5 redenen om 'The Shape Of Water' te bekijken in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Met The Shape of Water brengt regisseur Guillermo Del Toro een romantisch verhaal over Elisa en... een amfibisch wezen. Het verhaal speelt zich af tijdens de Koude Oorlog, begin jaren 1960.

5 redenen om 'The Shape Of Water' te bekijken in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV © Isopix


Elisa kan als schoonmaakster aan het werk in een overheidslaboratorium. Daar ontdekt ze in een watertank een mysterieus amfibisch wezen, iets wat lijkt op een combinatie tussen een vis en een man. De eenzame Elisa krijgt sympathie voor het wezen, ze wil dan ook voorkomen dat haar werkgever Strickland overgaat tot experimenten.

Prachtige sets

Prachtige sets © Isopix


De film is opgenomen in Toronto. Prachtige gebouwen en decors brengen je zo in de juiste sfeer. Neem bijvoorbeeld het huis van Elisa. Op het eerste zicht een oud, vies huis. Het dak kan nauwelijks het water buiten houden. Toch heeft het een heel romantische uitstraling. Van het enorme raam tot het prachtige vervallen behang op de muren. Stuk voor stuk erg authentieke sets.

Het acteerwerk van Sally Hawkins

Het acteerwerk van Sally Hawkins © Isopix


Het hoofdpersonage Elisa wordt gespeeld door Sally Hawkins. Ze werd voor het grote publiek bekend door 'Blue Jasmin' (2013), nadien was ze ook in 'Paddington' (2014) te zien. Haar personage is stom. De actrice levert zonder woorden een prachtig staaltje acteerwerk. Zonder overacting in haar lichaamstaal, maar met een heel expressief gezicht. Perfect afgemeten. De film bruist nog van ander acteertalent. Zo levert ook Michael Shannen knap werk. Hij speelt de maniakale Strickland, een slecht figuur. Hij speelt het echter zo goed, dat je hem haast leuk zou beginnen vinden.

Oscarwinnaar

Oscarwinnaar © Photonews


Tijdens de Academy Awards 2018 was The Shape of Water de meest genomineerde film. Uiteindelijk wist hij maar liefst vier Oscars op te strijken: beste productieontwerp, beste filmmuziek, beste regisseur en beste film. Dat kan niet anders dan een topfilm zijn!

Hollywood invloeden

Hollywood invloeden © Isopix


Wie fan is van echte Hollywood, komt zeker aan zijn trekken. De film zit vol heerlijke Hollywood invloeden. Elisa brengt het monster onder meer muziekkennis bij, bijvoorbeeld met een Benny Goodman-plaat. Oude films komen aan bod, tapdansen, een prachtige theater,... De film roept zeker de geschiedenis van Hollywood op vanwege de uitstraling, het verhaal en de personages.

Magische elementen

Magische elementen © Isopix


De film brengt ons terug naar de jaren zestig en heeft een nostalgisch aura.  Dat terwijl de film ook magische elementen bevat die bijna futuristisch zijn, kenmerkend voor het werk van Del Toro. De visuele effecten, zoals het watermotief geven het dat tikkeltje extra.

Met deze prachtige film kan je dus perfect even ontsnappen aan het dagelijkse leven.

Vanaf 4 juni is The Shape of Water beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Lees ook: interview met Guillermo Del Toro


Bekijk alle films in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Meer weten over Proximus TV?
 

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook