Het zit in de familie: acterende broers en zussen

Bij sommige families zit het acteertalent echt in het bloed. Hoe verklaar je anders dat verschillende broers en zussen uit hetzelfde gezin het tot in Hollywood schoppen?

Het zit in de familie: acterende broers en zussen © Photonews

Wij zetten enkele bekende broeder- en zusterparen op een rijtje!

Chris en Liam Hemsworth

Chris en Liam Hemsworth © Photonews

Chris Hemsworth is vanaf deze week in de zalen te zien in Bad Times at the El Royale, maar ken je vooral als superheld Thor. Daarnaast was de Australiër ook te zien in Snow White and the Huntsman en Rush. Zijn zeven jaar jongere broer Liam is bekend omwille van zijn knipperlichtrelatie met Miley Cyrus, maar ook als acteur in The Hunger Games. Andere films waarin hij te zien was, zijn Love and Honor en Independence Day: Resurgence.

Independence Day: Resurgence is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Jake en Maggie Gyllenhaal

Jake en Maggie Gyllenhaal © Photonews

Jake Gyllenhaal kreeg een Oscarnominatie voor zijn rol in Brokeback Mountain en schitterde ook in Nightcrawler, Nocturnal Animals, Zodiac en Prisoners. Ook in de blockbusters Love and Other Drugs, Prince of Persia, The Day After Tomorrow en Source Code is hij te zien. Zijn drie jaar oudere zus heeft ook al een Oscarnominatie achter haar naam, voor haar rol in Crazy Heart. Daarnaast is ze ook bekend uit The Dark Knight, Secretary, Mona Lisa Smile en Hysteria.

Ben en Casey Affleck

Ben en Casey Affleck © Photonews

Ben Affleck is nog altijd een van de bekendste acteurs van Hollywood, hoewel hij twee Oscars won voor andere verdiensten: als producer van Argo en voor het scenario van Good Will Hunting, twee films waarin hij ook als acteur te zien is. De laatste jaren kruipt hij in de huid van Batman, maar hij is ook bekend omwille van zijn rollen in Gone Girl, Armageddon en Pearl Harbor. Hij werkte al verschillende keren samen met zijn jongere broer Casey. Ook die heeft een Oscar op de kast staan voor zijn rol in Manchester by the Sea, nadat hij ook al eens genomineerd was voor The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.

Gone Girl is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Emily en Zooey Deschanel

Emily en Zooey Deschanel © Photonews

Twaalf seizoenen lang speelde Emily Deschanel het titelpersonage in de populaire serie Bones. Ook haar jongere zus Zooey maakte vooral naam dankzij een tv-serie. Haar rol in New Girl leverde haar een nominatie op voor de Emmy Awards en drie voor de Golden Globes.

Dakota en Elle Fanning

Dakota en Elle Fanning © Photonews

Dakota Fanning brak door als kindster voor haar rol in I Am Sam en was de jaren daarna ook nog te zien in onder andere Man on Fire en War of the Worlds. Tegenwoordig is ze vooral bekend voor haar rol in de tv-serie The Alienist. Ook haar vier jaar jongere zus Elle Fanning begon er vroeg aan in films als Super 8, We Bought a Zoo en Maleficent. Vorig jaar was ze nog te zien in The Beguiled van Sofia Coppola.

The Alienist is nu beschikbaar op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu 'op aanvraag' > series of via het kanaal 204)!

Julia en Eric Roberts

Julia en Eric Roberts © Photonews

Tussen Julia en Eric Roberts is er wel degelijk twaalf jaar verschil. Julia Roberts moeten we ongetwijfeld niet meer voorstellen: jarenlang was ze de publiekslieveling van Hollywood en ze was ook goed voor een Oscar voor haar rol in Erin Brockovich. Ook onvergetelijk zijn Pretty Woman, My Best Friend’s Wedding, Notting Hill en The Pelican Brief. Eric Roberts kreeg een Oscarnominatie voor zijn rol in Runaway Train en was ook te zien in National Security, The Dark Knight en de series Heroes en Suits. Hij is trouwens de vader van Emma Roberts, tegenwoordig ook bekend als actrice.

Bekijk Wonder met Julia Roberts en Owen Wilson nu dankzij de Movies & Series Pass van Proximus TV!

James en Dave Franco

James en Dave Franco © Photonews

James Franco was dit jaar goed voor de Golden Globe voor beste acteur voor zijn rol in The Disaster Artist, een film waarin hij te zien is naast zijn broer Dave. Eerder kreeg hij ook al een Oscarnominatie achter zijn naam voor 127 Hours. Hij is ook bekend voor zijn rollen in de Spider-Man trilogie van Sam Raimi en Rise of the Planet of the Apes. Zijn zeven jaar jongere broer Dave Franco is onder meer te zien in Nerve, Now You See Me en Neighbors.

The Disaster Artist is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Owen en Luke Wilson

Owen en Luke Wilson © Photonews

Owen Wilson is vooral bekend omwille van zijn komische rollen in onder andere Wedding Crashers, Zoolander en Starsky & Hutch, vaak naast Ben Stiller. Hij was ook te zien in Midnight in Paris van Woody Allen, waarvoor hij genomineerd werd voor de Golden Globes. Een Oscarnominatie kreeg hij dan weer voor zijn werk als scenarist voor The Royal Tenenbaums van Wes Anderson, een film waarin ook zijn broer Luke Wilson te zien is. Hem kennen we ook uit Idiocracy, Old School en Legally Blonde. Er is trouwens ook nog een derde acterende broer, Andrew, de minst bekende van de drie.

Midnight in Paris is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Ralph en Joseph Fiennes

Ralph en Joseph Fiennes © Photonews

Ralph Fiennes kon in zijn carrière al twee Oscarnominaties in de wacht slepen, voor Schindler’s List en The English Patient, maar kon die niet verzilveren. Daarnaast schitterde hij ook in The Grand Budapest Hotel, The Constant Gardener, The Duchess en The Reader en is hij bekend uit de Harry Potter en James Bond series. Zijn acht jaar jongere broer Joseph is tegenwoordig te zien in The Handmaid’s Tale, waarvoor hij genomineerd werd voor de Emmy Awards. Daarnaast was hij ook te zien in de films Shakespeare in Love, Elizabeth en Enemy at the Gates.

Het tweede seizoen van The Handmaid’s Tale is nu beschikbaar dankzij de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Rooney en Kate Mara

Rooney en Kate Mara © Isopix

Ook Rooney Mara was al goed voor twee Oscarnominaties: voor Carol en The Girl with the Dragon Tattoo. Daarnaast was ze ook te zien in Lion, Her, Side Effects en The Social Network. Haar twee jaar oudere zus Kate kreeg een nominatie voor de Emmy’s voor haar gastrol in House of Cards en is ook bekend vanwege haar rollen in American Horror Story: Murder House, The Martian, Fantastic Four en Shooter.

Bekijk Carol nu dankzij de Movies & Series Pass van Proximus TV!

Mary-Kate, Ashley en Elizabeth Olsen

Mary-Kate, Ashley en Elizabeth Olsen © Photonews

De tweeling Mary-Kate en Ashley Olsen was in de jaren negentig wereldberoemd dankzij hun rollen in de sitcom Full House. Daarna volgden ook nog de film It Takes Two en de serie Two of a Kind. De laatste jaren houden de twee zich bezig met hun eigen modelabel The Row. Hun drie jaar jongere zus Elizabeth is nu bekender als lid van The Avengers. Ook in Wind River van Taylor Sheridan speelt ze een van de hoofdrollen.

Alec, William en Stephen Baldwin

Alec, William en Stephen Baldwin © Photonews

De gebroeders Baldwin zijn met vier en allemaal hebben ze een acteercarrière. De oudste is zonder twijfel de beroemdste! Alec Baldwin kennen we tegenwoordig omwille van zijn vertolking van president Trump in Saturday Night Live, maar is ook bekend uit films als The Hunt for Red October, The Aviator, The Departed en It’s Complicated. Voor zijn rol in de sitcom 30 Rock won hij twee Emmy Awards en drie Golden Globes. Zijn twee jaar jongere broer Daniel is het minst bekend, al had hij in de jaren negentig een rol in de serie Homicide: Life on the Street. Daarna volgt William Baldwin, die naast Sharon Stone te zien was in het opwindende Sliver, maar ook in Flatliners en Backdraft begin jaren negentig. Stephen Baldwin is tegenwoordig vooral bekend als de papa van Hailey, de wederhelft van Justin Bieber. Hij was in de jaren negentig te zien in Born on the Fourth of July, The Usual Suspects en Posse.

The Hunt for Red October is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Charlie Sheen en Emilio Estevez

Charlie Sheen en Emilio Estevez © Photonews

Ze hebben een verschillende achternaam, maar het zijn wel degelijk twee broers! De echte naam van Charlie Sheen is namelijk Carlos Irwin Estevez, maar net als zijn vader Martin Sheen koos hij voor een artiestennaam in Hollywood. Charlie Sheen brak door dankzij zijn rol in Platoon van Oliver Stone en was ook te zien in Wall Street van dezelfde regisseur. Daarna volgde succes op het kleine scherm met Spin City en Two and a Half Men, waarvoor hij de nominaties voor de Emmy Awards en de Golden Globes verzamelde. Zijn broer Emilio Estevez maakte in de jaren tachtig deel uit van de Brat Pack, waarmee hij te zien was in The Breakfast Club, St. Elmo’s Fire en The Outsiders. Hij speelde ook samen met zijn broer in Young Guns. Ook hun andere broer Ramon en zus Renée zijn trouwens aan de slag als acteurs.

Patricia, David en Rosanna Arquette

Patricia, David en Rosanna Arquette © Photonews

Nog zo’n acteursfamilie zijn de Arquettes. Het meest gelauwerde lid van de familie is Patricia Arquette, goed voor de Oscar voor beste actrice in Boyhood en drie keer genomineerd voor de Golden Globes voor de tv-serie Medium. De jongste van het gezin, David, raakte bekend omwille van zijn rol in de Scream reeks en natuurlijk ook als de wederhelft van Courteney Cox. Daarnaast is er ook nog Rosanna, die meespeelde in onder andere Pulp Fiction, Desperately Seeking Susan en Crash. Ook Richmond en de ondertussen overleden Alexis verdien(d)en de kost als acteur, zij het in kleinere producties.

John en Joan Cusack

John en Joan Cusack © Photonews

John Cusack kennen we van zijn rollen in de rampenfilm 2012, de romantische komedie Serendipity en Being John Malkovich. Voor zijn rol in High Fidelity kreeg hij een nominatie voor de Golden Globes. Hij was ook samen met zijn zussen Joan en Ann te zien in Grosse Pointe Blank. Zijn vier jaar oudere zus Joan heeft twee Oscarnominaties achter haar naam voor Working Girl en In & Out. De laatste jaren verzamelde ze dan weer nominaties voor de Emmy Awards voor haar rol in de tv-serie Shameless. Ann is vooral bekend voor haar televisiewerk in Better Call Saul en Private Practice.

High Fidelity is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Jane en Peter Fonda

Jane en Peter Fonda © Photonews

Tweevoudig Oscarwinnares Jane Fonda draait al zestig jaar mee en kennen we van films als Barbarella, Klute, Coming Home, 9 to 5 en Fun with Dick and Jane. Tegenwoordig is ze met Grace and Frankie ook op Netflix te zien. Geen Oscars, maar wel twee Oscarnominaties voor haar drie jaar jongere broer Peter Fonda. Hij blijft voor eeuwig verbonden met zijn rol in Easy Rider maar was ook genomineerd voor Ulee’s Gold.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk Grace and Frankie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Warren Beatty en Shirley MacLaine

Warren Beatty en Shirley MacLaine © Photonews

Ook Warren Beatty en Shirley MacLaine zijn broer en zus, al koos Shirley ervoor om de naam van haar moeder te dragen als actrice. MacLaine won een Oscar voor Terms of Endearment en haalde ook nog vijf nominaties binnen, onder andere voor The Apartment. Haar drie jaar jongere broer Warren Beatty won de Oscar voor beste regisseur voor Reds, een film waarin hij ook zelf meespeelde. Andere bekende rollen speelde hij in Heaven Can Wait, Bonnie and Clyde en Dick Tracy.

Mads en Lars Mikkelsen

Mads en Lars Mikkelsen © Photonews, Isopix

Ook de Deense broers Mikkelsen schopten het beiden tot in Hollywood. Mads Mikkelsen is de bekendste van de twee, dankzij zijn hoofdrol in de serie Hannibal en rollen in Casino Royale, Doctor Strange en Rogue One: A Star Wars Story. Zijn één jaar oudere broer Lars was te zien in House of Cards en kennen we ook uit het BBC-drama Sherlock en The Team. Ook in eigen land schitteren de broers: Mads in Jagten en Lars in Headhunter en The Killing.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk House of Cards rechtstreeks op je tv-scherm (menu 'op aanvraag' > series of via het kanaal 204)!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook