De meest bezochte graven van sterren ter wereld

Het is niet omdat een ster niet langer leeft, dat hij of zij geen ster meer is. Heel wat overleden beroemdheden brengen nog altijd evenveel volk op de been als voordien. Soms zelfs tot jaren na hun dood! De graven van Mark Twain en Oscar Wilde worden tot de dag van vandaag bezocht. En dat zijn lang niet de enige ...

Elvis Presley

Elvis Presley © photosounds

Elvis Presley werd eerst begraven op het kerkhof van Forest Hill, in Memphis, maar moest verhuizen. Het was er namelijk helemaal niet veilig voor de King of rock-'n-roll: extreme fans hadden zelfs geprobeerd zijn lichaam te stelen. Daarom werd het graf van Elvis Presley naar Graceland, ook in Memphis, overgebracht. Elk jaar komen meer dan 600.000 fans zijn huis en graf bezoeken.

Jim Morrison

Jim Morrison © wjarek

Als er één graf is dat legendarisch is en veelvuldig wordt bezocht in Parijs, dan is het wel dat van Jim Morrison op het kerkhof van Père-Lachaise. Dit legendarische kerkhof verenigt heel wat beroemdheden. Zo rivaliseren Edith Piaf en Maria Callas er in hun eeuwige slaap om de eeuwige faam. Maar niemand doet het beter dan de ster van The Doors die in Parijs overleed. Zijn graf mag dan minder indrukwekkend zijn dan andere, toch is het een vaste afspraak voor fans en nieuwsgierigen. Waarom een eenvoudig graf? Het eerste graf was voorzien van een buste van de zanger, maar die werd al snel gestolen.

Michael Jackson

Michael Jackson © Music4mix

Het overlijden van Michael Jackson veroorzaakte een tsunami aan emoties. Duizenden fans trokken naar zijn huis, dansten de moonwalk in de straten, drukten hun verdriet uit op muren, organiseerden overal ter wereld flashmobs. Niet verwonderlijk dus dat zijn graf het drukst bezochte ter wereld is. Ook de King of Pop ligt begraven op een kerkhof voor beroemdheden, het Forest Lawn Memorial Park. Hij ligt er trouwens naast zijn goede vriendin Elizabeth Taylor.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe ©  behzad moloud

De blonde seksbom die zelfs de president van de Verenigde Staten wist te veroveren, rust tussen de sterren van Los Angeles. Bij het overlijden van Marilyn Monroe was het haar ex-man Joe DiMaggio die voor alles zorgde, tot en met de exacte plaats van het graf van de actrice in het Westwood Memorial Park. Marilyn Monroe ligt in de buurt van Natalie Wood, Hugh Hefner en Bettie Page. De gedenkplaat van Norma Jean is continu versierd met kusafdrukken in rode lippenstift.

Frank Sinatra

Frank Sinatra © mark reinstein

De crooner mag dan wel New York bezongen hebben, hij koos ervoor begraven te worden in Californië. Een mysterieus opschrift lokt heel wat toeristen naar het Desert Memorial Park: "The best is yet to come". De zanger van Italiaanse afkomst werd begraven met een fles whisky en een pakje sigaretten.

Diana Spencer

Diana Spencer © Mariusz Matuszewski

Elk jaar komen horden fans hommage brengen aan het graf van Lady Di, prinses van Wales. Haar graf is slechts één keer per jaar open voor het publiek gezien het op het privédomein van de Spencer-familie in Althorp ligt. William en Harry hebben beslist dat het graf van hun mama op een klein eiland in een meer moest komen. De weg die naar het meertje leidt, is omringd met 36 berken die symbool staan voor de leeftijd van Diana Spencer toen ze omkwam in een verschrikkelijk ongeval.

Bruce Lee

Bruce Lee © Plume Photography

Het graf van Bruce Lee is een pelgrimsoord dat fans uit de hele wereld aantrekt. Dit genie van de gevechtskunst werd begraven op het kerkhof van Lakeview in Seattle. Bruce Lee rust er naast zijn zoon Brandon die overleed tijdens de opnames van The Crow. In 1993 reisden fans uit Mongolië te voet naar het graf (6.000 km) voor de verjaardag van Bruce Lee.

Mark Twain

Mark Twain ©  Kit Leong

Mark Twain overleed in 1910 maar is nog lang niet vergeten. De Amerikaanse schrijver ligt begraven op het kerkhof van Woodlawn in de staat New York. De bekende schrijver ontvangt er jaarlijks meer dan 3.000 bezoekers. Een cijfer dat bewijst dat veel mensen ook vandaag de dag nog zijn boeken lezen.

Oscar Wilde

Oscar Wilde © Kamira

Nog zo'n schrijver die veelvuldig wordt bezocht. De Ierse schrijver Oscar Wilde ligt begraven op het kerkhof van Père-Lachaise in Parijs. In tegenstelling tot het graf van Jim Morrison is dat van Oscar Wilde wel indrukwekkend. Het is zelfs een van de mooiste van het beroemde Parijse kerkhof. Het ontwerp van de artiest Jacob Epstein werd trouwens geklasseerd als historisch monument. De auteur van The Picture of Dorian Gray kreeg zoveel bezoekers dat de overheid heeft beslist glazen panelen rond de tombe te plaatsen zodat ze de zerk niet meer kunnen kussen of aanraken.

JFK

JFK © TJ Brown

De vermoorde Amerikaanse president ligt begraven op het nationale kerkhof van Arlington in de staat Virginia. Er brandt een eeuwige vlam ter herinnering aan John F. Kennedy, op vraag van Jackie. In de jaren zestig trok het graf van JFK meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar aan. De Kennedy-familie en de overheid van Arlington beslisten toen het graf een aantal meters te verplaatsen. De eeuwige vlam werd op een veiligere manier heropgebouwd, op een plek die voor meer toeristen toegankelijk is. Ook vandaag komen nog veel mensen "Jack" een bezoek brengen. Naast hem liggen zijn kinderen die tijdens de geboorte stierven en zijn jongere broer, Robert F. Kennedy, die in 1968 werd vermoord. In 1994 werd ook Jackie Kennedy naast haar eerste echtgenoot begraven. Dat was haar wens, ook al was ze hertrouwd met iemand anders.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook