Netflix in november: deze films en series staan op het menu

Ook in november legt Netflix ons graag in de watten. Met deze nieuwe films en series zijn koude avonden geen probleem!

Netflix in november: deze films en series staan op het menu © Netflix


De zon is nog geregeld van de partij, maar de avonden zijn toch al koud. Ideale momenten om in je zetel te duiken en je te nestelen voor een nieuwe serie of een leuke film.

Op zoek naar inspiratie? Wij helpen je graag een handje, met dit overzicht van nieuwigheden die Netflix in november op het menu zet. Enjoy!


House of Cards

House of Cards © Netflix


Het is zo ver: het zesde seizoen van House of Cards staat nu online. Op het einde van het vorige seizoen seizoen liet een vastberaden Claire Underwood (Robin Wright) een niet mis te verstane boodschap op de wereld los: “My turn”.

Geen Kevin Spacey in dit laatste seizoen. Zijn personage, Frank Underwood, wordt ten grave gedragen en Claire Underwood grijpt de macht. In de eerste aflevering wendt ze zich tot de camera. ‘Do you miss Francis?’, vraagt ze. Zelf lijkt ze niet erg rouwig om het overlijden van haar echtgenoot. Ze is vooral vast van plan de dingen deze keer op háár manier aan te pakken.Robin Wright keert in dit laatste seizoen dus terug als President van de Verenigde Staten. Naast Wright schitteren onder meer Diane Lane, Greg Kinnear, Cody Fern, Michael Kelly, Jayne Atkinson, Patricia Clarkson, Constance Zimmer, Derek Cecil, Campbell Scott en Boris McGiver.
 
En jij, mis jij Francis Underwood in het zesde seizoen van House of Cards? Kijken maar! Alle afleveringen van het laatste seizoen zijn nu beschikbaar op Netflix!


The Holiday Calendar

The Holiday Calendar © Netflix


Nu Halloween achter de rug is en we onze dosis horror gehad hebben, duwt Netflix ons al zachtjes in de richting van de feestdagen. En de romantiek, want de eerste kerstfilm van het jaar is een echte romcom: The Holiday Calendar. In de hoofdrol zie je Kat Graham, die je eerder aan het werk kon zien in The Vampire Diaries.

Graham stapt in de schoenen van Abby Sutton, een fotografe die wel talent heeft maar toch moeite heeft om rond te komen. Wanneer ze een adventskalender erft van haar oma, blijkt daar iets vreemds mee aan de hand te zijn. Bij elk vakje dat ze opent, wordt haar toekomst voorspeld. Zorgt de magische kalender ervoor dat ze liefde vindt tijdens de feestdagen?Een hersenkraker hoef je hier niet te verwachten, maar The Holiday Calendar is een leuke film voor wie alvast in de kerstsfeer wil komen en in de mood is voor een portie romantiek.

Nu beschikbaar op Netflix.


The Other Side of the Wind

The Other Side of the Wind © Netflix


De nieuwste film van de legendarische regisseur Orson Welles. Vijftig jaar na de opnames en drieëndertig jaar na zijn dood krijgt de film eindelijk zijn release, en wel exclusief op Netflix.

The Other Side of the Wind vertelt het verhaal van Jake Hannaford (John Huston), een oudere, maar legendarische regisseur die met een laatste experimentele film weer aansluiting wil vinden bij de jongere generatie filmmakers in Hollywood. Hij heeft echter de grootste moeite om zijn film gefinancierd te krijgen.Een mockumentary met een sterk autobiografisch tintje. Welles begon met de opnames van zijn film in 1969 en wist ze uiteindelijk pas af te ronden in 1976. Nog voor de montage kon worden voltooid, werd het originele beeldmateriaal in beslag genomen tijdens de Iraanse revolutie (een van de geldschieters was familie van de sjah van Iran, die tijdens de revolutie werd afgezet). Daarna volgden dertig jaar juridische verwikkelingen tussen de dochter en de minnares van Orson Welles. Met de hulp én de centen van Netflix is de film nu dan toch afgewerkt en beschikbaar voor het publiek.

Samen met de film brengt Netflix overigens de documentaire They’ll Love Me When I’m Dead uit, over het ongelooflijk hobbelige pad dat het productieproces van de film kende.

Zowel de film als de documentaire zijn nu beschikbaar op Netflix.


Outlaw King

Outlaw King © Netflix


Eentje voor fans van historische drama’s, gespekt met een portie actie. Hou je van films als Braveheart? Dan is Outlaw King iets om in de gaten te houden.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Robert the Bruce (Chris Pine) die in de veertiende eeuw een gewelddadige opstand leidde tegen de Engelse koning Edward I (Stephen Dillane) om de onafhankelijkheid van Schotland terug te winnen.Een film van regisseur David Mackenzie, die eerder ook Hell or High Water afleverde. Naast Chris Pine en Stephen Dillane zie je onder meer Aaron Taylor-Johnson en Florence Pugh.

De film deed overigens wat stof opwaaien bij zijn première op het Filmfestival van Toronto, wegens een full-frontal naaktscène met hoofdrolspeler Chris Pine.

Benieuwd? Outlaw King is vanaf 9 november beschikbaar op Netflix.


Westside

Westside © Netflix


Klaar voor een flinke dosis muziek? Vanaf 9 november brengt Netflix Westside, een non-scripted serie over negen jonge, ambitieuze muzikanten uit Los Angeles.

Al deze jonge mensen hebben één ding gemeen: ze koesteren grote dromen en willen alles doen om ze waar te maken. Ondanks hun verschillende achtergrond gaan ze samen aan de slag om een programma te ontwikkelen én uit te voeren in een nachtclub in Los Angeles. De camera’s volgen de muzikanten terwijl ze hun dromen najagen, maar is er ook bij op de moeilijke momenten in hun beginnende carrière.In de spotlight zie je Sean Patrick Murray, Pia Toscano, James Byous, Arika Gluck, Austin Kolbe, Caitlyn Ary, Leo Gallo, Alexandra Krekorian en Taz Zavala.

Verwacht je aan een mix van beelden in documentairestijl en prachtige muziekvideo’s met originele songs. Netflix beschrijft de serie als 'The Hills meets Glee'. Seizoen 1 omvat acht afleveringen en is beschikbaar vanaf 9 november.


Warrior

Warrior © Netflix


Een Netflix Original Scandinavische crimeserie, daar zijn wij alvast benieuwd naar!

Warrior, of Kriger, volgt oorlogsveteraan CC die wordt achtervolgd door schuldgevoelens over zijn laatste missie. Bij zijn terugkeer hoopt hij op een vredig en alledaags leven, maar hij raakt al snel verstrikt in een gevaarlijke strijd tussen een ruige motorbende en de politie in Kopenhagen. Een misdaaddrama over loyaliteit en verraad tussen oorlogsveteranen, bikers en de politie, verweven met een love story tussen oorlogsveteraan CC en politie-inspecteur Louise.

In de hoofdrollen zie je Dar Salim (Game of Thrones, Springvloed, Trapped), Danica Curcic (Those Who Kill, The Bridge, Nobel) en Lars Ranthe (Jagten, The Bridge).

De zes afleveringen van het eerste seizoen zijn beschikbaar vanaf 13 november.


Narcos: Mexico

Narcos: Mexico © Netflix


Goed nieuws voor fervente Narcos-fans, want geld, drugs en geweld voeren snel weer de boventoon in een nieuwe serie.

Oorspronkelijk zou dit seizoen 4 van Narcos worden, maar we krijgen een nieuwe locatie, nieuwe druglords en dus ook een nieuwe naam. Het eerste seizoen van Narcos: Mexico is vanaf 16 november beschikbaar op Netflix.

De actie verplaatst zich dus van Colombia naar Mexico. Het eerste seizoen gaat terug naar de roots van de moderne drugsoorlog, toen de drughandel in Mexico bestond uit een losse, ongeorganiseerde groep van telers en dealers. Tot in de jaren 80 het Guadalajara-kartel opkomt en leider Félix Gallardo begint aan de bouw van zijn imperium. Met de Amerikaanse DEA op de hielen.In de hoofdrollen zie je Diego Luna als drugsbaron Félix Gallardo en Michael Peña als DEA-agent Kiki Camarena.


The Kominsky Method

The Kominsky Method © Netflix


Wie op zoek is naar een dosis humor op televisie, moet misschien The Kominsky Method eens proberen, een comedyserie van king of sitcoms Chuck Lorre. Doet zijn naam geen belletje rinkelen? Lorre is de man die de teugels in handen had bij series als The Big Bang Theory en Two and a Half Men. Niet de minste dus!

In The Kominsky Method kruipt Michael Douglas in de huid van Sandy Kominsky, een acteur die ooit begeerd en beroemd was, maar nu duidelijk op zijn retour is. Samen met zijn agent Norman Newlander (Alan Arkin) slijt hij zijn oude dag in Los Angeles, de stad waar jeugd en schoonheid de macht uitmaken. Het eerste seizoen van The Kominsky Method omvat acht afleveringen van een half uur en is beschikbaar vanaf 16 november.


The Ballad of Buster Scruggs

The Ballad of Buster Scruggs © Netflix

Liam Neeson en James Franco in een western van de broers-Coen? Daar willen wij alles van weten!

The Ballad of Buster Scruggs is een zesdelige western-anthologiefilm: een reeks verhalen geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Joel en Ethan Coen. Elk deel vertelt een nieuw verhaal over het Wilde Westen.Naast Liam Neeson en James Franco zie je onder meer Tim Blake Nelson, Zoe Kazan, Brendan Gleeson, Clancy Brown, Tyne Daly en Tom Waits.

Vanaf 16 november op Netflix.

The Christmas Chronicles

The Christmas Chronicles © Netflix


Nog eentje in de sfeer van de komende feestdagen, en wel met Kurt Russell als stoere, charismatische Kerstman mét gevoel voor humor.

The Christmas Chronicles vertelt het verhaal van een broer en zus, Teddy en Kate, die het plan hebben om op kerstavond de Kerstman op te wachten en te filmen. Hun plan draait echter uit op een onverwachte reis waarvan de meeste kinderen alleen maar kunnen dromen. Nadat ze de Kerstman  hebben gespot, sluipen ze in zijn slee, waardoor de slee crasht en Kerstmis bijna ontspoort. Tijdens hun wilde nacht, werken Kate en Teddy samen met de Kerstman en zijn trouwe elfjes om Kerstmis te redden voordat het te laat is.

Let’s get this party started!The Christmas Chronicles is een kerstavontuur geproduceerd door Chris Columbus (Home Alone, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone), Mark Radcliffe en Michael Barnathan. Met Kurt Russell, Judah Lewis en Darby Camp in de hoofdrollen.

Vanaf 22 november op Netflix.
 
Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook