Netflix in december: deze films en series komen eraan

De winter staat voor de deur, en dan blijft een mens al eens graag gezellig binnen. Netflix heeft weer heel wat nieuws in petto om jouw avonden te vullen.

Netflix in december: deze films en series komen eraan © Netflix


December komt met een hele lading nieuwe films en series, documentaires en stand-up comedy specials. Worden ook niet over het hoofd gezien: jonge kijkers en liefhebbers van alles wat met Kerst te maken heeft.

Hieronder, een selectie van de nieuwigheden.


Dogs of Berlin

Dogs of Berlin © Netflix

Dogs of Berlin is de tweede Duitse Netflix Original-serie, na het geweldig sterke Dark uit 2017. Ook deze nieuwkomer ziet er veelbelovend uit. Fans van snoeiharde misdaadseries moeten deze zeker in de gaten houden.De serie neemt je mee naar de onderwereld van Berlijn. Na de brutale moord op de Turks-Duitse topvoetballer Orkan Erdem staat de stad op ontploffen. Agenten Kurt Grimmer en Erol Birkan moeten de moord onderzoeken, en liefst zonder een rassenoorlog te ontketenen.

Probleem: Erdem had veel vijanden en de lijst van potentiële verdachten is dus lang en divers. Bovendien zijn de twee agenten verschillend als dag en nacht en hebben ze totaal geen zin om samen te werken.

In de hoofdrollen zie je Fahri Yardim en Felix Kramer, die je ook al aan het werk kon zien in Dark. De tien afleveringen van Dogs of Berlin streamen op Netflix vanaf 7 december.

Plan Coeur (The Hook Up Plan)

Plan Coeur (The Hook Up Plan) © Netflix


Een heel ander genre vind je in Plan Coeur, een romantische comedyserie die zich afspeelt in het hedendaagse Parijs.

We maken kennis met Elsa, een eeuwige vrijgezel die maar niet begrijpt waarom ze geen geluk heeft in de liefde. In een poging om haar zelfbeeld een boost te geven, schakelen vriendinnen Charlotte en Emilie een mannelijke escort in. Goedbedoeld uiteraard, maar zal deze man Elsa’s vertrouwen in daten, relaties en het vinden van liefde kunnen doen opleven?De acht afleveringen van Plan Coeur zijn vanaf 7 december te bekijken op Netflix.


Pine Gap

Pine Gap © Netflix


Zijn spionagethrillers helemaal jouw ding? Dan moet je zeker Pine Gap een keer proberen.

Op de geheime Amerikaans-Australische defensiebasis Pine Gap ontstaan barsten in de belangrijke alliantie tussen de twee landen, terwijl spionnen samenwerken maar elkaar ook tegenwerken. De geheimen die hen binden, dreigen hen nu uit elkaar te drijven.Een serie van Greg Haddrick en Felicity Packard, met Mat King als regisseur voor alle zes afleveringen. In de cast zie je onder meer Parker Sawyers, Jacqueline Mackenzie en Steve Toussaint. Vanaf 7 december op Netflix.


Mowgli: Legend of the Jungle

Mowgli: Legend of the Jungle © Netflix


Een parel in het filmaanbod van Netflix, maar niet te verwarren met de Disney-film The Jungle Book’, die twee jaar geleden in de zalen kwam. Acteur-regisseur Andy Serkis levert met Mowgli: Legend of the Jungle een nieuwe versie van Rudyard Kiplings meesterwerk, sterk gebaseerd op het boek. En dus: een stuk grimmiger en bloederiger dan de Disney-film.Verwacht misschien geen gezellige familiefilm om met het jonge grut te bekijken, maar wel spectaculaire visuals én een indrukwekkende stemmencast. Onder meer Benedict Cumberbatch (Shere Khan), Christian Bale (Bagheera), Cate Blanchett (Kaa) en Andy Serkis zelf (Baloo) zijn van de partij. Vanaf 7 december op Netflix.


The Innocent Man

The Innocent Man © Netflix


Een documentaire in zes delen, gebaseerd op het enige waargebeurde misdaadverhaal van John Grisham, die fungeert als executive producer.

Twee moorden, vier veroordelingen en een stad vol geheimen. The Innocent Man gaat over een zaak in Oklahoma uit de jaren 80 die wordt heropend. Er is schokkend bewijs voorhanden dat iedereen aan het twijfelen brengt. Werden destijds de juiste mensen opgepakt, of loopt de moordenaar nog steeds vrij rond?De documentaire laat vrienden en familie van de slachtoffers aan het woord, bewoners van het stadje waar de moorden plaatsvonden, advocaten, journalisten en andere betrokkenen. Ook John Grisham zelf maakt zijn opwachting.
Geregisseerd door Clay Tweel (Finders Keepers, Gleason, Out of Omaha). Vanaf 14 december op Netflix.


The Protector

The Protector © Netflix


De eerste Netflix Original-serie uit Turkije, met een behoorlijke dosis actie, fantasy en sciencefiction.De serie volgt de epische avonturen van Hakan, een jonge Turk met een winkeltje in het hedendaagse Istanboel. Geen gewone kerel, want Hakan beschikt over mystieke krachten, waar hij nauwelijks mee om weet te gaan. Zijn wereld wordt op zijn kop gezet als hij ontdekt een band te hebben met een oud, geheim genootschap met als opdracht de stad te beschermen. En dat is nodig, want er liggen duistere krachten op de loer.

Een stad, een held en een onsterfelijke vijand met tientallen trouwe handlangers. Vanaf 14 december op Netflix.
 


Tidelands

Tidelands © Netflix


Wie zin heeft in een misdaaddrama met een vleugje fantasy, zit goed met Tidelands. De allereerste Australische Netflix Original-serie.Een lichaam spoelt aan nabij het kleine vissersdorp Orphelin Bay, dat wordt bevolkt door zogenoemde ‘Tidelanders’: half meermin, half menselijk. Vanaf 14 december op Netflix.


Chilling Adventures of Sabrina, Part 1, “Chapter eleven: A Midwinter’s Tale”

Chilling Adventures of Sabrina, Part 1, “Chapter eleven: A Midwinter’s Tale” © Netflix


Fans van Chilling Adventures of Sabrina mogen zich in hun handen wrijven. Voordat het tweede seizoen volgend jaar verschijnt, komt er eerst nog een kerstspecial aan. Zet je maar schrap voor een creepy Christmas time.

Ook in Greendale wordt immers Kerst – en het feest van de zonnewende – gevierd. Zijn uiteraard van de partij: kerstgeesten, toverspreuken en kwaaie kerstmannen.A Midwinter's Tale streamt vanaf 14 december op Netflix.


Roma

Roma © Netflix


Een film die over de tongen gaat, in Venetië met de Gouden Leeuw ging lopen en nu in een goede kandidaat lijkt voor een Oscar. Roma is de nieuwste, semi-autobiografische film van de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón (Gravity). En hij is vanaf 14 december met een druk op de knop thuis te bekijken, op Netflix.Roma schetst een persoonlijk, in zwart-wit gefilmd familiedrama dat zich afspeelt in het roerige Mexico van de vroege jaren 70. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van een kindermeisje dat inwoont bij een familie uit de middenklasse van Mexico-Stad.

Een bijzondere film, in de bioscoop te bekijken én ook gewoon thuis dus, op Netflix.


Ellen DeGeneres: Relatable

Ellen DeGeneres: Relatable © Netflix


Fans van stand-up comedy kunnen vanaf 18 december kijken naar een special met Ellen DeGeneres. Haar eerste stand-up special in vijftien jaar, exclusief op Netflix.

Diablero

Diablero © Netflix


Een Mexicaanse serie, voer voor liefhebbers van horror en fantasy.Diablero is gebaseerd op het boek El Diablo me obligó (The Devil Made Me Do It). Het verhaal volgt een jonge priester, Ramiro Ventura, die samen met demonenjager Elvis Infante en Nancy Gama, een experte in het paranormale, op zoek gaat naar een ontvoerd meisje.

Ingrediënten: engelen, demonen, een zwarte markt en een ondergronds vechtcircuit.


YOU

YOU © Netflix


YOU is een spannende thrillerserie van de makers van Riverdale, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Caroline Kepnes.De serie volgt Joe Goldberg (Penn Badgley), een charmante en zeer intelligente boekverkoper in New York die geobsedeerd raakt door Guinevere Beck (Elizabeth Lail), een mooie vrouw die hij via sociale media heeft leren kennen.
Hij begint haar stiekem te stalken en gebruikt het internet en sociale media om de meest intieme details over haar te weten te komen en zich in haar leven te wurmen. Stil en strategisch werkt hij elk obstakel – en elke persoon – tussen hem en zijn crush uit de weg.

In de hoofdrollen zie je Penn Badgley (Gossip Girl), Elizabeth Lail, Shay Mitchell (Pretty Little Liars), Luca Padovan en Zach Cherry. Vanaf 26 december op Netflix.

Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!
 Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook