Bingewatch-alarm: ‘Bodyguard’, must-see en nu op Netflix!

Actie, terreur en politiek drama. Richard Madden schittert als getroebleerde ex-oorlogsveteraan in Bodyguard. Nu op Netflix!

Bingewatch-alarm: ‘Bodyguard’, must-see en nu op Netflix! © Netflix


Zin in een spannende serie, met genoeg actie en op tijd en stond een verrassende plotwending? Bodyguard heeft het allemaal!

Neen, het gaat niet over een remake van The Bodyguard met Whitney Houston en Kevin Costner. Zoete romantiek hoef je niet te verwachten. Wat dan wel? Actie, terreur, politieke intriges en seks.

Bekijk hier alvast de trailer:





Richard Madden

Richard Madden © Netflix


In de hoofdrol: Richard Madden. Je kent hem misschien vooral als Robb Stark in Game of Thrones, maar hier stapt hij in de schoenen van David Budd: ex-militair, met een behoorlijk trauma teruggekeerd uit Afghanistan en nu aan de slag bij een speciale beveiligingsdivisie van de Londense politie.

In zijn job en tijdens daarbij horende crisissen kan hij bekwaam en empathisch uit de hoek komen. Zijn gevoels- en privéleven? Een regelrechte puinhoop.

Wanneer hij na een bezoek aan zijn moeder de trein terug naar Londen neemt, verijdelt hij een terreuraanslag. Bijzonder indrukwekkend overigens! Als beloning krijgt hij een promotie en wordt hij gebombardeerd tot PPO, ‘principal protection officer’ van een vooraanstaande Brit.

In Davids geval: Julia Montague, minister van Binnenlandse Zaken.


Keeley Hawes

Keeley Hawes © Netflix

Julia Montague, gespeeld door Keeley Hawes, is de Britse minister van Binnenlandse Zaken. Conservatief, ambitieus en een echte hardliner wat antiterreurbeleid betreft.

De verijdelde bomaanslag op de trein grijpt ze aan om het Britse veiligheidsbeleid aan te passen en een wet erdoor te jagen die veiligheidsdiensten verregaande vrijheden en een nooit geziene macht verleent. Een doorn in het oog van liefhebbers van privacy.
Het hoeft niet te verbazen dat deze controversiële dame zo haar tegenstanders heeft. David Budd is nog maar net aan boord als haar lijfwacht of er wordt al een aanslag op haar leven gepleegd.

Machtshonger

Machtshonger © Netflix


Voor- en tegenstanders van de minister zijn te vinden op straat, onder burgers en ex-veteranen, maar ook bij de politiediensten en in de wandelgangen van het Britse parlement.

Sommige van haar collega’s zijn ervan overtuigd dat Julia Montague de terreur gebruikt om haar populariteit bij het volk op te krikken, en aast op het premierschap. En dat valt niet bij iedereen in goede aarde.

Het hoofd van de antiterreurdivisie bij de politie, Anne Sampson (Gina McKee), kan er bijvoorbeeld niet mee lachen dat Montague het onderzoek naar de bomaanslag wil overhevelen naar de veiligheidsdienst.

Roger Penhaligon is ook niet meteen Julia’s grootste fan. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak loopt de relatie moeilijk: Penhaligon is niet alleen Julia’s ex-echtgenoot, maar ook chief whip van de regering en een loyale medestander van de premier.



Brits kijkcijferkanon

Brits kijkcijferkanon © Netflix


Bodyguard was de best bekeken BBC-serie van het afgelopen jaar. Een echt kijkcijferkanon: de finale kluisterde meer dan tien miljoen Britten aan het scherm. En nu kun jij dus op Netflix zien hoe dat komt.

Een absolute troef: Richard Madden schittert in zijn rol van David Budd.

De eerste aflevering dendert meteen binnen met een zenuwslopende scène op een trein richting Londen. Het tempo ligt hoog en de spanning zit er meteen in. En dat blijft zo tot het einde, mede dankzij een flinke dosis plotwendingen.

Schrijver Jed Mercurio (Line of Duty) houdt je graag aan het gissen. Wie zit er achter de terreur? Zijn het islamitische terroristen, of moeten de daders in een andere hoek gezocht worden? En hoe zit dat precies met dat trauma van de bodyguard zelf?


Zes uur in de ban

Zes uur in de ban © Netflix


Niet te kort, niet te lang. Met een geweldig begin en een sterke ontknoping.

Bodyguard telt zes afleveringen van een uur en weet je aandacht van begin tot eind vast te houden. Ideaal voor een herfstig weekendje bingewatchen dus!

Het eerste seizoen van Bodyguard is nu beschikbaar op Netflix. Een tweede seizoen is aangekondigd, maar een datum is nog niet bekend.
 
Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook