Eindelijk op Netflix : The Sinner, de engste serie ooit!

Hou jij van horror en Netflix? Zet je dan schrap voor 'The Sinner', een nieuwe Netflix-serie die zo eng is dat heel veel mensen de eerste aflevering zelfs niet durven uit te kijken. Het eerste seizoen is sinds 25 november eindelijk ook bij ons te bekijken. Dus kun je - samen met je lief - smullen van seizoen één. Niet zo'n fan van horror? Dan hebben wij goed nieuws, want uit recent onderzoek is gebleken dat horrorfilms en -series goed zijn voor je relatie en dat je er ook nog een pak calorieën mee verbrandt. Geen enkele reden om niet te kijken dus!

Eindelijk op Netflix : The Sinner, de engste serie ooit! © Netflix


The Sinner verscheen uiteindelijk op 25 november bij ons op Netflix. Eén van de meest populaire series van het moment werd in de nazomer van 2017 gelanceerd en verscheen in verschillende landen vrij snel op Netflix. In België moesten we er helaas wat langer op wachten doordat de rechten elders lagen. Intussen is er ook al een tweede seizoen beschikbaar, al zullen wij ook daar wel nog even moeten op wachten.

The Sinner: Engste serie ooit?

The Sinner: Engste serie ooit? © IMDb


Bij het verschijnen van The Sinner ontstond er veel deining omtrent de serie. De thriller, met Jessica Biel in de hoofdrol, werd namelijk omschreven als de engste serie ooit. In The Sinner heeft een jonge moeder een man vermoord tijdens een gezinsuitje op het strand. Maar het heftige is dat de vrouw, Cora Tannetti (gespeeld door Jessica Biel), geen idee heeft wie de man is die ze vermoord heeft en waarom ze het heeft gedaan. Waar in de meeste crimeseries gezocht wordt naar de dader, een zogenaamde 'whodunit', is in The Sinner vanaf het eerste moment duidelijk wie de dader was. Maar waarom, dat was de grote vraag in deze 'whydunit'. Wat de serie vooral zo eng maakt is dat je de steekpartij meteen in de eerste aflevering al ziet. En die is bovendien nogal heftig in beeld gebracht.

Een brute moord op klaarlichte dag

Een brute moord op klaarlichte dag © IMDb


In het eerste seizoen van The Sinner worden we meegenomen in het verhaal van Cora Tannetti (Jessica Biel). Als de jonge moeder met haar gezin op een strand zit, steekt ze uit blinde razernij in op een man die de messteken niet overleeft. Een op het eerste gezicht daad zonder motief en één die Cora zich later ook niet meer kan herinneren.

Detectives Harry Ambrose en Dan Leroy onderzoeken de zaak. Waar Dan al snel vindt dat de zaak gewoon gesloten moet worden, omdat verschillende mensen getuige zijn geweest van de moord, is Harry er heilig van overtuigd dat er een motief moet zijn geweest. Hij besluit in zijn eentje het onderzoek voort te zetten.

Wachten op seizoen 2

Wachten op seizoen 2 © IMDb


The Sinner was in eerste instantie bedoeld als miniserie, maar door het grote succes werd al snel besloten om een vervolg te maken. Biel bleef betrokken als producer en Ambrose werd de rode draad. In het tweede seizoen neemt hij namelijk opnieuw het onderzoek naar een gruwelijke zaak op zich. Daarin volgen we de jonge Julian Walker die zijn beide ouders vermoord heeft, ook schijnbaar met een onverklaarbaar motief. Detective Harry Ambrose wordt teruggeroepen naast zijn thuisstad in de buurt van New York, om deze moord op te lossen. Hij duikt in het verleden van Julian en wordt langzaam maar zeker gefascineerd door de zaak en hij gaat op zoek naar het motief voor de moord. Via flashbacks komen we steeds meer te weten, wat het motief is van de twee moorden en wat Julian allemaal meemaakt. Wanneer het tweede seizoen bij ons beschikbaar is, weten we nog niet. Maar geniet intussen alvast van seizoen 1. Als je durft!

Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook