Een spookhuis, een dino en gekrompen hoofden: de onwaarschijnlijke koopwoede van Nicolas Cage

Onlangs nog een film van Nicolas Cage gezien in de zalen? Het zou ons verbazen! Hij is momenteel nochtans een van de actiefste acteurs in Hollywood. Maar hoewel hij in de jaren negentig nog een Oscar won voor Leaving Las Vegas en ook in enkele kaskrakers te zien was, halen de meeste van zijn huidige films de bioscoop niet en worden ze rechtstreeks op dvd gelost.

Een spookhuis, een dino en gekrompen hoofden: de onwaarschijnlijke koopwoede van Nicolas Cage © Photonews


Cage neemt dan ook zowat iedere rol aan omdat hij door een lange lijst van absurde aankopen op een gigantische schuldenberg zit, terwijl hij ooit een fortuin van 122 miljoen euro bezat.

Ontdek hier enkele van zijn zotste aankopen, waarvan hij er ondertussen noodgedwongen wel weer wat van de hand deed!

Het skelet van een dinosaurus

Het skelet van een dinosaurus © Isopix


Nicolas Cage betaalde ooit 250.000 euro voor het skelet van een tarbosaurus van 67 miljoen jaar oud. Hij zou naar verluidt meer geboden hebben dan Leonardo DiCaprio.

Gekrompen hoofden van Pygmeeën

Gekrompen hoofden van Pygmeeën © Isopix


Volgens bezoekers van het huis van Nicolas Cage staat zijn huis vol met zeldzame kunst en artefacten. Waaronder een collectie gekrompen hoofden van Pygmeeën, dat zijn hoofden die op een speciale manier geprepareerd werden om te dienen als trofee of voor rituele doeleinden. Een beetje luguber toch.

Exotische dieren

Exotische dieren © Photonews - Gerard Lacz


Cage heeft ook een voorliefde voor exotische dieren. Zo haalde hij twee witte cobra’s, een octopus, een haai en een krokodil in huis. Niet meteen de meest geschikte huisdieren.

Een paar kastelen en een spookhuis

Een paar kastelen en een spookhuis © Wikimedia


Op een gegeven moment bezat Nicolas Cage maar liefst vijftien huizen in onder andere New Orleans, New York, Las Vegas, San Francisco, … Kwestie dat je je overal thuis voelt natuurlijk!

Daarnaast bezat hij ook een kasteel uit de elfde eeuw in Duitsland en een kasteel in het Engelse Bath ter waarde van 6,5 miljoen euro, waar hij ook nog eens miljoenen voor betaalde aan renovaties.

Pronkstuk van zijn huizencollectie: een 'spookhuis' van 2,8 miljoen euro in New Orleans. In dit huis woonde Madama LaLaurie in de 19de eeuw, een seriemoordenaar van zwarte slaven.

De Lamborghini van de sjah

De Lamborghini van de sjah © Isopix


In 2004 zou hij zo’n 30 moto’s en 50 auto’s in zijn bezit gehad hebben, waaronder enkele opmerkelijke oldtimers, negen Rolls-Royces en een van de 348 Ferrari Enzo’s die ooit geproduceerd werden. In 1997 betaalde hij ook nog eens 295.000 euro voor een Lamborghini Miura SVJ die nog van de Perzische sjah was geweest.

Twee privé-eilanden

Twee privé-eilanden © Photonews - Alfredo Venturi


Er zijn wel meer sterren met hun eigen eiland, maar Nicolas Cage zou Nicolas Cage niet zijn als hij er geen twee wou. De eilanden bevinden zich op de Bahama’s, naar verluidt naast het eiland van Johnny Depp.

Een eigen vliegtuig en jacht

Een eigen vliegtuig en jacht © Isopix


Met een eigen Gulfstream vliegtuig en maar liefst vier luxejachten was de koopwoede van de acteur nog niet gestild. Een van zijn jachten kreeg de naam Sarita, kostte zo’n 20 miljoen dollar en telde twaalf luxueuze slaapkamers…

Een indrukwekkende verzameling strips

Een indrukwekkende verzameling strips © DC Comics


Nicolas Cage is ook een stripverzamelaar: zijn collectie zou maar liefst 1,6 miljoen dollar waard zijn. Behoren tot de collectie: Action Comics #1, het album waarin Superman voor het eerst zijn opwachting maakt, én Detective Comics #38, waarin het personage Robin geïntroduceerd wordt in het Batmanverhaal.

Een graftombe in de vorm van een piramide

Een graftombe in de vorm van een piramide © twitter/pecheney


Ook wanneer Nicolas Cage er niet meer is, zal hij nog opvallen. Zo kocht hij al een graftombe in de vorm van een piramide op het St. Louis kerkhof in New Orleans. Zijn naam staat er gelukkig nog niet op, wel de Latijnse spreuk "Omnia Ab Uno", wat zoveel wil zeggen als "Alles van één". Die spreuk komt voor in National Treasure, een van de succesfilms van Cage.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook