Top 10 van de tv-series die ermee stoppen in 2019

Gedurende jaren luisterden ze onze zondagen en regenachtige avonden op. Maar aan alle mooie liedjes komt een eind. Ontdek de top 10 van tv-series die in 2019 hun laatste hoofdstuk zullen schrijven.

Game of Thrones

Game of Thrones ©  Abel Halasz


Het drama maakt zijn opwachting aan het begin van de zomer van 2019: het achtste seizoen van Game of Thrones wordt ook het laatste! Het goede nieuws voor de talrijke fans? Elke episode zal bijna anderhalf uur duren. Het slechte nieuws? Er zijn er maar zes. Dit nieuwe en laatste seizoen wordt in de lente van 2019 gelanceerd. Om de fans niet volledig verweesd achter te laten en extra inkomsten te genereren zal HBO in 2020 een prequel en verschillende spin-offs lanceren.


The Big Bang Theory

The Big Bang Theory © Featureflash Photo Agency


Met vier Emmy's voor 'Beste acteur in een komedie' en een Golden Globe voor 'Beste acteur in een muziekserie of komedie' is Jim Parsons de onomstreden ster van The Big Bang Theory. De acteur speelt de rol van Sheldon en brengt ons al 12 jaar aan het lachen. Een hele prestatie! Deze serie van CBS kon zowel het publiek als de professionals bekoren. Ze won talrijke prijzen dankzij de groep geeky wetenschappers rond het atypische personage van Sheldon Cooper. Helaas wordt het 12de seizoen het laatste. De finale aflevering staat in mei 2019 gepland.


House of Cards

House of Cards


Het einde van House of Cards stond niet op de agenda bij Netflix. Deze bijzonder populaire serie draaide rond Frank Underwood, gespeeld door Kevin Spacey. Maar die werd in 2017 beschuldigd van ongewenste intimiteiten. Daarom besliste Netflix afscheid te nemen van de ster en de serie aan te passen. Die draait nu rond Robin Wright die seizoen 6 alleen moet dragen. Begin 2019 loopt de serie af.


Homeland

Homeland ©  Kathy Hutchins


Showtime had niet de intentie na seizoen 8 met Homeland te stoppen. Maar toen Claire Danes haar ontslag gaf, hadden de producers weinig keuze. De actrice wilde niet langer het personage van Carrie Mathison spelen. Het laatste seizoen van Homeland speelt zich af buiten de Verenigde Staten, waarschijnlijk in Israel. De serie stopt dus na 12 afleveringen van het achtste seizoen dat in juni 2019 begint.


Gotham

Gotham ©  Willrow Hood


Deze serie rond het personage van DC Comics zal na vijf seizoenen stoppen. Gotham vertelt het verhaal van Batman als een soort prequel op de films van Batman die we allemaal kennen. Fox heeft verklaard dat het laatste seizoen een volledig nieuw en tot nog toe ongekend hoofdstuk van het leven van Bruce Wayne zal vertellen. Dit laatste seizoen, dat uit 13 afleveringen bestaat, zal midden 2019 te zien zijn.


A Series of Unfortunate Events

A Series of Unfortunate Events ©  Debby Wong


Volgens Neil Patrick, producer en acteur in A Series of Unfortunate Events, was het niet de bedoeling dat de serie meer dan drie seizoenen zou tellen. Netflix blijft dus bij zijn initiële plan: de geschiedenis van de avonturen van de Baudelaire-wezen zal stoppen in 2019. Neil Patrick Harris gaf aan dat de 13 boeken van Lemony Sicket, alias Daniel Handler, waarop de serie is gebaseerd, aan het einde van seizoen 3 uitgeput zouden zijn. De acteur heeft de fans trouwens ook al gewaarschuwd dat er geen spin-offs of extra's aan het originele verhaal staan gepland.


The Affair

The Affair © Kathy Hutchins


De fans van de serie The Affair werden zachtjes voorbereid op het vijfde en laatste seizoen gezien de ster Ruth Wilson de serie al heeft verlaten. De actrice zei dat ze niet wilde vertrekken. The Affair gaat nu verder zonder haar in dit laatste seizoen dat is voorzien voor de lente van 2019.


iZombie

iZombie


Het zag ernaar uit dat de serie iZombie zou eindigen zonder laatste seizoen. Maar The CW zal deze zombiekomedie een laatste, vijfde seizoen geven en dat zal worden uitgezonden in februari 2019. De avonturen van de zombiedokter Olivia Moore gaan dus nog eventjes verder. De knappe, blonde levende dode zal nog 13 afleveringen lang heel wat hersenen naar binnen kunnen werken.


Shadowhunters

Shadowhunters


Na slechts drie seizoenen valt het doek over de serie Shadowhunters en dat valt niet in goede aarde bij de fans. Die lanceerden zelfs een campagne #SaveShadowhunters om druk uit te oefenen op de producers en hen te dwingen de serie verder te zetten na het tweede deel van het derde seizoen dat in de lente van 2019 te zien zal zijn. Freeform is gezwicht en zal nog twee extra afleveringen aan het seizoen toevoegen.


Jane the Virgin

Jane the Virgin © Debby Wong


Ondanks de awards en het bewezen succes van Jane the Virgin zal de serie slechts vijf seizoenen tellen. Seizoen vier eindigde heel erg spannend. De producers hebben beloofd tijdens het laatste seizoen antwoorden te bieden. Het zal midden 2019 op The CW te zien zijn. Dat wilt zeggen dat fans nog een aantal afleveringen kunnen rekenen op Jane, gespeeld door de actrice Gina Rodriguez.


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook