Deze series kennen maar geen einde

De Vlaamse zender Fox stopt met de uitzendingen van The Bold and the Beautiful en Days of Our Lives. De nieuwe seizoenen van de populaire soaps zullen dus niet meer te zien zijn in de Vlaamse huiskamers, tot spijt van wie het benijdt.

Deze series kennen maar geen einde


The Bold and the Beautiful en Days of Our Lives zijn twee van de langst lopende series waarvan nog altijd nieuwe afleveringen worden gemaakt. Wij zetten de series op een rij die van geen ophouden weten!

Days of Our Lives - 53 seizoenen

Days of Our Lives - 53 seizoenen © NBC


Days of Our Lives of De Dingen des Levens ging van start in 1965 en zit ondertussen al aan 53 seizoenen. Daarin worden de belevenissen van de inwoners van het fictieve plaatsje Salem gevolgd. De families Horton, Brayd en Carver zijn maar een paar van de bekende bewoners.

De opnames van seizoen 54 zijn ondertussen aan de gang, maar dat zal (voorlopig?) niet meer te zien zijn bij ons. Wegens de tegenvallende kijkcijfers stopt Fox met de reeks. Eerder besloot VIJF in 2016 er de stekker uit te trekken na twaalf seizoenen, nog daarvoor was de serie te zien op VRT.

Tatort - 46 seizoenen

Tatort - 46 seizoenen © VRT


De Duitse politieserie Tatort ('plaats delict' in het Nederlands) is eigenlijk een verzamelnaam voor de lotgevallen van verschillende politieteams in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Elke omroep maakt er zijn versie van met een eigen verhaal.

Tatort werd voor het eerst uitgezonden in 1970 en telt ondertussen al meer dan 1.000 afleveringen. Bij ons zendde VRT verschillende seizoenen uit, maar in Duitsland blijft de serie een kijkcijferkanon. De recordaflevering dateert wel al uit 1992 en was goed voor 14,26 miljoen kijkers. Onze landgenoot Filip Peeters speelde verschillende keren mee in Tatort.

Neighbours - 34 seizoenen

Neighbours - 34 seizoenen © VRT


De Australische soap Neighbours of Buren ging in 1985 van start en vertelt het verhaal van zes gezinnen in Ramsay Street, een doodlopende straat in een fictieve voorstad van Melbourne. Zoveel jaren later wordt de serie nog altijd uitgezonden, ook bij ons, elke vooravond op Eén.

De serie bleek een kweekvijver voor talent tot in de muziekwereld toe: onder andere Kylie Minogue, Jason Donovan, Natalia Imbruglia, Guy Pearce en Margot Robbie begonnen in Neighbours.

Bekijk Neighbours in de vooravond op één of waar je ook bent via proximustv.be. Of klik hier om het programma op te nemen.

The Bold and the Beautiful - 34 seizoenen

The Bold and the Beautiful - 34 seizoenen © Isopix


The Bold and the Beautiful werd voor het eerst uitgezonden in 1987 en ging in eerste instantie over het leven van twee families, de rijke Forresters en de werkende familie Logan. In de jaren negentig haalde de soap nog zo’n half miljoen kijkers op TV1, maar met de verhuis naar VTM en later VIER en VIJF werd de belangstelling minder. In 2015 zetten VIJF de uitzendingen al eens stop wegens de tegenvallende kijkcijfers en nu doet Fox, dat zich een jonger imago wil aanmeten, hetzelfde.

In de VS blijft The Bold and The Beautiful ook na het vertrek van Ridge (Ronn Moss) en Stephanie (Susan Flannery) aanslaan: het laatste seizoen werden de belevenissen van Brooke en co nog door gemiddeld 3,5 miljoen kijkers gevolgd. Een einde zit er dan ook nog niet meteen aan te komen.

Home and Away - 30 seizoenen

Home and Away - 30 seizoenen © Vitaya


Home and Away is een Australische soap die in 1988 van start ging. De serie focust op het leven van de bewoners van het fictief stadje Summer Bay. In het begin draaide het verhaal vooral rond de personages van Pippa en Tom Fletcher en hun caravanpark. Ondertussen gingen en kwamen talloze personages.

Home and Away was jarenlang op VTM te zien en verhuisde in 2015 naar Vitaya, waar de nieuwe afleveringen slechts enkele weken na hun première in Australië al te zien zijn.

The Simpsons - 29 seizoenen

The Simpsons - 29 seizoenen © Q2


De enige animatiereeks uit dit lijstje maakte zijn debuut in 1989 en groeide uit tot een icoon in het televisielandschap. De reeks draait om het niet zo alledaagse gezin Simpson, bestaande uit Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie.

The Simpsons scoort zowel bij jong als oud dankzij de satire op de Amerikaanse samenleving. Soms wordt die satire ook gewoon werkelijkheid. Zo voorspelde de show in 2000 al dat Donald Trump president van de Verenigde Staten zou worden.

Een dertigste seizoen van de serie van Matt Groening is in de maak. The Simpsons verzamelden ondertussen 32 Emmy Awards.

Bekijk The Simpsons in de vooravond op Q2 of waar je ook bent via proximustv.be. Of klik hier om het programma op te nemen.

Familie - 27 seizoenen

Familie - 27 seizoenen © vtm


De eerste Vlaamse serie in de lijst is de soap Familie: de eerste aflevering werd op 30 december 1991 uitgezonden op VTM. De serie draait nog altijd om de belevenissen van de familie Van den Bossche, al werd de serie al verschillende malen aan een grondige facelift onderworpen. Een aantal personages werd ook al gerecast: zo werd Bart Van den Bossche al door drie acteurs gespeeld: Christophe Du Jardin, Wim Van de Velde en Chris Van Tongelen.

Na de spannende seizoensfinale van deze zomer is het ondertussen uitkijken naar seizoen 28!

Thuis - 23 seizoenen

Thuis - 23 seizoenen © Eén


Thuis startte vier jaar na Familie op 23 december 1995 en telt ondertussen 23 seizoenen. De laatste jaren staat de soap bijna constant bovenaan de kijkcijfers, hoewel die in de beginfase slechts rond de 300.000 lagen.

Terwijl er in het seizoen 2007-2008 een grondige vernieuwing werd doorgevoerd en heel wat personages uit de serie verdwenen, draaien de belangrijkste personages en hun vertolkers al jaren mee. Denk maar aan Frank Bomans (Pol Goosen), Simonne Backx (Marleen Merckx), Rosa Verbeeck (Annick Segal) en Marianne Bastiaens (Leah Thys).

Het personage van Franky Bomans werd wel al door verschillende acteurs vertolkt: Josip Koninckx, Braam Verreth en Jef Hoogmartens kropen in de huid van de zoon van Frank en Simonne. Sinds Franky Kaat werd, wordt de rol gespeeld door Leen Dendievel.

De Kotmadam - 22 seizoenen

De Kotmadam - 22 seizoenen © vtm


Terwijl FC De Kampioenen het maar 21 seizoenen uithield, werd in het najaar van 2016 het 22ste seizoen van De Kotmadam uitgezonden. Opvallend is dat ook seizoenen 23 en 24 inmiddels werden opgenomen, maar die haalden het scherm nog niet. Producent René Vlaeyen maakte in een interview bekend dat er ook nog een 25ste seizoen zou komen, waarna de serie wellicht zal stoppen.

De Kotmadam draait rond een studentenhuis in Leuven waar het net zoals in een echt kot een komen en gaan van studenten is. Katrien Devos speelt het titelpersonage en ook haar man Jef (Mark Verstraete) is er van in het begin bij. Voor heel wat jonge acteurs bleek de serie dan weer de springplank naar andere tv- en filmrollen.

Bekijk ook:
Deze acteurs gebruikten De Kotmadam als springplank

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook