Deze regisseurs brachten het meeste geld in het laatje

Het succes van Ready Player One, de laatste van Steven Spielberg, heeft ervoor gezorgd dat de opbrengst van zijn films nu meer dan 10 miljard Amerikaanse dollar bedraagt. Daarmee torent hij ver boven zijn concurrenten uit.

Deze regisseurs brachten het meeste geld in het laatje © Photonews


Ontdek hier de meest succesvolle regisseurs en de films waarmee ze het meeste geld opbrachten!

Steven Spielberg

Steven Spielberg © Photonews, Isopix


Opvallend is dat het succes bij Steven Spielberg, in tegenstelling tot bij veel van zijn collega’s, zich helemaal niet baseert op één succesvolle filmfranchise. Spielberg maakt dan ook films over heel uiteenlopende onderwerpen. Slechts vier films die hij maakte waren sequels: The Lost World en de drie Indiana Jones sequels. Zijn allergrootste succes is Jurassic Park uit 1993, maar ook Jaws en E.T. waren echte blockbusters. Spielberg won bovendien twee keer de Oscar als beste regisseur: voor Schindler’s List en Saving Private Ryan.

Het allerbeste van Steven Spielberg

Peter Jackson

Peter Jackson © Photonews, Isopix


De films van Peter Jackson brachten al meer dan 6,5 miljard dollar op. Met dank aan zes films die zich afspelen in Middle Earth: The Lord of the Rings trilogie en diens prequel The Hobbit, ook een trilogie. De meest succesvolle film aan de box office was The Lord of the Rings: The Return of the King, de slotfilm uit de eerste trilogie uit 2003. Voor die film werd hij ook bekroond met de Oscar voor beste regisseur. Daarnaast scoorde Peter Jackson ook nog met de remake van King Kong.

Michael Bay

Michael Bay © Photonews


Michael Bay is bekend van de blockbusters Bad Boys, Armageddon en Pearl Harbor, maar zijn grootste successen boekte hij dankzij de filmreeks Transformers. Die bestaat ondertussen uit vijf films en mag dan wel niet zo populair zijn bij de filmcritici, het publiek lust er wel pap van! De derde film, Transformers: Dark of the Moon, scoorde het best en was op zich al goed voor meer dan 1 miljard dollar. Michael Bay zelf bracht de filmstudio’s in totaal al zo’n 6,4 miljard dollar op.

James Cameron

James Cameron © Photonews, Isopix


De twee films die voorlopig bovenaan staan in het lijstje met de meeste opbrengst ooit zijn alletwee van de hand van James Cameron. Avatar staat sinds 2009 helemaal bovenaan met 2,7 miljard dollar, gevolgd door Titanic met 2,1 miljard dollar. Voor beide films werd Cameron bovendien bekroond met de Oscar als beste regisseur. Daarnaast maakte hij ook nog twee populaire Terminator films. Ondertussen werkt hij aan maar liefst vier sequels op Avatar. Nu al zijn zijn films goed voor een opbrengst van 6,1 miljard dollar.

Avatar is momenteel beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

David Yates

David Yates © Photonews, Isopix


De Britse regisseur David Yates dankt zijn positie in deze top tien aan de boeken van J.K. Rowling. Yates regisseerde vier films uit de Harry Potter reeks: de vier laatste. De meeste succesvolle uit de reeks is Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2, het sluitstuk van de serie uit 2011. Met de Fantastic Beasts filmreeks heeft hij ook de regie in handen van de spin-off van Harry Potter. Tussendoor maakte hij ook nog The Legend of Tarzan. Goed voor een totaal van 5,3 miljard dollar.

Christopher Nolan

Christopher Nolan © Photonews


Christopher Nolan zorgde voor de revival van de superheldenfilms met zijn The Dark Knight Trilogy, met Christian Bale als Batman. Met Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises wist hij pers en publiek te overtuigen. De laatste in de reeks, The Dark Knight Rises, is meteen ook de succesvolste film uit zijn carrière met een opbrengst van meer dan 1 miljard dollar. Daarnaast is Nolan ook bekend omwille van pareltjes als Inception, Interstellar en Dunkirk. Goed voor een totale opbrengst van 4,7 miljard dollar.

Robert Zemeckis

Robert Zemeckis © Photonews, Isopix


Robert Zemeckis is de man achter de succesvolle Back to the Future trilogie, maar ook andere hits uit de jaren tachtig Romancing the Stone en Who Framed Roger Rabbit. Zijn grootste succes tot nu toe is Forrest Gump, die de meest bezochte film van 1994 werd. De film met Tom Hanks leverde hem bovendien ook de Oscar als beste regisseur op. In totaal brachten de films van Zemeckis al 4,2 miljard dollar op.

Tim Burton

Tim Burton © Photonews, Isopix


Tim Burton staat bekend om de aparte wereld die hij creëert in zijn films, denk maar aan Edward Scissorhands, The Nightmare before Christmas en Sleepy Hollow. Hij is ook verantwoordelijk voor blockbusters als Batman, Planet of the Apes en Charlie and the Chocolate Factory. Zijn grootste succes bereikte hij met de live-action remake van Disney’s Alice in Wonderland (2010). De film haalde meer dan 1 miljard dollar op, wat de totale opbrengst van Burton’s films op 4 miljard brengt. In 2019 hopen Disney en Burton dit kunstje nog eens over te doen met de remake van Dumbo.

De wondere wereld van Tim Burton

Chris Columbus

Chris Columbus © Isopix


Chris Columbus is de man achter blockbusters als Home Alone en Mrs. Doubtfire. Dat hij een plekje in deze lijst wist te veroveren, dankt hij echter vooral aan het feit dat hij ook de eerste twee Harry Potter verfilmingen voor zijn rekening nam. De allereerste, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, is het tweede grootste succes uit de filmreeks en meteen ook de succesvolste film van Columbus. In totaal brachten zijn films al meer dan 4 miljard dollar op.

Ridley Scott

Ridley Scott © Photonews, Isopix


De 80-jarige Ridley Scott was drie keer genomineerd voor de Oscars (voor Thelma & Louise, Gladiator en Black Hawk Down), maar kon geen enkele keer de prijs binnenhalen. Met Alien is hij verantwoordelijk voor de meest succesvolle horrorfranchise en ook de cultfilm Blade Runner is van zijn hand. Ook de door critici minder gesmaakte films als Hannibal, Robin Hood en Kingdom of Heaven lokten veel volk naar de zalen. Zijn grootste succes is The Martian (2015), goed voor zeven Oscarnominaties. Met 3,9 miljard dollar in totaal hebben zijn films al aardig opgebracht.

The Martian is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

De meesterwerken van Ridley Scott

Bekijk ook:
Deze films brachten wereldwijd meer dan 1 miljard dollar op

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook