Condor: drama en spionage in de Movies & Series Pass!

Zin in een spannende nieuwe thrillerserie? Condor is precies wat je zoekt! Sleutelwoorden: moord, terrorisme, spionage en complotten. Met een CIA-agent die op de vlucht moet, en niémand kan vertrouwen.

Condor: drama en spionage in de Movies & Series Pass! © MGM

Een film gebaseerd op een boek, en een tv-serie gebaseerd op de film: van ‘Six Days of the Condor’ naar ‘Three Days of the Condor’ naar gewoon ‘Condor’. Een bloedstollende spionagethriller in tien afleveringen, vanaf 6 oktober exclusief te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Van kranten in de jaren 70 ...

Van kranten in de jaren 70 ... © Isopix

In Sydney Pollacks Three Days of the Condor (1975) zag je Robert Redford als Joe Turner, een boekenwurm die voor CIA boeken, naslagwerken en kranten doorploegde, op zoek naar complotten en aanwijzingen in verband met lopende onderzoeken. Als hij op een dag na de lunch weer op zijn knatoor komt, blijkt iedereen daar vermoord te zijn. Turner slaat op de vlucht en ontdekt dat zijn werk een geheim project dreigt bloot te leggen, een complot om de olievelden in het Midden-Oosten in handen te krijgen.

... naar computerschermen in de eenentwintigste eeuw

... naar computerschermen in de eenentwintigste eeuw © MGM

Condor brengt een moderne versie van het verhaal. Max Irons kruipt deze keer in de huid van Joe Turner, en hij leest geen kranten (of toch niet voor zijn job), maar zit achter een computerscherm. Turner is in de versie van 2018 een techie die eveneens voor de CIA werkt en een paar jaar eerder een algoritme ontwikkelde om terroristen in het buitenland op te sporen. Dat zijn algoritme ook effectief gebruikt wordt, weet hij niet. Tot zich een crisis voordoet en hij (net voor een Tinderdate, godbetert) wordt opgetrommeld om advies te geven.
 
De CIA chief van dienst: zijn oom en mentor, Bob Partridge (William Hurt), die meteen korte metten maakt met Joe’s vragen in verband met de privacy van Amerikaanse burgers. Want in tegenstelling tot wat oorspronkelijk de bedoeling was, wordt Joe’s algoritme gebruikt om Amerikaanse burgers van buitenlandse origine in de gaten te houden. Joe Turner kan er niet mee lachen. En het lachen vergaat hem al helemaal wanneer op een mooie dag alle collega’s in zijn kantoor in koelen bloede worden neergeschoten. Ook deze Joe Turner moet dus op de vlucht slaan.

Tien afleveringen heeft hij, om uit te zoeken wat er aan de hand is. Wat volgt is een kluwen van verraad en samenzweringen, en een klimaat waarin je niemand kan vertrouwen. Zeker geen vrouwen die je toevallig tegenkomt op café...

Cast en crew

Cast en crew © MGM


Naast Max Irons zie je dus onder meer William Hurt, Katherine Cunningham, Mira Sorvino, Bob Balaban, Leem Lubany en Brendan Fraser. De makers van Condor zijn Todd Katzberg, Jason Smilovic, die eerder samenwerkten aan Kidnapped.

Ben jij fan van series als 24, Homeland, enz. Dan is deze vast iets voor jou!

Het eerste seizoen van Condor is vanaf 6 oktober exclusief te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV. Een tweede seizoen is in de maak en staat gepland voor release in de loop van 2019.
 
Nog geen abonnement op de Movies & Series Pass?
Hop hop, snel in orde brengen dan! Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.
 


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook