Deze bekende kindsterretjes overleden op veel te jonge leeftijd

Jonge snoetjes op het scherm doen het altijd goed. Heel wat acteurs kregen na hun rol als kindster rollen in Hollywood aangeboden en schopten het tot de top van de acteerwereld. Maar helaas doet die plotse beroemdheid bij jonge acteurs soms meer kwaad dan goed, of steekt het lot een stokje tussen de wielen. Deze bekende kleine sterren op het scherm stierven helaas nog voor ze aan hun grote carrière konden beginnen.

Skyle McCole

Skyle McCole © Moviestore Collection-Rex


Het toen 8-jarige blonde meisje speelde de jongste dochter van Mel Gibson in de oorlogsfilm ‘The Patriot’. Ze speelde daarna nog mee in Don't Say A Word, 24 en Boogeyman, maar op haar 21ste stierf ze in haar slaap na een overdosis van een combinatie pijnkillers en spierontspanners.


River Phoenix

River Phoenix © Universal


De oudere broer van de bekende acteur Joaquin Phoenix was een tieneridool in de jaren ’80. Hij speelde als tiener mee in ‘Stand by Me’ en ‘Explorers’, een serie waarin hij samen met acteur Ethan Hawke speelde. River was echter verslaafd aan drugs en dat werd zijn dood. Op 23-jarige leeftijd stierf hij aan een overdosis cocaïne en heroïne voor de deur van een dansclub.


Robert Knox

Robert Knox © Warner Bros


Rob speelde onder andere een rol in de film Harry Potter en de Halfbloed Prins. Hij vertolkte het personage van Marcus Belby, of Alfons Gasthuis, en speelt in een scène met Harry en Hermelien die lid worden van de Slakkersclub. Rob zou opnieuw een rol krijgen in de vervolgfilm, maar hij werd op 18-jarige leeftijd doodgestoken toen hij zijn jongere broer wilde verdedigen tijdens een overval.


Matthew Garber

Matthew Garber © Walt Disney


Matthew zal je het beste kennen van zijn rol als de guitige Michael Banks in de Mary Poppins film. Na deze populaire Disneyfilm, kreeg hij nog enkele rollen aangeboden in Disneyfilms. Hij stierf op 21-jarige leeftijd aan de gevolgen van pancreatitits, nadat hij een infectie had opgelopen in India.


Heather O'Rourke

Heather O'Rourke © Mgm


Heather was een Amerikaans kindsterretje en speelde voor het eerst op groot scherm in de film Poltergeist, een horrorklassieker van Steven Spielberg. Ze was toen amper vijf, maar maakte meteen indruk. Later speelde ze in de tweede Poltergeist film en in de serie Happy Days. Toen ze 12 jaar was stierf ze midden in de opnames van Poltergeist 3 aan een darmbelemmering ten gevolge van de ziekte van Crohn.


Joshua Ryan Evans

Joshua Ryan Evans © imdb


Evans speelde in de jaren ’90 een rol in de serie Passions, maar ook in Poltergeist en in How The Grinch Stole Christmas. In die kerstklassieker speelde hij de jonge Grinch en stond hij dus op set met Jim Carrey die de volwassen Grinch gestalte gaf. De kleine acteur - letterlijk, want door dwerggroei was hij amper 97 cm – stierf tijdens een operatie. Op de dag dat hij stierf werd ook de episode uitgezonden waarin z’n personage in Passions het leven liet. Evans werd 20.


Judith Barsi

Judith Barsi © Universal Studios


De piepjonge Judith was op 5-jarige leeftijd al een (kind)ster. In Amerika werd ze bekend als de stem van het hoofdpersonage in de animatiereeks Platvoet en zijn vriendjes (The Land Before Time). Daarna speelde ze in heel wat films zoals Jaws: The Revenge, Eye of the Tiger en deed ze mee in tv-spotjes. Ze stierf een tragische dood, samen met haar moeder, toen haar vader hen allebei doodschoot.
Sawyer Sweeten

Sawyer Sweeten © WENN


Sawyer speelde in de bekende sitcom Everybody Loves Raymond. Hij werd samen met z’n tweelingbroer en zus gecast in de serie toen hij amper twee was. Ze speelden 10 jaar lang de opgroeiende kinderen van hoofdpersonage Raymond (gespeeld door acteur Ray Ramona). Toen hij 19 jaar was pleegde hij zelfmoord en schoot zichzelf door het hoofd voor z’n ouderlijk huis.


Lee Thompson Young

Lee Thompson Young © Disney Channel


De acteur had zijn eigen show The Famous Jett Jackson op Disney Channel toen hij amper 14 was. Daarna speelde hij in de film Friday Night Lights en gaf hij 4 jaar lang vorm aan detective Frost in de crimeserie Rizzoli & Isles. Op een dag kwam hij niet opdagen op de set van de serie. Later bleek dat hij zichzelf om het leven had gebracht met een pistool. Hij was 29 jaar.


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook