De grootste sterrenschandalen van 2018

Sterren hebben niet altijd een vredig en rustig bestaan. Net zoals andere jaren kende ook 2018 heel wat schandalen. Van de uitspraken van Kanye West over slavernij tot de aantijgingen over ongewenste intimiteiten: 2018 was een jaar vol schandalen voor de sterren!

Kanye West

Kanye West ©  Tinseltown


Kanye West staat bekend voor zijn ongepaste uitspraken. En 2018 was geen uitzondering op die regel. De meeste kritiek kwam er niet omdat hij een absolute fan is van Donald Trump, maar wel omwille van zijn uitspraken over slavernij, wat volgens hem 'een keuze' was. De Amerikaanse rapper gaat zelfs verder: hij wil het 13de amendement van de Amerikaanse grondwet afschaffen. Dat artikel zegt dat er geen slavernij in de Verenigde Staten mag zijn. Zijn uitspraken leidden tot een storm van reacties in de media en van andere sterren.
 

Donald Trump

Donald Trump © Evan El-Amin


Donald Trump zit niet verlegen om een schandaal meer of minder. Dat was vroeger al zo en het is niet anders sinds hij president is. De pornoster Stormy Daniels heeft bevestigd dat ze net voor de verkiezing van de 45ste president van de Verenigde Staten een geheimhoudingsovereenkomst met hem sloot. Ze had seksuele betrekkingen met hem gehad en Donald Trump heeft haar en haar dochter zodanig bedreigd dat ze deze overeenkomst heeft getekend.

Roseanne

Roseanne © Kathy Hutchins


Roseanne Bar mocht van ABC haar sitcom Roseanne terug op het scherm brengen. Er was al een tweede seizoen voor deze revival gepland. Maar toen deed de actrice onvergeeflijke uitspraken op Twitter. Ze viel Valérie Jarett, de adviseur van Barack Obama, aan en zei dat die een nakomeling was van de moslimbroeders en Planet of the Apes. ABC heeft de serie onmiddellijk stopgezet en noemde de tweet van Roseanne 'aanstootgevend, verachtelijk en niet te verzoenen met onze waarden'. Verschillende Amerikaanse zenders haalden de serie Roseanne uit de ether en haar agentschap ICM Partners heeft haar ontslagen.Demi Lovato

Demi Lovato © Sky Cinema


In juli werd Demi Lovato met een overdosis in het ziekenhuis opgenomen. De danseres was aan het feesten met vrienden toen ze een overdosis heroïne kreeg. Gelukkig hadden haar vrienden de juiste reflex en kon de jonge vrouw worden gered. Ze ging onmiddellijk naar een afkickcentrum en gaf toe dat ze last had van depressie en angstaanvallen en een donkere periode achter de rug had. De ster verbleef drie maanden in de ontwenningskliniek.

Ben Affleck

Ben Affleck © JStone


Het gaat niet goed met Ben Affleck sinds zijn scheiding van Jennifer Garner. De acteur heeft een alcoholprobleem en kreeg een zware depressie. Hij at niet meer, waste zich niet meer en deed niets anders dan drinken. Hij was er zo erg aan toe dat zijn nieuwe vriendin, de producer Lindsay Shookus, van hem wegging en dat zijn ex-vrouw hem overtuigde om af te kicken. 2018 was voor Ben Affleck het jaar van het afkicken. En van een halfbakken relatie met een jong Playboy-model van 22 jaar. Vandaag blijft hij vechten om nuchter te blijven.

De familie van Meghan Markle

De familie van Meghan Markle © FiledIMAGE


Meghan Markle leefde niet altijd als een prinses. De familie van de actrice is niet bepaald gemakkelijk en gooide hun verleden in de pers nog voor het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle een feit was. Haar halfzus Samantha was de eerste om via de media kritiek te spuien. Daarna volgde haar vader die zich door de schandaalpers liet betalen om details over het privéleven van Meghan Markle en prins Harry te grabbel te gooien. Sindsdien heeft de vrouw van de prins geen contact meer met haar vader. Een beslissing die Samantha zwaar onder vuur nam. Ze beweerde zelfs dat als hun vader zou sterven, dit de fout zou zijn van Meghan.

Asia Argento

Asia Argento © Denis Makarenko


Nadat ze Harvey Weinstein beschuldigde van verkrachting, moet Asia Argento nu zelf afrekenen met de beschuldigingen van Jimmy Bennett, een B-acteur. De acteur van 22 beschuldigt de actrice ervan hem in 2013, toen hij minderjarig was, misbruikt te hebben. Jimmy Bennett legde toen geen klacht neer, maar ging akkoord met een minnelijke schikking met Anthony Bourdain, de partner van Asia Argento. Toen die overleed, weigerde Asia Argento Jimmy Bennett verder te blijven betalen. De acteur heeft daarop klacht neergelegd bij de politie van Los Angeles. 

Allison Mack

Allison Mack © Featureflash Photo Agency


In april 2018 deden de beschuldigingen van sekshandel rond Allison Mack Hollywood op zijn grondvesten daveren. De actrice van Smallville werd aangehouden voor haar betrokkenheid bij de organisatie NXIVM. Ze zou vrouwen voor de organisatie hebben geronseld en zou hen hebben gedwongen seks te hebben met Keith Raniere, de oprichter van de organisatie. Allison Mack pleitte onschuldig. 

Mariah Carey

Mariah Carey © Everett Collection


Het kwam vrijwel niet in de pers, maar Mariah Carey loopt het risico haar reputatie nog verder te beschadigen. Volgens haar vroegere veiligheidsverantwoordelijke, Michael Anello, zou de diva hem verweten hebben een nazi, een blanke extremist en een lid van de KKK te zijn. De vroegere veiligheidschef beschuldigt haar er ook van in een ongepaste outfit te zijn verschenen en verklaarde dat zij hem nog meer dan 200.000 dollar (176.000 euro) salaris is verschuldigd. De zangeres zou proberen tot een minnelijke schikking te komen, zodat er geen proces van komt dat breed in de media zou worden uitgesmeerd.

Dustin Hoffmann

Dustin Hoffmann © Andrea Raffin


Na de mediastorm rond Harvey Weinstein en de #metoo-beweging werden tal van verhalen over ongewenste intimiteiten uit het verleden weer opgerakeld. Zo zijn er ook geruchten dat Dustin Hoffmann zich in het verleden ongepast zou hebben gedragen. Dat is op zich niet zo verdacht: bijna de helft van de Hollywoodacteurs kreeg met dit soort beschuldigingen te maken. Maar wanneer Dustin Hoffmann erover hoorde, reageerde hij bijzonder agressief. Hij zei dat hij onschuldig was tot het tegendeel was bewezen. Na alle #metoo-ophef rond de acteur, hebben ook de media zich op de affaire gestort.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook