Deze beroemdheden zijn hoteleigenaar

Richard Gere en zijn vrouw Carey Lowell zijn de trotse eigenaars van Bedford Inn Post in het plaatsje Bedford, in de staat New York. Het optrekje heeft slechts 8 kamers, maar wel 2 verschillende restaurants die beiden worden uitgebaat door sterrenchefs. Vanuit hun logies kijken de gasten uit op het perfect gemanicuurde gazonnetje van Richard.

Deze beroemdheden zijn hoteleigenaar © Isopix


Een verblijf kost gemiddeld 330 euro per nacht, maar toch is op tijd reserveren aangeraden: het hotel is veelal volgeboekt. De heer Gere is niet de enige bekende naam in wiens hotel je kan logeren: ook veel van zijn collega’s baten zo’n etablissement uit. Een greep uit het aanbod.

Clint Eastwood

Clint Eastwood © Isopix


In 1986 was Clint Eastwood burgemeester van het vredige Californische kustplaatsje Carmel. Toen een projectontwikkelaar zijn zinnen gezet had op een fraaie voormalige boerderij om het gebouw plat te laten gooien en er appartementen op te trekken, besloot Dirty Harry daar een stokje voor te steken. Hij kocht het vroegere melkveebedrijf, waar zijn gasten heden ten dage in luxueuze kamers verblijven met zicht op de schapen van Clint. Rond de eeuwwisseling kwam de Mission Ranch op minder positieve wijze in het nieuws: een rolstoelgebruikster legde klacht neer omdat ze omgerekend circa 250 euro moest neertellen voor een kamer die geschikt was voor mindervaliden, terwijl de gewone kamers maar om en bij de 100 euro kostten. De vrouw voegde eraan toe dat de toiletten van het restaurant voor haar amper bereikbaar waren, en het kantoortje kon ze al helemaal niet in. De rechter wees haar eis tot schadevergoeding af, tot grote tevredenheid van Eastwood. ‘Het was haar alleen maar te doen om het geld’, zei die er achteraf over.

Bono

Bono © Isopix


Bono heeft als leadzanger van één der bekendste bands op deze aarkloot aardig wat poen binnengerijfd. Hij gebruikt een deel van dat geld voor liefdadigheid, maar kocht er samen met U2-gitarist The Edge ook een hotel mee. Clarence House is tegenwoordig één van de plekken in Dublin waar iedereen die hip meent te zijn wil logeren. Het gebouw staat aan de oevers van de rivier de Liffey en heeft 49 kamers die van alle luxe voorzien zijn. In de drukbezochte Octagon Bar, die bij het hotel hoort, kan je aan een cocktail gaan nippen zonder er een kamer te boeken.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio © Isopix


Op een privé-eiland voor de kust van Belize is men druk bezig met de bouw van Blackadore Caye, een luxe-resort dat niemand minder dan Leonardo DiCaprio als eigenaar heeft. Omdat de man een uithangbord van milieubewustheid is, zal het hele domein in een ecologisch verantwoorde jas gestoken worden. Er worden 72 bungalows opgetrokken, en zonnepanelen moeten de ecologische voetafdruk van het park klein houden. De helft van het eiland blijft gevrijwaard van bebouwing en is een wildreservaat. DiCaprio heeft een hele batterij aan ecologisten, zeebiologen en dierkundigen onder de arm genomen om alles in goede banen te leiden. Eind dit jaar zou Blackadore Caye open moeten gaan.

Robert Redford

Robert Redford © Photo News


In 1968 kocht Robert Redford een grote lap grond in Utah. Hij noemde het Sundance, een knipoog naar zijn personage uit Butch Cassidy and The Sundance Kid, een film die toen nog moest worden uitgebracht. Later haalde de acteur een filmfestival naar de locatie, dat ondertussen genoegzaam gekend is als het Sundance Film Festival. Zijn gasten logeren er in houten chalets, waarin het hen aan niets ontbreekt, en komen ernaartoe om te skieën en te wandelen.

Jim Kerr

Jim Kerr


Jim Kerr is niet alleen de zanger van Simple Minds, de Schot is ook zaakvoerder van een luxueus hotel. Villa Angela is gelegen in het Siciliaanse Taormina, met schitterende vergezichten op de Middellandse Zee, de Etna, olijfgaarden en citroenbomen. Voor drie nachten in een compacte maar luxueuze kamer tel je 600 euro neer.

Elizabeth Hurley

Elizabeth Hurley © Isopix


Elizabeth Hurley ziet op haar 53ste nog bijzonder patent uit, en hetzelfde kan gezegd worden van haar hotelletje in Londen. 11 Cadogan Gardens huist in woning die in Victoriaanse stijl werd opgetrokken, met chique suites en een exclusief restaurant dat Tartufo heet. Verder is er een bibliotheek met een ruime collectie boeken, een gezellige zitruimte waar de logees van hun afternoon tea kunnen genieten, een rustig terras en een serre. Elizabeth heeft zes types suites in de aanbieding en voor de goedkoopste ben je per nacht toch al gauw 350 euro kwijt.

Jason Priestley

Jason Priestley


Jason Priestley bracht in de jaren ’90 menig bakvis het hart op hol met zijn rol in Beverly Hills 90210. Tegenwoordig is hij de zaakvoerder van het luxueuze Terrace Beach Resort, aan de indrukwekkende kust van de Canadese provincie British Columbia. Gasten komen er om te kajakken, te vissen, te surfen of wat rond te kuieren op het strand. Een suite met bubbelbad boek je voor ongeveer 100 euro per nacht, voor een chalet met zeezicht tel je plusminus 210 euro neer.

Robert De Niro

Robert De Niro © Photo News


Over Naar New York, waar Robert De Niro het voor het zeggen heeft in het Greenwich Hotel. Het chique oord is gevestigd in de hippe wijk TriBeCa, waar de acteur het gelijknamige filmfestival mee uit de grond stampte. Alle meubilair is uniek en speciaal voor het hotel gemaakt, de roomservice is 24 op 24 uur beschikbaar en wie er logeert heeft een bar, een hoogstaand restaurant, een wellnessgedeelte in Japanse stijl en een binnentuin ter beschikking. Er zijn niet minder dan 88 kamers.

Olivia Newton-John

Olivia Newton-John


In het Oosten van Australië ligt Gaia Retreat & Spa, een stulpje dat eigendom is van Olivia Newton-John. Het hotel ligt in een prachtig landschap en werd down under bedolven onder de prijzen: er werd onder meer een prijs voor beste spa-resort binnengehaald. Je kan er verblijven in suites of afzonderlijke villa’s. Er is een restaurant van topklasse, en onder het motto Let’s get physical kunnen bezoekers de door hun gastronomische uitspattingen ontstane vetranden wegwerken door fitnesstrainingen te volgen. Yoga kan ook. Olivia zet geen prijzen op haar website, je moet het hotel contacteren om te weten hoeveel een verblijf je zal kosten. Wellicht is het geen goedkoop uitje.
 

David Copperfield

David Copperfield © Isopix


Een hotelletje is te gewoon voor David Copperfield, en dus kocht ’s werelds bekendste goochelaar een eiland dat hij ombouwde tot wat volgens hem ‘het meest magische vakantie-oord ter wereld’ is. Musha Cay ligt niet ver van de Bahama’s en is ongeveer 280 hectare groot. Er staan verschillende luxueuze bungalows en wie er logeert kan een balletje slaan op het tennisveld, een filmpje bekijken in Copperfields bioscoop, pootjebaden of zandkastelen bouwen aan één van de 40 stranden die het eiland rijk is, of jetskieën. Je kan het complete hoofdeiland huren met minimum twaalf personen: dat kost 31 000 euro per nacht. Johnny Depp, Oprah Winfrey en Bill Gates brachten er al eens een vakantie door. Copperfield heeft ondertussen ook tien omringende eilanden gekocht, zodat hij binnenkort eigenaar is van een complete archipel.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook