Safe: iedereen heeft recht op zijn geheimen

Dexters Michael C. Hall is terug, en wel op Netflix. In ‘Safe’ speelt hij een rouwende weduwnaar die opnieuw een klap te verwerken krijgt als zijn oudste dochter mysterieus verdwijnt na een feestje. Tijd om in actie te schieten!

Safe: iedereen heeft recht op zijn geheimen © Netflix - Ben Blackall 2017

Veilig achter een hek

Veilig achter een hek © Netflix - Ben Blackall 2017


Een gated community, of omheinde woonwijk. Veiligheid troef, zou je denken. Maar misschien loert daar wel evenveel gevaar als in de wereld buiten de hekken.

In de achtdelige misdaadserie Safe volg je Tom Delaney, een kinderchirurg die sinds de dood van zijn vrouw alleen instaat voor de opvoeding van zijn twee dochters. Het gezin is gehavend, maar lijkt weer op zijn pootjes te komen. Tot een van de meisjes, Jenny, op een avond naar een feestje gaat en niet meer thuiskomt. Vermist, geen spoor.

Tom schiet in actie en gaat naar haar op zoek. Waar is ze? Wat is er gebeurd? Wie heeft wat gedaan? Een whodunit met veel bochten en kronkels, maar eerst: een whathappened.

Ieder zijn geheim

Ieder zijn geheim © Netflix - Ben Blackall 2017


In de zoektocht naar de vermiste dochter wordt één ding meteen duidelijk: letterlijk iedereen – buren, vrienden, familieleden – in die idyllische, veilige woonwijk heeft wel een of ander donker geheim. Of heeft ergens, rechtstreeks of onrechtstreeks, iets te maken met Jenny’s verdwijning. Niemand loopt zomaar toevallig door het script, en niemand heeft helemaal niks te verbergen.

Om te beginnen, Tom zelf. Hij lijkt iets te hebben gedaan waardoor zijn oudste dochter hem overlaadt met kilte. Maar wat?

Er is ook Sophie, Toms buurvrouw. Sophie is (stiekem) méér dan gewoon de buurvrouw én de lokale politie-inspecteur die zich bezighoudt met het onderzoek naar de vermiste dochter. En met een ander onderzoek, dat niets te maken heeft met de vermiste jongedame. Op het eerste gezicht dan toch…

Haar nieuwe partner Emma is net verhuisd van de stad naar deze kleine gemeenschap en heeft daar zo haar redenen voor. Die ze liever geheim houdt.

Een kluwen van geheimen. Eén grote puzzel is het, en iedereen heeft een stukje ervan in handen.

Glitter & gold

Glitter & gold © Netflix - Ben Blackall 2017


Een gated community. Het klink misschien erg Amerikaans, maar ‘Safe’ speelt zich af in Groot-Brittannië, ergens in de buurt van Manchester. Een rijke woonwijk, beschermd door een hek, bewaking en camera’s. Niemand kan in of uit zonder langs een bewakingsagent te passeren.

De introsong: ‘Glitter & Gold’ van Barns Courtney, en die is ongetwijfeld niet zomaar gekozen. Een idyllische, veilige wijk aan de buitenkant, maar als je het gouden laagje wegkrast: donkere geheimen en mensen die heel ver gaan om ze te beschermen.

Dexter met een accent

Dexter met een accent © Netflix - Ben Blackall 2017


Een serie die zich afspeelt in Engeland, daar hoort een Brits accent bij. Ook voor hoofdrolspeler Michael C. Hall, die in Safe aan de slag gaat met een Britse tongval. Misschien in het begin een beetje vreemd voor fans van Dexter en Six Feet Under, maar het went.

Verder is nagenoeg de volledige cast Brits, met de Franse actrice Audrey Fleurot als uitzondering. Naast Hall en Fleurot zie je onder meer Sherlocks Amanda Abbington als politie-inspecteur Sophie Mason en Hannah Arterton als haar jonge collega Emma Castle.

Marc Warren is sterk als Toms beste vriend Pete Mayfield, die zelf uiteraard ook het een en ander te verbergen heeft.

Fascinerend

Fascinerend © Netflix - Ben Blackall 2017


Safe is een fascinerende serie. Toegegeven, geen regelrechte topper, maar op de een of andere manier wordt je erdoor gegrepen en wil je weten welke geheimen er nog om de hoek loeren. Vooruit dan, nog één aflevering…

Dat hoeft niet te verwonderen als je weet wie de pen in de hand nam voor het script. Aan de schrijftafel: de populaire misdaadauteur Harlan Coben (suspense is zijn handelsmerk) en bekroond screenwriter Danny Brocklehurst, die eerder de krachten bundelden voor The Five (waarin ook Hannah Arterton te zien is, naast O-T Fagbenle).

Fan van Michael C. Hall? Zin in een entertainende thrillerserie die kronkelt van de ene denkpiste naar de andere? Dan is Safe iets voor jou!

Het eerste seizoen omvat acht afleveringen en is nu beschikbaar via streaming op Netflix. Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook