De metamorfoses van Charlize Theron

Charlize Theron is in werkelijkheid een bloedmooie vrouw, maar op het witte doek draait ze haar hand niet om voor een metamorfose. Wij zetten enkele van haar meest opmerkelijke rollen op een rij!

De metamorfoses van Charlize Theron © Isopix


Voor haar rol in haar nieuwste film Tully kwam Charlize maar liefst 20 kilo bij. De Zuid-Afrikaanse speelt in deze komedie een vrouw die met een postnatale depressie kampt en als laatste reddingsmiddel de hulp van een nanny inroept. Een geslaagde poging om een taboeonderwerp op een lichtvoetige manier te brengen!

Atomic Blonde

Atomic Blonde © Isopix


In de actiethriller Atomic Blonde (2017) speelt Charlize Theron een keiharde MI6-agente die bereid is al haar skills te gebruiken om een onmogelijke missie te overleven. Haar personage is sexy en gevaarlijk: een soort vrouwelijke James Bond.

Berlijn, 1989. Vlak voor de val van de Berlijnse Muur wordt een Britse spion dood aangetroffen die een geheime lijst met de namen van onder meer alle Britse spionnen op zak had. Als de lijst verdwenen blijkt, wordt de ervaren MI6-agente Lorraine Broughton naar Berlijn gestuurd om die te recupereren. Lorraine komt in een kruitvat van sociale onrust, louche spionagetechnieken en geheime executies terecht, maar staat meer dan haar mannetje...

Bekijk ook:
Geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken: vrouwelijk superspionnen

Mad Max: Fury Road

Mad Max: Fury Road © Isopix


Met een kort geschoren kopje zette Charlize Theron een memorabele rol neer als soldaat Furiosa in Mad Max: Fury Road (2015). Met haar vertolking gaf ze de film een stevige dosis stoere vrouwelijkheid mee.

Max Rockatansky wordt achtervolgd door nare herinneringen uit het verleden. In een wereld waar beschaving ver zoek is en iedereen het recht in eigen handen neemt, loopt hij de energieke Furiosa tegen het lijf. Samen met enkele rebellen nemen ze het op tegen een groep woestelingen die worden aangevuurd door de meedogenloze Immortan Joe. Al snel raken ze verwikkeld in een helse strijd op leven en dood.

Snow White and the Huntsman

Snow White and the Huntsman © Isopix


Van een ijskoude vertolking gesproken! In Snow White and the Huntsman (2012) speelt Charlize Theron de boze heks Ravenna die eeuwig jong wil blijven door de levenslust en schoonheid uit haar slachtoffers te zuigen. Ook in de sequel The Huntsman: Winter's War is Theron te zien.

In deze moderne versie van het klassieke sprookje huurt de boze koningin een jager in om Sneeuwwitje uit de weg te ruimen. Maar de jager bedenkt zich en in plaats van het beeldschone meisje te vermoorden, besluit hij haar mentor en beschermheer te worden. Hij brengt haar tal van zelfverdedigingstechnieken bij en stoomt haar klaar voor haar nieuwe missie. Sneeuwwitje zal het immers opnemen tegen de boze koningin.

Snow White and the Huntsman is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Young Adult

Young Adult © Isopix


In 2011 werkte Charlize Theron al eens samen met regisseur Jason Reitman, de man achter Tully, in de film Young Adult. Theron speelt hierin schrijfster Mavis Gary die in haar tienerjaren is blijven hangen en kampt met een alcoholverslaving. Alweer een weinig glamoureuze rol, waarvoor Theron genomineerd werd als beste actrice op de Golden Globes.

De schrijfster Mavis Gary is net gescheiden en kent maar weinig succes met haar jeugdboeken. Ze besluit dan maar terug te keren naar het stadje waar ze is opgegroeid. Ze is immers van plan haar oude jeugdliefde Buddy te verleiden. Ze komt evenwel te weten dat Buddy getrouwd is en kinderen heeft. Mavis zoekt dan maar toenadering tot een andere ex-klasgenoot die net als zij het verleden niet kan loslaten.

Æon Flux

Æon Flux © Isopix


Charlize Theron noemt het zelf een van haar minst geslaagde films, maar de fysieke transformatie die ze voor Æon Flux (2005) maakte is wel opmerkelijk. Theron speelt het hoofdpersonage, de belangrijkste strijdster van een ondergronds rebellenetwerk. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige animatiereeks van MTV.

Æon Flux is een ondergrondse verzetsstrijdster die in de 25e eeuw het gevecht aangaat met het totalitaire regime in de laatste stad op aarde. De rebellen in de stad hebben hun hoop op Æon gevestigd om de steriele 'perfecte' samenleving ten val te brengen. Maar tijdens haar missie om de regeringsleider te doden, raakt Æon verstrikt in een web van geheimen en intriges waardoor de toekomst van de wereld een volledig andere wending kan nemen.

Monster

Monster © Isopix


De meest extreme metamorfose maakte Charlize Theron voor Monster (2003), de film van Patty Jenkins die haar een Oscarnominatie opleverde. Voor haar rol van seriemoordenares Aileen Wuornos kwam ze ettelijke kilo’s bij, werd haar haar verdund en haar wenkbrauwen deels afgeschoren en bleek geverfd. Haar gezicht liet ze behandelen met afwasbare tattoo-inkt voor een pokdalige look.

Aileen Wuornos groeit op in een liefdeloze omgeving vol misbruik en geweld. Ze leidt een ellendig leven als straatprostituee, tot ze verliefd wordt op Selby Wall. Dankzij Selby krijgt Aileens leven eindelijk betekenis. Maar om de relatie een kans te geven, heeft ze geld nodig. Wanneer Aileen een van haar klanten uit zelfverdediging ombrengt, heeft ze de smaak van bloed te pakken. Het duurt dan ook niet lang voor Aileen de demonen uit haar verleden inzet om haar toekomst te verzekeren.

Bekijk ook:
Acteurs die een indrukwekkende transformatie ondergingen voor een rol

The Devil’s Advocate

The Devil’s Advocate © Isopix


Het grote publiek leerde Charlize Theron in 1997 kennen in The Devil’s Advocate als Mary Ann, de ietwat naïeve echtgenote van de ambitieuze advocaat Kevin Lomax. Met schattige krulletjes, al verandert haar kapsel tijdens de film samen met haar personage…

Kevin Lomax is een jonge, talentvolle advocaat uit Florida die nog nooit een zaak verloren heeft. Nadat hij nogmaals een cliënt - een leraar die verdacht werd van aanranding van een van zijn leerlingen - heeft weten vrij te spreken, krijgt hij een aanbieding vanwege een groot advocatenkantoor uit New York. Ondanks de bezwaren van zijn moeder verhuist Lomax samen met zijn knappe vrouw Mary Ann naar the Big Apple. Kevin stort zich volledig op zijn nieuwe baan, aangemoedigd door zijn baas, John Milton. Ook Mary Ann heeft het naar haar zin in New York, maar daar komt verandering in als ze Kevin... minder en minder gaat zien. Mary Ann wordt steeds eenzamer en begint zelfs vreemde dingen te zien.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook