Films met hoogst bizarre titels

In de komedie ‘Don’t Worry, We’ll Think of a Title’ is het lachen, gieren, brullen met de Russen die jagen op een deserterende kosmonaut en de verkeerde man te pakken hebben. Enkel een geschikte titel vinden bleek problematisch. Het is een euvel waar men in de filmwereld wel vaker mee kampt. We hebben enkele bedenkelijke voorbeelden op een rijtje gezet.

Films met hoogst bizarre titels


Ja, waarom eens niet een keertje een zwarte versie van Frankenstein? Dat was de vraag die de makers van Blackenstein zich hadden gesteld. Helaas werd het niet echt een meesterwerk en waren de recensies in de pers vernietigend. Zo liep het plan om verder te surfen op het succes van de eerder uitgebrachte parodiefilm Blacula af op een sisser.
Help! De Dokter Verzuipt

Help! De Dokter Verzuipt


We houden het lekker simpel, moet Toon Kortooms gedacht hebben toen hij het boek Help! De Dokter Verzuipt schreef. De onfortuinlijke geneesheer uit de titel, die een onderwijzeres probeert te verleiden, komt namelijk in het water terecht. Toen de Nederlandse roman verfilmd werd, nam regisseur Nikolai Van der Heyde de titel gewoon over. Het feit dat Willeke Van Ammelrooy naakt te zien was in de film, veroorzaakte toendertijd een schandaal.


Hollywood Chainsaw Hookers

Hollywood Chainsaw Hookers


Het verhaal van Hollywood Chainsaw Hookers is al even geniaal als de titel: Privédetective Jack Chandler moet de van huis weggelopen Samantha opsporen. Hij kruist tijdens die zoektocht het pad van een bende prostituees die lid zijn van een Egyptische sekte. De dames maken er een sport van om hun klanten met een kettingzaag te bewerken, daarbij luid aangemoedigd door hun leider ‘The Master’ (een meesterlijke rol van Gunnar Hansen, die zijn sporen in de horrorwereld verdiende als ‘Leatherface’ in ‘The Texas Chainsaw Massacre').


Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem

Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem


Samen met de Japanse regisseur Kazuhisa Takenôchi blikten de heren van Daft Punk Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem in. In dat niet te missen kijkstuk draait het om muziekbaas Earl Darkwood, die de buitenaardse muziekgroep The Crescendolls ontvoert en hen naar de aarde brengt. Hoezeer de avonturen van de band ook van het scherm spatten, de titel van de film blijft voor het leeuwendeel van de wereldbevolking een onuitspreekbaar zooitje.


Faster, Pussycat! Kill! Kill!

Faster, Pussycat! Kill! Kill!


Neen, de hoofdfiguur in dit cinematografisch hoogstandje is geen moordende kat, maar wel enkele nachtclubdanseressen die een plan bedenken om de steenrijke bewoner van een boerderij te beroven. Eerst bedacht men de film met de titel The Leather Girls, maar die werd niet catchy genoeg bevonden.


Can Heironymus Merkin Ever Forget Mercy Humppe And Find True Happiness?

Can Heironymus Merkin Ever Forget Mercy Humppe And Find True Happiness?


‘Laat ik de korte samenvatting al in de titel zetten’, moet de Britse regisseur Anthony Newley gedacht hebben toen hij deze musical inblikte. Naast Heironymus spelen ook Polyester Poontang en Mercy Humppe, vrouwen met wie hij een relatie begint, een voorname rol. Er is ook bijna continu satirisch commentaar op het leven van de hoofdfiguur te horen, uitgesproken door een engel- en duivelfiguur.


Maria, Argentinien und die Sache mit den Weißwürsten

Maria, Argentinien und die Sache mit den Weißwürsten


In deze in Duitsland mateloos populaire film met een enigszins bizarre titel draait het om Maria, die een slagerij uitbaat. Het water staat haar echter aan de lippen, en om de boel te redden besluit ze haar populaire witte worsten naar Argentinië te exporteren. Razend spannend allemaal! De Duitsers hebben trouwens ervaring met filmtitels die van een groot poëtisch vermogen getuigen, denk bijvoorbeeld maar aan Verpiss Dich, Scheewittchen, een komedie.


I Bought A Vampire Motorcycle

I Bought A Vampire Motorcycle © Isopix


Het zal je maar gebeuren: per toeval een moto op de kop tikken bezeten is door een demon, zichzelf kan starten en aan een moordende raid begint. Al dat onheil grijpt plaats als wraak voor de moord op een obscuur heerschap met een obsessie voor het occulte. Geweldig amusant en lichtelijk lachwekkend om naar te kijken, maar hadden ze nu echt geen betere titel kunnen bedenken?


The Hottie And The Nottie

The Hottie And The Nottie © Isopix


Velen die The Hottie And The Nottie met Paris Hilton gezien hebben, zullen opperen dat het vehikel één van de dieptepunten uit de filmgeschiedenis is. De makers van de film lijken de kijker te willen vertellen dat je er moet uitzien als Hilton om het te maken in de wereld, en brengen die boodschap door haar personage Cristabel tegenover de ietwat seutig ogende, maar ook niet zo sympathieke June te zetten. Tot June een reeks schoonheidsoperaties ondergaat, en ze daar bij toverslag ook vriendelijker en succesvoller door lijkt te worden. Critici waren het er ten tijde van de release nagenoeg roerend over eens dat acteren voor de hoofpersonages te hoog gegrepen was, en ook de titel van de film werd op wenkbrauwengefrons onthaald.Nude Nuns With Big Guns

Nude Nuns With Big Guns


Naakte nonnen die door de kerk verplicht worden om cocaïne te produceren, om die vervolgens aan de maffia te leveren: dan heb je pas een scenario. Liters bloed en veel naakt zijn de voornaamste troeven, al is het volgens kenners een thriller. ‘Een B-film is van topniveau vergeleken met deze saga’, schreef een recensent. In ieder geval heeft het genre nunsplotation, dat in de jaren ’70 zijn hoogtijdagen vierde, wel nog altijd fans.Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook