Vijf keer huiveren met de Halloween Special van Proximus TV!

Eind oktober, Halloween en dus een ideaal moment voor een horrorfilm. Vijf tips uit de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV!

Vijf keer huiveren met de Halloween Special van Proximus TV! © Isopix


Eind oktober is de tijd van vallende bladeren, pompoenen en … Halloween. Daar hoort op tijd en stond een goeie horrorfilm bij. Met een passende dosis bloed, geesten, huiveringwekkende scenario’s en donkere personages.
 
Zin om te griezelen en nog op zoek naar een creepy film? De Halloween-special in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV steekt met plezier een handje toe. Of je nu een volbloed horrorfan bent of eerder een angsthaas die op tijd en stond wegduikt onder een dekentje, deze films staan garant voor een avond vol hartverzakkingen. Heerlijk!


A Quiet Place

A Quiet Place © Isopix

In een niet zo verre toekomst wordt de aarde geteisterd door agressieve aliens. Voordeel: ze zijn stekeblind. Nadeel: ze horen bijzonder goed en maken jacht op alles wat geluid maakt. Stil zijn is dus de boodschap, en de handvol overlevende mensen hebben dat geleidelijk aan geleerd.
 
De familie Abbott woont met hun twee kinderen in een afgelegen hoeve. Hun penibele situatie wordt nog ingewikkelder als er een baby op komst is. Want baby’s zijn lief, maar niét stil …
 
A Quiet Place is een verrassende, subtiele thriller die terecht een van de bioscoophits van het voorjaar werd. De cast is uitstekend, met scenarist-regisseur John Krasinski die eveneens de hoofdrol speelt, en wel aan de zijde van zijn echtgenote Emily Blunt.
 
Een absolute aanrader voor horrorfans.

Hereditary

Hereditary © Isopix

Bij de release werd Hereditary op de markt gezet als de engste horrorfilm van het jaar. En eng is hij, deze nagelbijter van debuterend regisseur Ari Aster, met een fantastische Toni Collette in de hoofdrol.
 
De film gaat over de Grahams, een Amerikaanse familie waarvan de dominante mater familias net is overleden. Vooral kleindochter Charlie lijdt onder het verdriet, maar langzaam maar zeker blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Terwijl dochter Annie het overlijden van haar moeder verwerkt, ontdekt ze middenin dat rouwproces steeds meer donkere geheimen in de geschiedenis van haar voorouders. Ze wordt gedwongen een duister pad in te slaan, om haar gezin te redden van het noodlot.
 
Naast Toni Collette zie je in Hereditary onder meer ook Ann Dowd, Milly Shapiro en Gabriel Byrne.
 
Een inktzwart familiedrama over trauma, rouw en gruwel dat nog even door je hoofd zal blijven spoken. Must-see!

Lake Placid: Legacy

Lake Placid: Legacy © Isopix

Horror met roofdieren, deze Lake Placid: Legacy. Een groepje jonge onderzoekers begeeft zich naar een gebied dat tegenwoordig nog op geen enkele kaart te vinden is, en volledig afgeschermd wordt door middel van elektrische omheiningen. Wanneer ze aankomen bij een meer, ontdekken ze een eiland met daarop een onderzoeksfaciliteit. Het eiland is echter ook de thuishaven van een dodelijke krokodil. Een gevecht om te overleven begint…
 
Legacy is het vijfde deel in de Lake Placid-franchise. Een film van Darrel Roodt met onder meer Katherine Barrell, Tim Rozon, Sai Bennett, Luke Newton en Joe Pantoliano.
 

Mom and Dad

Mom and Dad © Isopix

Wat als ouders zich ineens tegen hun kroost keren? Het is vooral die premisse die van ‘Mom and Dad’ een gewaagde, originele horrorthriller maakt.
 
In een niet nader genoemd Amerikaanse stadje is er iets vreemds aan de hand, waardoor ouders zich opeens gewelddadig beginnen te gedragen tegenover hun eigen kinderen. Meer nog, ze staan ze naar het leven. Letterlijk. Dit veroorzaakt uiteraard een ware massahysterie, waarin een meisje en haar jongere broertje moeten de dreigende terreur zien te overleven.
 
Mom and Dad is een horror verpakt als satire, met bijzondere vertolkingen van een uitzinnige Nicolas Cage en Selma Blair.

Unsane

Unsane © Isopix

Unsane is een spannende thriller van Steven Soderbergh, gefilmd met een paar iPhones 7 Plus en ingeblikt op minder dan een maand tijd. Speciaal, en het resultaat mag er zeker zijn!
 
Claire Foy kruipt hier in de huid Sawyer Valentini, een bankbediende die gekweld wordt door neuroses en angstaanvallen, veroorzaakt door traumatische ervaringen met een stalker. Als een afspraakje uitloopt op een zoveelste paniekaanval, besluit Sawyer hulp te zoeken bij een psychiater. Nadat ze haar hart heeft gelucht, wordt ze verzocht om nog kort deel te nemen aan enkele tests, waarop ze tot haar eigen verbazing wordt opgenomen in de kliniek.

Van medebewoner Nate (sterk gespeeld door Jay Pharoah) leert Sawyer dat verzekerde patiënten bewust en tegen hun zin worden opgenomen om de kliniek rendabel te houden. Beangstigend. Bovendien denkt Sawyer haar stalker te herkennen in een van de medewerkers van de kliniek…
 
Voer voor de fans van horrorfilms met een beklemmende, beangstigende sfeer. Het filmen met smartphones draagt daartoe bij door de grove korrel op het beeld, het geluid en de bizarre close-ups.
 
 
Alle films uit de Halloween-special zijn uiteraard te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.
 
Hoe een film huren uit onze catalogus?

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook