Grofgebekt en grappig: animatieseries voor volwassenen op Netflix

Cartoons zijn al lang niet meer alleen voor kinderogen bestemd, en Netflix weet dat maar al te goed. Klassieke cartoons, anime en donkere humor … de streamingdienst heeft het allemaal.

Grofgebekt en grappig: animatieseries voor volwassenen op Netflix © Netflix


Hieronder vind je een selectie van populaire animatieseries voor volwassenen, nu beschikbaar op Netflix.

Archer

Archer © Netflix


Spionnenserie Archer is fout en oneerbiedig, en mag in dit lijstje van animatieseries voor volwassenen zeker niet ontbreken.
 
Vette gadgets, drank, drugs en seks. En de knappe, rijke en zelfverklaarde superspion Sterling Archer, die blaakt van zelfvertrouwen en eigenlijk best wel een smeerlap is. Een grote troef van Archer: H. Jon Benjamin, die zijn stem geeft aan Sterling en in 2014 als mannelijke hoofdrolspeler van Archer terecht genomineerd werd voor een Primetime Emmy. Ook Judy Greer en Amber Nash vertolken een personage.
 
Op Netflix kun je de geschifte avonturen van Archer negen seizoenen lang volgen, dus maak alvast wat tijd vrij in je agenda.


Big Mouth

Big Mouth © Netflix

Big Mouth is een animated comedy van Nick Kroll (Kroll Show, The League) en Andrew Goldberg (Family Guy) over de heerlijke nachtmerrie die puberteit heet. Gierende hormonen, een lichaam dat niet luistert en gênante romances … deze periode in ons leven is niet altijd prettig.

De makers lieten zich inspireren door hun eigen adolescentie in New York, en schuwen geen enkel onderwerp. Verwacht je aan veel ongepaste humor en grove beledigingen, maar vergis je niet: de serie kan ook slim en gevoelig uit de hoek komen.Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen van een half uur en is nu beschikbaar op Netflix. Met de stemmen van onder meer Nick Kroll, John Mulaney, Maya Rudolph en Jessi Klein.
 

Bojack Horseman

Bojack Horseman © Netflix


Een paard met een gigantisch alcoholprobleem en een serieuze midlifecrisis. Ooit een ster met een eigen sitcom, Horsin' Around, maar zijn faam is geslonken en Hollywood is hem vergeten. De plannen voor een comeback zijn er, maar oh oh, Bojack vindt veel obstakels op zijn pad.
 
Hilarisch en grofgebekt, met de stemmen van Will Arnett, Aaron Paul (Breaking Bad) en Amy Sedaris.

Benieuwd? Zet je schrap voor avonden lang plezier met Bojack Horseman: vijf seizoenen en een kerstspecial! Het vijfde seizoen is trouwens gloednieuw!


Disenchantment

Disenchantment © Netflix


Fans van Matt Groening kunnen sinds kort hun hart ophalen aan een nieuwe tekenfilmserie in de typische stijl van The Simpsons-bedenker. In deze Netflix Original-comedyserie neemt hij je mee naar het afbrokkelende middeleeuwse koninkrijk Dreamland.In de hoofdrol: de jonge prinses Bean, die met liters drank in het lijf het paleis ontvlucht om samen met kwelduivel Luci en elf Elfo het magische koninkrijk te gaan verkennen. Op hun pad: een orgie van vreemde creaturen en een hoop slechte beslissingen.

Wat mag je verwachten? Actie en humor in een magische wereld, en een uitstekende stemmencast met onder meer Abbi Jacobson als Bean, Eric Andre als Luci en Nat Faxon als Elfo.

Showrunner van dienst is Josh Weinstein, die eerder ook al tekende voor The Simpsons. De tien afleveringen van Disenchantment streamen nu op Netflix.

Family Guy

Family Guy © Netflix

Family Guy bestaat al sinds eind de jaren 90, maar deze niets of niemand ontzienende animatieserie van Seth McFarlane blijft razend popular. We volgen de sullige Peter Griffin en zijn ontspoorde familie die een eindeloze reeks bizarre, rampzalige avonturen beleven. Met schunnige taal en controversiële, foute humor: rassen, ziektes, religieën ... geen onderwerp wordt geschuwd in de grappen van Family Guy.

Acteurs die hun stemmen lenen aan de personages zijn onder meer Seth MacFarlane, Alex Borstein, Seth Green en Mila Kunis.

Deze serie won vijf Emmy’s, waarvan twee voor Seth McFarlane zelf in de categorie beste voice-over. Op Netflix kun je nu drie seizoenen bekijken.

F is for Family

F is for Family © Netflix


Deze geweldige animatieserie volgt de familie Murphy in de jaren 70. Drugs, alcohol en rock ‘n roll … in een tijd waarin je nog overal mocht roken en je je kinderen nog wel eens een klap kon geven. F is for Family grapt over de mode uit de seventies, de sexistische en vrouwonvriendelijke patronen uit die tijd, enz. Nostalgische humor, maar dan met een scherp kantje.Gebaseerd op de stand-up comedy van Bill Burr, die zelf zijn stem leent aan hoofdpersonage Frank. Naast hem hoor je ook de stemmen van Laura Dern en Justin Long.

Op Netflix streamen nu twee seizoenen van F is for Family.


Paradise P.D.

Paradise P.D. © Netflix


Nieuw in het aanbod van Netflix: Paradise P.D., een serie van Waco O’Guin en Roger Black, die eerder de animatieserie Brickleberry afleverden. Geen parkwachters deze keer, maar politieagenten. En niet van de goeie soort, meer een zootje ongeregeld in een uniform.
 
Een gedreven jonge agent sluit zich aan bij het chaotische landelijke politiekorps dat zijn vader leidt. Ze stuntelen, ruziën en snuiven hun weg door een grote drugszaak.Een paar stemmen uit Brickleberry zul je ook herkennen in Paradise P.D. Tom Kenny (Spongebob) speelt Chief Randall Crawford en David Herman (Futurama) leent zijn stem aan zoon Kevin Crawford. Verder hoor je onder meer de stemmen van Sarah Chalke (Rick and Morty), Kyle Kinane (The Standups) en Dana Snyder (Aqua Teen Hunger Force, Squidbillies).

Het eerste seizoen van Paradise P.D. bestaat uit tien afleveringen van dertig minuten en is nu te bekijken op Netflix.


Rick and Morty

Rick and Morty © Netflix


Ook immens populair is Rick and Morty, een hitserie van Dan Harmon en Justin Roiland, uit de stal van de Amerikaanse zender Adult Swim. Verwacht je aan korte, absurde verhaallijnen en scherpe humor.

Rick is een mad scientist met een groot alcoholprobleem, die na een periode van afwezigheid terug opduikt in het leven van zijn dochter Beth, haar man Jerry en hun twee kinderen. Elke aflevering schuimt hij samen met zijn kleinzoon Morty de ruimte en parallelle universums af, op zoek naar avonturen. Absurde avonturen, en uit moreel oogpunt bijzonder twijfelachtig.

Bedenker Justin Roiland voorziet beide hoofdpersonages van hun typische stemmetjes. Op Netflix kun je nu drie seizoenen van Rick and Morty bekijken.

 
 
Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook