Acteurs met een tattoo als aandenken aan hun film of serie

De opnames van een film of serie kunnen voor een acteur onvergetelijk zijn. In die mate zelfs dat sommigen dat moment laten vereeuwigen. Zo zijn er dus acteurs die pronken met een tatoeage die verwijst naar een film of serie waarin ze hebben meegespeeld.

Game of Thrones: Emilia Clarke

Game of Thrones: Emilia Clarke

De Khaleesi uit de successerie ‘Game of Thrones’ liet haar personage vereeuwigen in de vorm van een tattoo. ‘The Mother of Dragons’ koos voor drie kleine draakjes op haar pols ter ere van Daenerys Targaryen, het personage dat ze vertolkt in de ondertussen legendarische serie. Emilia Clarke draagt Drogon, Rhaegal en Viserion, of toch hun schaduwen, dus voor altijd met zich mee. “Mother of Dragons for life! Mijn tatoeëerder heeft ervoor gezorgd dat deze mama haar baby’s nooit zal vergeten”, schreef ze op haar Instagram-account onder een foto van haar nieuwe tatoeage.

Game of Thrones: Maisie Williams

Game of Thrones: Maisie Williams

Emilia Clarke is niet de enige actrice van de ‘Game of Thrones’-cast die een tatoeage liet zetten ter ere van haar personage. Maisie Williams heeft zelfs twee tatoeages die in het teken staan van GOT. In haar nek liet ze het bekende ‘No One’ tatoeëren. Een kort zinnetje dat voor de fans van Arya Stark veelbetekenend is omdat het weesmeisje er in seizoen 6 alles aan doet om een ‘No One’ te worden, een doorslaggevende wending in de serie van George R. R. Martin. De tweede tattoo van de vertolkster van Arya Stark is er een die ze liet zetten met haar filmzus, Sophie Turner. Maisie Williams liet samen met de actrice die Sansa speelt de datum tatoeëren waarop ze te horen kregen dat ze mochten meespelen in ‘Game of Thrones’.

Game of Thrones: Sophie Turner

Game of Thrones: Sophie Turner

Net als haar vriendin Maisie Williams liet ook Sophie Turner een tweede tattoo zetten als blijvende herinnering aan ‘Game of Thrones’. De actrice die Sansa vertolkt koos voor het embleem van het Huis Stark. Sophie Turner loopt dus rond met een wolf op haar onderarm, met daaronder het motto: ‘The pack survives’. Een boodschap die erop zou wijzen dat de familie Stark aan het einde van ‘Game of Thrones’ de scepter zal zwaaien. Maar de actrice suste meteen de fans en verduidelijkte dat het gewoon een citaat is uit het laatste seizoen van GOT en geen spoiler.

The Avengers: Robert Downey Jr.

The Avengers: Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. is best trots dat hij Iron Man mocht spelen. Deze superheld uit de Marvel-stal maakt deel uit van de Avengers en dus liet de acteur het Avengers-symbool tatoeëren in het gezelschap van andere castleden van de eerste Avengers: Scarlett Johansson, Chris Evans, Jeremy Renner en Chris Hemsworth. “De enige Avenger die geen tattoo heeft, is Mark Ruffalo”, vertrouwde Robert Downey Jr. toe.

A Series of Unfortunate Events: Neil Patrick Harris

A Series of Unfortunate Events: Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris liet zijn rol als Barney Stinson in ‘How I Met Your Mother’ achter zich om de slechterik, ofwel graaf Olaf, te spelen in ‘A Series of Unfortunate Events’. Na het succes van het eerste seizoen besliste de acteur om zijn eerste tatoeage te laten zetten. Het embleem van de geheime organisatie uit de serie prijkt voortaan dus op zijn enkel.

Pretty Little Liars

Pretty Little Liars

‘Pretty Little Liars’ is gedaan, maar de actrices uit de serie hebben de set niet verlaten zonder er een onuitwisbare herinnering aan over te houden. Troian Bellisario (Spencer), Ashley Benson (Hanna), Shay Mitchell (Emily), Sasha Pieterse (Alison), Lucy Hale (Aria) en Janel Parrish (Mona) lieten allemaal de initialen van hun personage uit ‘Pretty Little Liars’ tatoeëren op hun wijsvinger. In de generiek van de serie gebruiken de actrices een voor een die wijsvinger om iedereen tot stilte aan te manen.

13 Reasons Why

13 Reasons Why

De vertolkers van Jessica en Ryan in ‘13 Reasons Why’ lieten zich tatoeëren ter ere van de serie en vooral ook voor het goede doel. Alisha Boe en Tommy Dorfman lieten een puntkomma tatoeëren op hun pols, het symbool van de Amerikaanse organisatie Semicolon die het aantal gevallen van zelfmoord bij jongeren naar beneden wil halen en opkomt tegen pesten op school. De serie, die gaat over de zelfmoord van tiener Hannah na pesterijen door haar klasgenoten, heeft op de sociale media in Amerika heel wat teweeggebracht. De organisatie Semicolon werd gecreëerd door Amy Bleuel, een jonge vrouw die meermaals werd verkracht en na vijf zelfmoordpogingen haar leven beëindigde op 31-jarige leeftijd.

Lord of the Rings

Lord of the Rings

Tijdens de opnames van de laatste aflevering van de ‘Lord of the Rings’-saga beslisten alle hoofdrolspelers om samen naar een tattooshop te trekken in Nieuw-Zeeland. Voortaan prijkt het cijfer negen in het Elfs op het lichaam van Astin, Billy Boyd en Sean Bean. Op de laatste draaidag vereeuwigde de cast dit aandenken met een groepsfoto waarop elke acteur zijn tattoo, in de door J.R.R. Tolkien ontwikkelde elfentaal, onthult.

Breaking Bad: Bryan Cranston

Breaking Bad: Bryan Cranston

Bryan Cranston zal de serie die hem groot maakte nooit vergeten. Na het laatste seizoen van ‘Breaking Bad’ wilde de acteur zijn rol helemaal onvergetelijk maken door een minitatoeage te laten zetten op zijn vinger. De tekening is piepklein, maar toch zijn de symbolen 'Br' en 'Ba' uit het periodieke systeem er in te herkennen. Een knipoog naar zijn personage Walter White, een leraar chemie die zich ontpopt tot drugsbaron om rond te komen.

Mad Max: Fury Road

Mad Max: Fury Road

Filmopnames kunnen acteurs dichter bij elkaar brengen. Vooral in het geval van een filmreeks als ‘Mad Max’. Rosie Huntington-Whiteley, Abbey Lee Kershaw, Zoé Kravitz, Courtney Eaton en Riley Keough kunnen dat beamen! De jonge actrices speelden de vrouwen van tiran Immortan Joe. Als eerbetoon aan de tijd die ze doorbrachten op de set van ‘Mad Max’ lieten de meisjes allemaal een driehoekje tatoeëren op hun pols.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook