Die moet je toch ook gezien hebben…

Vanaf 24 mei kan je Patser in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV bekijken.

Lees ook: Een Hollywoodfilm in Vlaanderen, Adil en Bilall over Patser

Bekijk alle films in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Meer weten over Proximus TV?


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook