Wie wint Belgium’s Got Talent?

Twaalf finalisten, één winnaar: de finale van Belgium’s Got Talent belooft alweer spannend te worden. Gemiddeld zagen een recordaantal van 1.127.866 de voorbije weken hoe de twaalf topacts hun plek in de finale veroverden. Gilles Thiry, DrumSpirit, Interius Fortitudo, Get Insane, Avant Garde Collective en Aya Courouble kregen de stem van de jury. Twice, Tascha & Ian, Sonita, Leen & Angelo, Mathias Goethals en CompAni-One werden door de kijkers naar de finale gestuurd.

Wie wint Belgium’s Got Talent? © vtm


Vrijdag zetten de talenten een laatste keer alles op alles in de live finale. Wie wordt de opvolger van Baba Yega en gaat voor goud in het jubileumseizoen van Belgium’s Got Talent?

Alleen de kijker thuis beslist wie de overwinning en de bijhorende 50.000 verdient. Er kan al van bij het begin van de show gestemd worden via sms naar 6677 of gratis via de VTM-app.

Bekijk de finale van Belgium's Got Talent vrijdag om 20u35 op vtm of waar je ook bent via proximustv.be. Klik hier om het programma op te nemen.

Giles Thiry

Giles Thiry © vtm


Acrobaat Gilles Thiry (26 - Bost) verkent opnieuw hogere regionen aan zijn Chinese mast. Tijdens de finale brengt hij een persoonlijk verhaal, waaraan hij ook zijn opvallende tattoo dankt. Kijkers met hoogtevrees zullen hun stoelleuning ongetwijfeld wat steviger vastklampen als Gilles de hoogte in gaat… én zich weer naar beneden laat vallen.


Mathias Goethals

Mathias Goethals © vtm


Van bescheiden turner tot rasecht showbeest: Mathias Goethals (19 - Roeselare) onderging een ware transformatie voor zijn studioshow. Vrijdag verrast hij met een acrobatische combinatie op de grond én in de lucht. Tijdens zijn auditie liet hij al zien in welke bochten hij zijn lichaam op gracieuze wijze kan wringen.

Sonita

Sonita © vtm


Ook Sonita (25 - Gent) legt de lat hoog. Queen B coveren, daar moet je lef voor hebben. De Kameroense studente gaat de uitdaging aan met het aartsmoeilijke Listen van Beyoncé. Benieuwd of ze daarmee de zaal én jury opnieuw kan inpakken.

Tascha & Ian

Tascha & Ian © vtm


Acrobatisch talent is er van het jonge koppel Tascha & Ian (19, Boom). Zij hopen alle harten sneller te doen slaan met een act op Tom Walkers megahit Leave a Light on. Zorgen ze opnieuw voor een storm van emoties?

Interius Fortitudo

Interius Fortitudo © vtm


Spektakel verzekerd wanneer de Olympiërs van Interius Fortitudo (18 en 23 - Brussel en Deurne) hun turnkunsten bovenhalen. Dit keer kiezen ze voor nieuwe toestellen, die het volledige podium beslaan, én de beats van Dimitri Vegas & Like Mike. Ze stuwen Belgium's Got Talent daarmee naar een olympisch niveau!

Leen & Angelo

Leen & Angelo © vtm


Ook het Limburgse latinduo Leen & Angelo (28 en 29 - Kaulille) drijft het tempo op. De twee Belgische kampioenen dansen voor de finale een rumba en een jive, en gebruiken daarvoor de swingende tonen van Bruno Mars. Tijdens de audities lieten ze de monden van de jury openvallen met hun snelle salsa en strakke mambo.

Twice

Twice © vtm


Twice (13 en 15 - Ingelmunster), de Golden Buzzer van Stan, gaat vrijdag ook voor invloeden van latin in hun moderne choreografie. Slaat het piepjonge duo er opnieuw in om jury en publiek muisstil te krijgen? Kan het gouden dansduo het hoge niveau van de vorige rondes evenaren?


DrumSpirit

DrumSpirit © vtm


Hun trommels steken in een nieuw jasje en hun drums zijn opgewarmd: percussiegroep DrumSpirit (15-29 - Dadizele) is klaar voor muzikaal vuurwerk. Show verkopen ze dit keer op het toepasselijke The Greatest Show uit de gelijknamige film. DrumSpirit was de Golden Buzzer van Dan Karaty tijdens de audities.

Get Insane

Get Insane © vtm


Ook Get Insane gaat voor nóg meer spektakel. Met behulp van BMX’en, pocketbikes en steps beloven ze nog waanzinniger uit de hoek te komen. De groep beoefent allerlei extreme sporten: van BMX tot freerunning. Hun waanzinnige stunts leverden tijdens de audities veel gegil op vanachter de jurydesk.

Aya Courouble

Aya Courouble © vtm


Aya Courouble (15 - Merelbeke) doet voor haar ritmische gymnastiek beroep op een hoepel, bal en touw. Met die attributen duikt ze de jungle in voor een beestige act. Aya Couroble was de Golden Buzzer van Koen en Laura. De jonge acrobate traint hard om haar grote droom waar te maken: ooit op de Olympische Spelen staan.

CompAni-One

CompAni-One © vtm


Danscrew CompAni-One (18-29 - Gent) verzilverde vorige week het allerlaatste plekje in de finale. Dat de moderne dansers daar thuishoren bewijzen ze met een nieuwe choreografie. Dan Karaty bekende bij de audities al kleur: Anneke, de oprichtster van de danscrew, is een van zijn favoriete danseressen.


Avant Garde Collective

Avant Garde Collective © vtm


Ook An Lemmens’ favoriete crew is vrijdag van de partij: Avant Garde Collective (19-32 - Leuven en Nederland). Zij laten een andere kant van zichzelf zien met een ingetogen act op een nummer uit The Secret Life of Walter Mitty. "Ongezien" was het enige wat de juryleden konden uitbrengen na hun auditie.

Bekijk de finale van Belgium's Got Talent vrijdag om 20u35 op vtm of waar je ook bent via proximustv.be. Klik hier om het programma op te nemen.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook