Deze beroemdheden waren verwikkeld in een vechtscheiding

Tiger Woods staat te boek als een begenadigd golfer, en evenzeer als een begenadigd scheefpoeper. De Amerikaanse sensatieblaadjes kwamen erachter dat de tijger niet enkel op het golfterrein holes-in-one scoorde: hij zou in een tijdspanne van 5 jaar met een 120-tal vrouwen het bed hebben gedeeld. Begin 2009 had Woods nochtans het imago van de ideale schoonzoon en schijnbaar onkreukbare familieman. Tot hij in het holst van de nacht zijn huis verliet, met zijn Cadillac wegscheurde, op straat een brandkraan schampte en tegen een boom reed in de tuin van de buren.

Deze beroemdheden waren verwikkeld in een vechtscheiding © Isopix


Dat zou gebeurd zijn nadat zijn liefhebbende echtgenote Elin de auto had bewerkt met een golfclub en even daarvoor hetzelfde deed met Tigers tanden. De vrouw had namelijk pas ontdekt dat Woods haar bedroog. Zijn agent ontkende het verhaal over de golfclub, maar al gauw bleek Woods een seksverslaafde, seriële naast-de-pot-pisser te zijn, die zijn veroveringen ook nog eens met elkaar bedroog. Hij ging in therapie en ofschoon het eerst leek alsof Elin het nog wilde proberen, volgde nadien de onherroepelijke scheiding en hield ze er 100 miljoen dollar (omgerekend iets meer dan 86 miljoen euro) aan over. Volgens de Amerikaanse pers had ze een veelvoud van dat bedrag gevraagd. Dezer dagen gaan Nordengren en Woods opnieuw vriendschappelijk met elkaar om.

Pamela Anderson en Tommy Lee

Pamela Anderson en Tommy Lee © Isopix


Het gezamenlijke getrouwde leven van Pamela Anderson en Tommy Lee Bass eindigde in 1998, toen hij een half jaar de cel in moest omdat hij Pamela had aangevallen. Er volgde een publieke scheldpartij, waarin hij de wulpse blondine ervan beschuldigde dat hij door haar hepatitis C opliep, terwijl Anderson vertelde dat het heerschap haar zonen ertoe aanzette om haar een freak te noemen. Een hele tijd nadat de scheiding was uitgesproken, veegden ze het gebakkelei onder de mat en probeerden ze het nog twee keer. En jawel: weer liep het telkens fout.

Astrid Coppens en John Bryan

Astrid Coppens en John Bryan © Isopix


Het huwelijk van Astrid Coppens met John Bryan werd uitgebreid onder de loep genomen in de realitysoap Astrid in Wonderland. Toen hij haar bedroog met een Filipijnse, was het echter over en uit tussen de twee. De scheiding verliep allesbehalve op vriendschappelijke basis: Den John beschuldigde Astrid er namelijk van dat ze verborgen inkomsten had toen ze nog met hem getrouwd was, en daar wilde hij zijn deel van, omdat ze haar carrière volgens de Amerikaan deels aan hem te danken heeft. In de boekskes werd geschreven dat het om een bedrag met zes nullen ging. Astrid won de zaak uiteindelijk, maar in de pers liet ze optekenen dat het in haar huwelijk met Bryan allesbehalve rozengeur en maneschijn was, en dat de zaak haar geen goed gedaan heeft: ‘Ik denk dat mijn huwelijk met John eerder een business deal was, een plan dat hij al van in het begin in zijn hoofd had. Vijf van die zeven jaren was ik eenzaam. Ik kamp met slaapproblemen door het piekeren en durf niet veel te zeggen, omdat ik bang ben dat hij me weer zal aanklagen voor laster en eerroof. Ik zal altijd over mijn schouder moeten kijken’, vertelde ze in het programma The Therapist op tv-zender Viceland.

Liza Minelli en David Gest

Liza Minelli en David Gest © Marc Larkin / Photo News


Liza Minelli is een alom bejubelde actrice en zangeres, die eind jaren ’60 doorbrak. Een drugverslaving wierp in de eighties een schaduw over haar carrière. Minelli was niet minder dan vier keer getrouwd. Toen ze in het huwelijksbootje stapte met David Gest, werd er een peperduur feest georganiseerd voor 850 gasten, met Elizabeth Taylor en Michael Jackson als getuigen. Onder meer Stevie Wonder trad er op, en de bruidstaart kostte ettelijke tienduizenden euro’s. Na een korte periode als man en vrouw scheidden de twee. Er werd daarbij nogal wat met modder over en weer gegooid: hij beschuldigde haar ervan dat ze hem opzadelde met herpes en hem in dronken buien sloeg, zij vertelde aan al wie het horen wilde dat hij een omvangrijke som geld van haar stal. Meer nog: Gest zou op een gegeven moment hebben geprobeerd haar te vergiftigen. Uiteindelijk was de scheiding na een hoop gehakketak een feit, en kreeg Gest ongeveer 4300 euro toegestopt, terwijl hij enkele miljoenen had geeïst. Hij overleed 2 jaar geleden. Het veelbesproken huwelijk duurde 16 maanden en staat in het collectieve showbizzgeheugen gegrift.

Burt Reynolds en Loni Anderson

Burt Reynolds en Loni Anderson © Isopix


Burt Reynolds en Loni Anderson hebben er een rijkgevulde acteercarrière opzitten. Ze waren ook getrouwd, en leken in die tijd het ideale Hollywoodkoppel. Toen ze in 1994 uit elkaar gingen, bleek niets minder waar: Loni maakte wereldkundig dat Reynolds haar sloeg en zich te buiten ging aan drugs, hij noemde haar een bedriegster en een slechte moeder voor hun geadopteerde zoon. In 1994 werd de scheiding uitgesproken, toen de vuile was al aan een lange lijn hing te wapperen. In 2014 betaalde de acteur de laatste schijf van het bedrag dat zijn voormalige levensgezellin voor de rechtbank eiste, ten belope van meer dan 133 000 euro.

Denise Richards en Charlie Sheen

Denise Richards en Charlie Sheen © Isopix


Ook Denise Richards en Charlie Sheen waren de hoofdfiguren in een onsmakelijk scheidingsverhaal. De actrice liet in 2003, na een huwelijk van amper een jaar, weten dat ze van Sheen wilde scheiden wegens zijn verslaving aan porno, gokken en prostituees. Hij zou ermee gedreigd hebben haar te vermoorden. Bovendien zou hij ook sms’jes met beledigingen aan haar adres naar hun kinderen hebben gestuurd. Sheen vond het niet kunnen dat Denise de smakelijke verhalen over hem aan de hongerige persmeute voerde: ‘Dit is een moddercampagne om mij te kwetsen, in verlegenheid te brengen en me af te persen’, sprak hij. Zijn advocaat opperde dat Richards enkel meer geld wilde, wat haar raadsman dan weer in woede deed ontsteken. Sheen trouwde later met Brooke Mueller, een huwelijk dat ook spaak liep na over-en-weer-geruzie waarbij er gewag gemaakt werd van mishandeling.

Kim Basinger en Alec Baldwin

Kim Basinger en Alec Baldwin © Photo News


In 2002 maakten Kim Basinger en Alec Baldwin een einde aan hun huwelijk. Naar verluidt zou Alec indertijd berucht geweest zijn om zijn driftbuien en had Kim daar schoon genoeg van. Het leidde tot een nietsontziende strijd om het hoederecht over hun dochter Ireland. Kims vader deed ook zijn zegje over zijn voormalige schoonzoon: ‘Ze heeft hem ertoe aangezet om hulp te zoeken. Hij gaat echter hooguit twee of drie keer naar de woedebeheersingstherapie, en dan stopt hij er gewoon mee’, vertelde de man. Tot overmaat van ramp kreeg de goegemeente lucht van de opname van een telefoongesprek tussen de acteur en zijn dochter, waarin hij haar een ‘klein zelfzuchtig varken’ noemde. Baldwin beweerde dat Basinger de opname gelekt had.

Mel B. en Stephen Belafonte

Mel B. en Stephen Belafonte © Isopix


Tussen Mel B. en haar echtgenoot Stephen ging het hard tegen onzacht nadat ze aankondigde bij hem weg te gaan. Volgens de voormalige Spice Girl mishandelde hij haar. Ze beweerde bovendien dat Stephen haar dwong tot triootjes met hemzelf en Lorraine Gilles, hun Duitse kinderoppas. Bovendien zou het meisje zwanger van 'm geraakt zijn, waarna hij haar volgens Mel tot abortus dwong. De tabloids pikten het verhaal gretig op. Maar volgens Lorraine is Mel een fantaste: ‘Ze verkondigt leugens. Ik had helemaal geen affaire met hem. Zij is degene die mij heeft volgegoten met drank om me in bed te krijgen. Ze wilde zelf seks met z’n drieën. Ze filmde me ook terwijl ik het deed met haar man’, vertelde de jonge vrouw, die Mel B. aanklaagde wegens smaad. Stephen eiste dan weer een hoog alimentatiebedrag omdat zijn vroegere echtgenote hem zonder geld op straat zou hebben gezet.

Amber Heard en Johnny Depp

Amber Heard en Johnny Depp © Photo News


Amber Heard wilde al na 15 maanden scheiden van Johnny Depp. Ze haalde als reden ‘onoverbrugbare verschillen’ aan. Enkele dagen later diende ze een klacht in wegens huiselijk geweld en kreeg Johnny een gerechtelijk bevel aan zijn broek. Zelf deed hij er het zwijgen toe, maar zijn ex-vrouw Vanessa Paradis sprong voor hem in de bres: ‘In al die jaren dat we samen waren is hij nooit gewelddadig geweest. Dit klinkt op geen enkel vlak als de man waarmee ik 14 geweldige jaren heb doorgebracht’, reageerde ze. Amber dwong een contactverbod af. 'Depp schildert haar af als een op geld beluste bedriegster, omdat hij zich in het nauw gedreven voelde door de beschuldiging van huiselijk geweld', repliceerde de woordvoerder van Heard.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook