Sterren waarvan je niet wist dat het familie was

Dat sommige sterren in een acteer- of zangersfamilie geboren werden, kan al eens een handje helpen om carrière te maken. Zo heb je heel wat bekende ouders, zussen of neven die elkaar de kneepjes van het vak hebben geleerd. Soms is de (bloed)band duidelijk en van sommige relaties val je waarschijnlijk uit de lucht.

Julia Roberts en Emma Roberts

Julia Roberts en Emma Roberts © Belga


De achternaam had het misschien al een beetje weggegeven, maar Julia Roberts en Emma Roberts zijn dus familie. Julia, die we uiteraard kennen van films als Pretty Woman en Erin Brockovich, is de tante van Emma. Als kleine meid was Emma vaak op de sets van Julia terug te vinden en zo kreeg ze het acteervirus te pakken. Emma speelde onder andere mee in Scream 4.


Angelina Jolie en Jon Voight

Angelina Jolie en Jon Voight © Belga


Jon Voight is een Amerikaans Oscar-acteur die tientallen rollen op z’n palmares heeft staan. Zo zal hij bij het oudere publiek vooral gekend zijn uit de films Midnight Cowboy en Coming Home en bij andere filmliefhebbers uit films zoals Pearl Harbour, National Treasure of Transformers. Hij is de vader van de wereldbekende actrice Angelina Jolie. Samen speelden ze al in Tomb Raider, waar Voight ook de vader speelde van Angelina’s personage, Lara Croft.


Antonio Banderas en Dakota Johnson

Antonio Banderas en Dakota Johnson © Belga


Dakota Johnson is vooral bekend van de Fifty Shades films, maar ook voor haar doorbraak was ze al langer betrokken in het acteurswereldje. Haar vader is namelijk niemand minder dan Don Johnson, die jarenlang in de serie Miami Vice speelde en in 2012 nog een rol had in Django Unchained. Maar in 1999 maakte Johnson, samen met haar halfzus, Stella Bandera, zelf haar debuut in Crazy in Alabama. De regie van de film was in handen van haar toenmalige stiefvader Antonio Banderas. Hij was getrouwd met Johnsons’s moeder Melanie Griffith. Het koppel ging in 2014 uit elkaar.


Lily Allen en Alfie Allen

Lily Allen en Alfie Allen © Belga/Shutterstock


Lily is de bekende zangeres van hits als ‘Smile’ en ‘F*ck you’, maar ze schreef ook de hit ‘Alfie’ over en voor haar broer. Het liedje gaat over de typische broer-zusrelatie. Ze bezingt de manier waarop haar broer haar treitert en hoe ze hem advies wil geven om iets van zijn leven te maken. Broer Alfie Allen heeft duidelijk geluisterd en is nu bekend als Theon Greyjoy in Game of Thrones.


Hugh Grant en Thomas Brodie-Sangster

Hugh Grant en Thomas Brodie-Sangster © Belga/Shutterstock


Er zal wel zoiets bestaan als ‘goede acteergenen’? Want dat de (achter)neven Hugh Grant en Thomas Brodie het beiden tot de top van de acteerwereld schopten, kan geen toeval zijn. Grant is bekend door zijn rollen in ‘Nothing Hill’, ‘Bridget Jones’ en ‘Four Funerals and a Wedding’. Zijn verre neefje Thomas Brodie werd al op jonge leeftijd bekend door zijn rol in ‘Love Actually’, ‘Nanny McPhee’ en ‘The Maze Runner’.


Gwyneth Paltrow en Blythe Danner

Gwyneth Paltrow en Blythe Danner © Belga


De wereldbekende actrice uit onder andere Shakespeare in Love en Iron Man – en ex-vrouw van Coldplay frontman Chris Martin – heeft een bekende moeder. Blythe Danner, bekend van haar rol in Meet the Parents, Meet the Fockers en Meet the Parents: Litte Fockers. Daarnaast stonden ze ook samen op de set voor de film Sylvia uit 2003. Zo moeder, zo dochter?


Jessica Capshaw en Steven Spielberg

Jessica Capshaw en Steven Spielberg © Shutterstock


Jessica Capshaw neem de rol van Arizona Robbins op zich, de bekende dokter uit de doktersserie Grey’s Anatomy en had ook al enkele (bij)rollen in ER, Bones en de film ‘Valentine’. Toen haar moeder hertrouwde, werd ze plots de stiefdochter van Steven Spiellberg en kreeg ze er 5 stiefbroers en -zussen bij (3 biologische en 2 geadopteerde). Spielberg moet zowat de bekendste regisseur zijn dankzij zijn kaskrakers als Jurassic Park, Saving Private Ryan, E.T., Indiana Jones, The Terminal en zo kunnen we nog even doorgaan.


Warren Beatty en Shirley MacLaine

Warren Beatty en Shirley MacLaine © Shutterstock


Regisseur Warren Beatty kan je vooral kennen van films als Heaven Can Wait en Reds, maar je kent ‘m ook als degene die de verkeerde winnaar noemde tijdens de Oscars in 2017. MacLaine speelde in films als The Appartement, In Her Shoes en een rol in de serie Downtown Abbey. De twee zijn broer en zus maar hebben een vrij verwaterde relatie. MacLaine vermeldde zelfs ooit in een interview dat ze “enkel weet hoe het gaat met haar broer door het in de krant te lezen”.
Tom Cruise en William Mapother

Tom Cruise en William Mapother © Shutterstock


Nog zo’n Hollywoordster waarvan het lijstje succesvolle films zowat oneindig is. Tom Cruise is bekend van de Mission Impossible films, Rain Men, Top Gun en Valkyrie, om er maar enkele op te noemen. Hij speelde echter ook samen met zijn neef aan vaders kant, William Mapother (bekend van de serie Lost), in de tweede Mission Impossible film en in Vanilla Sky.


Brandy en Snoop Dogg

Brandy en Snoop Dogg © Shutterstock


Eindigen doen we met muziekfamiliebanden. Brandy en haar neef Snoop Dogg – oftewel Calvin Cordozar Broadus Jr.- scoorden alle twee grote hits in Amerika en Europa. Brandy deed dit met haar R&B-singles als The Boy is Mine, I Wanna be Down en rapte mee in een nummer van Timbaland. Het raptalent in de familie gaat wel nog iets verder bij Snoop Dogg. Zijn raphits zijn onder andere Candy Shop, What’s My Name en Drop It Like It’s Hot.


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook