De beste rollen van Emma Stone

Het Netflixverslaafde deel van de bevolking geraakt het er maar niet over eens: is de sciencefictionserie Maniac nu geniaal, spannend en grensverleggend of onbegrijpelijk en slaapverwekkend? Wat wel zeker is, is dat Emma Stone een dijk van een rol speelt in de reeks.

De beste rollen van Emma Stone © Isopix


Ze kruipt in de huid van Annie Landsberg, een jongedame die zich samen met Owen Milgrim (Jonah Hill) kandidaat stelt voor een wetenschappelijk experiment. Dat loopt niet bepaald van een leien dakje, en het duo kan fantasie en realiteit niet meer uit elkaar houden.

Emma speelde ook wel eens een minder rolletje, maar die vergeten we voor het gemak even: ontdek hier haar beste acteerprestaties.Superbad

Superbad © Isopix


Wie de korte inhoud van Superbad leest, verwacht misschien een platte tienerkomedie. Een jammerlijke vergissing, want de welgemikte grappen, het vlotte acteerwerk en de smakelijke soul- en funksoundtrack tillen de prent ver boven de middelmaat uit. Seth (Jonah Hill) Seth is een tiener die per se van de grond wil voor hij de middelbare school verlaat. Hij ziet het feestje van zijn droomvrouw Jules (Emma Stone) als een uitgelezen mogelijkheid om haar in te pakken. Zijn vriend Fogell, die voor de drank moet zorgen en daarvoor de hort op trekt met een nagemaakte identiteitskaart, dreigt echter roet in het eten te gooien.


The Amazing Spider-Man

The Amazing Spider-Man © Isopix


De twee Amazing Spider-Man-films hebben niet zo’n beste reputatie onder de fans van de originele strips: zijn verkiezen de Spider-Man-incarnaties van Tobey Maguire en Tom Holland. Toch waren beide films best genietbaar en spannend kijkvoer, met de chemie tussen Emma Stone en Andrew Garfield, die respectievelijk in de huid van Gwen Stacy en Peter Parker kropen, als toemaatje. Het ging er blijkbaar gezellig aan toe op de set, want later begonnen de twee ook in het echte leven een relatie.Zombieland

Zombieland © Isopix


In Zombieland liggen de US of A er haveloos bij: zombies maken er de dienst uit. Een gemuteerde variant van de gekkekoeienziekte is de oorzaak. We zien Emma Stone opduiken als één van de overlevers van de hele heisa, een sterke bijrol in deze allesbehalve doorsnee komedie die in z’n soort best wat appreciatie verdient. Abigail Breslin, Jesse Eisenberg en Woody Harrelson doen het overigens ook niet onaardig in deze sciencefictionfilm.
 


Crazy, Stupid, Love

Crazy, Stupid, Love © Isopix


Lang voor ze samen schitterden in La La Land, stonden Emma Stone en Ryan Gosling al samen op de set in Crazy, Stupid, Love. Misschien niet echt een cinematografisch hoogstandje, en voor veel kijkers is de zeemzoetheidsfactor van de romantische komedie in kwestie iets te hoog, maar de acteurs doen het prima en de grappen zijn vaak geslaagd.

La La Land

La La Land © Isopix


De Oscarorganisatie kreeg vorig jaar het schaamrood op de wangen toen La La Land per abuis als winnaar in de categorie beste film werd aangekondigd, terwijl het hoogste schavot plaats moest bieden aan Moonlight. Die uitschuiver buiten beschouwing gelaten is La La Land een lentefrisse musical en één van de beste films van de laatste jaren in dat genre. Emma Stone haalde voor haar rol als serveerster Mia, die valt voor muzikant Sebastian, een Oscar voor beste actrice binnen.

The Help

The Help © Isopix


In een klein provinciestadje waagt beginnend journaliste Eugenia zich aan een serie interviews met zwarte dienstmeiden, die in het merendeel van de gevallen bijzonder slecht behandeld worden door hun blanke werkgevers. Een bijrol voor Stone - Octavia Spencer, Viola Davis en Jessica Chastain staan meer in de schijnwerpers in The Help - maar wel eentje die op applaus werd onthaald.


The Battle of the Sexes

The Battle of the Sexes © Isopix

The Battle of the Sexes is een licht komische en prima te pruimen sportfilm. De actrice waagt zich aan de rol van tennisster Billie Jean King, en de titel verwijst naar een legendarische tennispartij tussen King en Bobby Riggs. Stone kreeg hier beroepslolbroek Steve Carell als tegenspeler.

Birdman

Birdman © Isopix

Birdman vertelt het verhaal van acteur Riggan Thomson. Michael Keaton geeft op grandioze wijze gestalte aan de acteur die z’n hoogtepunt voorbij is, en het niet bepaald gemakkelijk mee heeft. Emma Stone werd genomineerd voor een Oscar voor beste bijrol voor haar acteerprestatie als Sam, Riggans dochter.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus- of Familus-pack van Proximus TV en bekijk Maniac rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

The Amazing Spider-Man 1 en 2 en Easy A met Emma Stone zijn nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus.

Bekijk La La Land met de Movies en Series Pass van Proximus TV

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook