De coolste vrouwelijke superhelden

In de nieuwste superheldenfilm Ant-Man and the Wasp krijgt de allerkleinste superheld Scott Lang (Paul Rudd) of Ant-Man de hulp van Hope van Dyne (Evangeline Lilly), die transformeert in Wasp. Ook zij kan dankzij de technologie van haar vader Hank Pym (Michael Douglas) veranderen tot de grootte van een insect en bovendien heeft ze nog vleugels ook!

De coolste vrouwelijke superhelden © IsopixWasp is zonder twijfel een van de coolste vrouwelijke superhelden ooit: wij zetten er nog een paar leuke op een rij!

Black Widow

Black Widow © Isopix


De enige vrouw die deel uitmaakt van de originele Avengers beschikt dan wel niet over echte superkrachten, Natasha Romanoff is wel een van de beste geheime agenten van S.H.I.E.L.D.

Romanoff duikt voor het eerst op in Iron Man 2, waar ze undercover gaat voor Tony Stark. In Captain America: The Winter Soldier helpt ze corruptie binnen S.H.I.E.L.D. tegen te gaan. In Captain America: Civil War kiest ze ondanks haar vriendschap met Steve Rogers voor Team Iron Man. Romanoff kan liegen én vechten als de beste.

De rol maakte van Scarlett Johansson de best verdienende actrice ter wereld. Eerder dit jaar hernam ze haar rol nogmaals in Avengers: Infinity War.

Okoye

Okoye © Isopix


Aan girlpower geen gebrek in Black Panther, de meest recente hit van Marvel. In Wakanda zijn de special forces, de Dora Milaje, honderd procent vrouwelijk. Hun leider is Okoye (Danai Gurira): zij is de belangrijkste lijfwacht van koning T’Challa en aldus de rechterhand van Black Panther. Met haar lans is ze in elk gevecht de baas. Okoye is trots op haar land en haar volk en zorgt af en toe ook voor een komische noot.

Ook het personage van Okoye duikt op in Avengers: Infinity War.

Black Panther is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Valkyrie

Valkyrie © Isopix


In Thor Ragnarok, nog eentje uit de Marvelstal, maakten we kennis met Valkyrie, de laatste overlevende van de Walkuren. Samen met Thor trekt ze ten strijde tegen Hela, verantwoordelijk voor de uitroeiing van haar ras. Valkyrie lijdt aan posttraumatische stress en is alcoholiste, maar is ook een meester-zwaardvechtster met explosieve vuisten die rijdt op een gevleugeld paard. In een flashback zien we hoe iemand van haar volk zijn leven gaf om haar te redden.

Of Valkyrie, gespeeld door Tessa Thompson, zal terugkeren in de laatste Avengersfilm is nog onduidelijk, maar volgens de makers zou ze gevlucht zijn voor de aanval van Thanos.

Storm

Storm © Isopix


Onder de X-Men vinden we ook een paar straffe vrouwen, denk maar aan Jean Grey of Phoenix, Mystique en Rogue. De coolste superkrachten behoren misschien wel toe aan Ororo Munroe of Storm: het weer controleren. Storm is een van de eerste studenten van Professor X. Na zijn overlijden in X-Men: The Last Stand neemt ze de leiding over de school over.

Halle Berry gaf vier keer gestalte aan Storm. In X-Men: Apocalypse wordt haar jongere versie vertolkt door Alexandra Shipp.

X-Men en X-Men: The Last Stand zijn nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Wonder Woman

Wonder Woman © Isopix


De beste superheldenfilm van 2017 kwam uit de stal van DC Comics: Wonder Woman. In de film van Patty Jenkins schittert Gal Gadot als Wonder Woman of Diana, prinses van de Amazones. Wanneer een Amerikaanse piloot crasht op haar paradijselijk eiland, komt ze terecht in Wereldoorlog I.

Wonder Woman beschikt over bovenmenselijke krachten, heeft een beschermingsschild op haar armen en kan zelfs vliegen. Haar geheime wapen is de lasso der waarheid, waarmee ze iedereen dwingt om de waarheid te spreken...

Terwijl Wonder Woman ondertussen al opdook in Justice League, wordt er al volop gewerkt aan een sequel.

Harley Quinn

Harley Quinn © Isopix


Harley Quinn, het personage van Margot Robbie in Suicide Squad, is geen superheld, maar wel een superschurk. Quinn is een schurk uit het Batmanuniversum, ook al was ze in geen enkele Batmanfilm te zien. Als vriendin van de Joker wordt ze opgenomen in een team dat de misdaad moet bestrijden in ruil voor strafvermindering. Ze wordt omschreven als nog gekker en roekelozer dan de Joker zelf!

Harley Quinn zal binnenkort haar eigen spin-off krijgen in de film Birds of Prey.

Catwoman

Catwoman © Isopix


Nog eentje uit het Batmanuniversum. Het personage van Catwoman werd voor het eerst vertolkt door Michelle Pfeiffer in Batman Returns van Tim Burton. Daarna vertolkte Halle Berry haar in haar eerste autonome, weliswaar geflopte, film.

De meeste recente Catwoman zagen we in de uitstekende Batmanreboot van Christopher Nolan. In The Dark Knight Rises zien we hoe inbreekster Selina Kyle alias Catwoman het vertrouwen van Batman schaadt maar uiteindelijk toch voor de goede zaak kiest.

Anne Hathaway moest vijf dagen per week fysiek trainen voor de rol, vooral vanwege het strakke leren kostuum dat ze moest dragen.

Supergirl

Supergirl © Isopix


Supergirl is het al even geweldige nichtje van Superman in de tv-serie van de makers van The Flash en Arrow, bij ons te zien op ZES.

Melissa Benoist is te zien als Kara Zor-El, het nichtje van Superman dat haar superkrachten jarenlang verborgen hield voor de buitenwereld. Beetje bij beetje transformeert Kara in een superheldin die waakt over National City en haar inwoners beschermt van het kwaad. Dat combineert ze met een job als personal assistent van Cat Grant bij CatCo Worldwide Media. Om haar taak te volbrengen werkt ze samen met haar adoptiezus Alex Danvers en Hank Henshaw van het DEO.

Hit-girl

Hit-girl © Isopix


De jongste superheld pikken we uit de komische superheldenfilm Kick-Ass, waarin de rol van Mindy Macready of Hit-Girl vertolkt werd door de dertienjarige Chloe Grace Moretz. Hit-Girl is een gewelddadig en complex personage dat de wapens met brio hanteert. Met dank aan de training die ze van jongs af aan kreeg van haar Big Daddy. De film werd een groot succes en kreeg twee jaar later een vervolg.

Bekijk ook:
Onvergetelijke vrouwelijke actiehelden

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook