Chilling Adventures of Sabrina: donker en spooky

Magie, onheil en kattenkwaad voeren de boventoon terwijl Sabrina moet kiezen tussen een leven als mens of heks… Vanaf vrijdag 26 oktober op Netflix. Welcome to Greendale, witches!

Chilling Adventures of Sabrina: donker en spooky © Netflix


Het seizoen van de heks start op Netflix. Tv-heks Sabrina Spellman komt op 26 oktober naar de streamingdienst met het eerste seizoen van Chilling Adventures of Sabrina.
 
Wie bij die naam meteen denkt aan de familieserie ‘Sabrina the Teenage Witch’, mag zich schrap zetten voor een stevige verrassing. De vrolijke hitserie uit de jaren 90 krijgt met deze Netflix Original een donkere remake.
 
Donker en spooky. Voer voor liefhebbers van drama met een flinke toets horror en bovennatuurlijke krachten.


Duistere reboot

Duistere reboot © Netflix


In Sabrina the Teenage Witch, gebaseerd op de Archie-comic The Chilling Adventures of Sabrina, kruipt Melissa Joan Hart in de huid van Sabrina Spellman. Ze woont in een fictief dorp, samen met haar vijfhonderdjarige tantes Hilda en Zelda. En Salem, een pratende kat met een ironische tong. Waar Sabrina in de comic haar heksenkrachten al van jongs af aan gebruikt, ontdekt ze in de nineties serie pas op zestienjarige leeftijd dat ze magie in de vingers heeft.
 
In de reboot van Netflix volgen we dezelfde Sabrina, maar dan anders.

Chilling Adventures of Sabrina brengt de origine en avonturen van Sabrina als een donker coming-of-ageverhaal vol horror, duisternis en heksenkracht.

De situatie: Sabrina worstelt met haar halfmens- en halfhekszijn én moet het opnemen tegen de kwade krachten die haar, haar familie en de mensen in Riverdale bedreigen.

De sfeer: donker en eng, à la Rosemary’s Baby en The Exorcist.

Chilling Adventures of Sabrina is een duister verhaal met scherpe humor, mooie beelden, bijzondere personages en een sterke cast. Een blik op personages en hun acteurs.


Sabrina Spellman

Sabrina Spellman © Netflix


De hoofdrol is deze keer weggelegd voor de achttienjarige Kiernan Shipka, die je eerder al aan het werk zag in Unbreakable Kimmy Schmidt en als de rebelse Sally Draper in Mad Men.

Shipka speelt dus Sabrina, die worstelt met haar gemengde roots – half mens, half heks – en gaandeweg ontdekt wie ze is en waar ze thuishoort.
 
De Kerk van de Nacht is al jaren aan het wachten tot Sabrina zich helemaal tot de hekserij bekeert. Aan de vooravond van haar zestiende verjaardag wordt ze geacht het Boek van het Beest te tekenen en dus toegewijd te zijn aan de Heer van de Duisternis. Maar Sabrina heeft daar zo haar eigen ideeën over en is vastbesloten haar eigen weg te volgen...De serie belooft een showcase te zijn voor Shipka’s talent, en showrunner Roberto Aguirre-Sacasa (die ook de touwtjes in handen had bij zustershow Riverdale) is dan ook vol lof:
 
"We zijn allemaal fan van Kiernans werk en toen we begonnen na te denken over wie de nieuwe Sabrina zou kunnen zijn, stond ze op ieders verlanglijstje. De serie toont een donkere, macabere versie van Sabrina, en we kunnen niet wachten tot iedereen kan zien hoe Kiernan haar iconische personage tot leven brengt."


Harvey Kinkle

Harvey Kinkle © Netflix

Ross Lynch kruipt in de huid van Harvey Kinkle, Sabrina’s vriendje dat zich totaal onbewust is van de duistere krachten die hem van zijn liefje proberen te scheiden.

Harvey wordt geïntroduceerd aan het begin van de serie, als Sabrina hem in een donker bos op de hoogte brengt van haar heks zijn. Detail: Kinkle is een gewone sterveling, afkomstig uit een familie van … heksenjagers. Oeps.

Lynch is een voormalige Disney-ster die eerder te zien was in tienerseries als Austin & Ally en Jessie. Vorig jaar kwam hij al eens creepy uit de hoek als seriemoordenaar Jeffrey Dahmer in My Friend Dahmer.

De tantes: Zelda en Hilda

De tantes: Zelda en Hilda © Netflix


Sabrina’s vijfhonderd jaar oude tante Zelda wordt vertolkt door Miranda Otto, die je misschien herkent als Eowyn uit Lord Of The Rings of Alison Carr uit Homeland.

De Australische actrice benadrukt dat er ook een portie humor in de serie zit: “Er zit iets huiselijks in hun hekserij en ik vind dat enorm grappig. De tantes leiden eigenlijk gewone leventjes, maar zijn toevallig ook aanbidsters van Satan.”  
 
Otto apprecieert de mix van horror en humor in de serie en vindt die met name terug bij haar partner-in-crime Lucy Davis, die de rol van tante Hilda speelt.
 
De Britse Davis is vooral bekend voor haar rol als Dawn Tinsley in The Office, en recenter was ze te zien in Wonder Woman. Over haar rol in Chilling Adventures of Sabrina zegt de actrice: “Ik acteer al vijfentwintig jaar, maar nog nooit heb ik een personage gespeeld dat zoveel waanzinnige dingen meemaakt. Nog nooit werd ik de kop ingeslagen, levend begraven en bedolven onder wormen. En mijn make-up en garderobe zijn fantastisch! Heel bevrijdend!


Salem(s)

Salem(s) © Isopix


Sabrina zonder Salem, dat gaat natuurlijk niet. De rol van de zwarte kat wordt in de serie gespeeld door vijf harige vriendjes: Shaq, Boomer, Edward, Bobby en Trevor. En omdat katten op de set niet altijd doen wat ze moeten doen, stond er voor de opnames steeds een computer-gegenereerde versie van Salem stand-by.
 
Weetje: toen de opnames van het eerste seizoen van start gingen, bleek dat Kiernan Shipka allergisch was voor haar kattige collega’s. Voor elke scène met Salem moet ze medicatie nemen.


Vertrouwde en nieuwe personages

Vertrouwde en nieuwe personages © Netflix


Sabrina’s neef Ambrose, vertolkt door de Brits-Amerikaanse acteur Chance Perdomo (foto links boven). Aan het begin van de serie heeft deze deugniet er al vijfenzeventig jaar magisch huisarrest op zitten wegens stoute tovenarij.
 
Mary Wardwell, gespeeld door Michelle Gomez (foto links onder), speelt Sabrina’s favoriete lerares op Baxter High School. Die toevallig ook bezeten raakt door Madam Satan.
 
Gavin Leatherwood (foto rechts boven) kruipt in de huid van Nicholas Scratch, een jonge tovenaar die Sabrina probeert af te snoepen van Harvey.
 
Naast de vertrouwde personages uit de comics tovert de serie ook een aantal nieuwe karakters uit zijn hoed.
 
Richard Coyle (foto rechts onder), bekend van Coupling, speelt Father Blackwood, een hogepriester in de Kerk van Nacht met heel wat boosaardige plannen en duistere geheimen.


Gemene meisjes

Gemene meisjes © Netflix


En dan zijn er nog The Weird Sisters, de gemene meisjes aan de Academy of Unseen Arts.
 
Tati Gabrielle is Prudence, een toegewijde slechte heks en de leidster van het trio dat het Sabrina graag moeilijk maakt.
 
Adeline Rudolph is de duistere en bloeddorstige Agatha. Opvallend detail: dit is de eerste professionale rol voor Adeline Rudolph en de actrice is blij dat ze een slechterik mag spelen.
 
Abigail Cowen vervolledigt het trio in haar rol van Dorcas, de enige van de drie in wie enige goedheid lijkt te schuilen. Komt haar gezicht je bekend voor? Cowen speelde eerder de rol van Vicki in Stranger Things.
 
 
Het eerste seizoen van Chilling Adventures of Sabrina is vanaf 26 oktober te bekijken op Netflix. Een tweede seizoen is al bevestigd.
 
Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook