Sterren die werden opgemerkt in een talentenshow

Sommige artiesten of celebs hebben hun beroemdheid te danken aan hun bekende ouders. Maar er zijn nog heel wat zangers of zangeressen die zich, net als de gewone sterveling, moesten bewijzen. De vele talentenshows zijn steeds op zoek naar vers talent en de volgende grote namen in de muziekindustrie begonnen net daar hun carrière.

Kijk vanaf 8 februari elke vrijdag naar nieuwe afleveringen van De Voice van Vlaanderen op vtm!

One Direction

One Direction © Shutterstock


De fameuze boysband die al heel wat tienerharten sneller liet slaan, ontstond tijdens X Factor UK in 2010. De jongens deden elk apart auditie, maar waren niet sterk genoeg om solo door te gaan. De jury speelde het slim en bracht de jongens samen. Vijf knappe koppen en wat hitjes en de rest is geschiedenis.


Jennifer Hudson

Jennifer Hudson © Shutterstock


De zangeres eindigde in 2004 op de zevende plaats in American Idol. Ze had ervaring opgedaan als zangeres op een Disney Cruise en zong tijdens haar auditie dan ook ‘The Circle of Life’ uit de film The Lion King. Maar verder dan een zevende plaats kwam ze niet. Na de talentenshow begon ze aan een impressionante acteercarrière en ontving zelfs een Oscar voor haar rol in Dreamgirls.


Kelly Clarkson

Kelly Clarkson © Shutterstock


Meer dan 15 jaar geleden nam Kelly Clarkson deel aan American Idol. Ze won de wedstrijd en lanceerde haar zangcarrière. Bekende hits als 'Because of You', ‘Behind These Hazel Eyes’ en ‘Since You Been Gone’ zorgden voor haar doorbraak. Ze heeft al zes albums, een Greatest Hits en een kerstalbum op haar palmares, en ontving voor Breakaway en Stronger een Grammy Award.


Leona Lewis

Leona Lewis © Shutterstock


De zangeres zette haar eerste stapjes in de spotlights in 2006 toen ze deelnam aan The X Factor. Ze won het platencontract ter waarde van 1 miljoen pond en twee jaar later stond haar single ‘Bleeding Love’ op nummer één in meer dan dertig landen. Ze was de eerste vrouwelijke solo-artieste uit het VK met acht singles op de eerste plaats in de hitlijsten. Ze was, na One Direction, de bestverkopende artiest die ontdekt werd in The X Factor.


Little Mix

Little Mix © Shutterstock


Nog een aantal talenten die doorbraken na hun deelname aan The X Factor in 2011. Ze waren de eerste (en voorlopig enige) groep die de wedstrijd won. Ze brachten drie albums uit die allemaal platina (meer dan 300.000 verkochte exemplaren) behaalden in het VK. Hun bekendste hits zijn onder andere ‘Black Magic’ en ‘Shout out to My Ex’.


Nicole Scherzinger

Nicole Scherzinger © Shutterstock


Nicole ken je misschien als ‘die van de Pussycat Dolls’, maar voor ze deel was van de meidengroep, probeerde ze het al te maken in de muziekwereld. Ze deed in 2001 mee aan de talentenshow Popstars in Amerika. Na haar overwinning en enkele hitjes met de meidengroep Eden's Crush, vroeg will.i.am haar om bij de Black Eyed Peas te komen zingen, maar ze sloeg het aanbod af. In 2003 werd ze leadzangeres bij de Pussycat Dolls en braken ze door met ‘Don’t Cha’.

Alanis Morissette

Alanis Morissette © Shutterstock


Als jong meisje deed Alanis Morissette mee aan de talentenshow Star Search. Ze won de show niet, maar bouwde toch een mooie muzikale carrière. Haar unieke stem sloeg aan bij het publiek en ze bracht maar liefst acht albums uit, waarvan één een Grammy won. Haar bekendste hits zijn ‘You Oughta Know' en het bekende ‘Ironic’.

Britney Spears

Britney Spears © Shutterstock


Eén van de grootste popzangeressen van deze tijd werd opgepikt dankzij een talentenshow. Britney was amper 11 jaar toen ze deelnam aan Star Search. Na de show speelde ze als kind in heel wat reclamespotjes en ze werd gecast in het bekende programma de Mickey Mouse Club, waar heel wat sterren begonnen. Na enkele ups en downs, kreeg ze een platencontract en nog steeds kan je de Queen of Pop zien zingen (of playbacken) op het podium.


Justin Timberlake

Justin Timberlake © Shutterstock


Justin Timberlake begon zijn carrière net als Britney na zijn deelname aan Star Search en zijn rol in de Mickey Mouse Club. Als prille twintiger sloot hij zich aan bij de immens populaire boyband *NSYNC en werd hij een tieneridool. In 2002 besloot hij om een solocarrière op te bouwen en dat is hem erg goed gelukt, als je het ons vraagt. Cry me a River, SexyBack, What Goes Around, Mirrors, Can’t Stop the Feeling… Ken je één liedje van Justin dat geen hit werd?


Beyoncé

Beyoncé © Shutterstock


Queen B is niet altijd wereldbekend geweest en zeker niet zo geboren. Ook zij heeft zich moeten bewijzen en dat deed ze al in 1993 toen ze 12 jaar was in de talentenshow Star Search. Ze trad op met haar vriendin Kelly Rowland (die nu ook een bekende naam is in de muziekwereld). Ze wonnen niet, maar Bey’s vader stopte met werken om haar te manager te worden en deed er alles aan om haar een platencontract te bezorgen. Destiny’s Child was de opstap en nu is Beyoncé één van de meest invloedrijke en bekendste zangeressen ter wereld.


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook