Tien films en series die je deze maand niet mag missen op Netflix

Fans van series en films zitten de komende weken weer goed bij Netflix. Ook in januari staat er heel wat nieuws op het menu!

Tien films en series die je deze maand niet mag missen op Netflix © Netflix


Een nieuwe maand, dat betekent naar goede gewoonte een nieuwe lading kijkvoer op Netflix. Januari is geen uitzondering, want we worden verwend met verschillende nieuwe series, films en documentaires.

En ook: een decemberrelease die meteen een hype werd, en een nieuw seizoen voor een paar vertrouwde series.

Een overzicht!

Bird Box

Bird Box © Netflix


We beginnen ons overzicht met Bird Box, een psychologische horrorfilm met Sandra Bullock. Een film die tijdens de feestdagen alle records verbrak: binnen de week na de release (op 21 december) werd hij meer dan 45 miljoen keer bekeken. Een hype dus!

In Bird Box is de wereld niet meer wat hij ooit geweest is. Een mysterieuze plaag heeft de wereldbevolking flink doen krimpen, en eigenlijk is maar één ding zeker: wie oogcontact heeft met deze onzichtbare en ongrijpbare kracht, krijgt instant gruwelijke zelfmoordneigingen. De oplossing: een blinddoek.

De film vertelt twee verhalen door elkaar. We volgen Malorie, gespeeld door Sandra Bullock. We zien haar terwijl ze hoopt het gevaar te ontwijken door met een paar anderen te schuilen in een hermetisch afgesloten villa. We zien haar ook terwijl ze met twee jonge kinderen op de vlucht slaat, op zoek naar een veilige plek: een tocht van twee dagen in een bootje op een onheilspellende rivier. Geblinddoekt.Een film van de Deense Suzanne Bier, met Sandra Bullock, John Malkovich, Jacki Weaver, Sarah Paulson en Trevante Rhodes.

Verwacht je aan een paar verschrikkelijk spannende scènes, die je op het puntje van je stoel houden en je een beetje een ongemakkelijk gevoel geven.
Nu te bekijken op Netflix.

A Series of Unfortunate Events, seizoen 3

A Series of Unfortunate Events, seizoen 3 © Netflix


Het nieuwe jaar is meteen begonnen met het derde seizoen van A Series of Unfortunate Events, dat hiermee zijn deprimerende einde krijgt.

Het slotseizoen verhaalt de laatste vier boeken van Lemony Snicket over het tragische lot van de drie Baudelaire-kinderen. Hun snode oom Graaf Olaf wil nog steeds hun erfenis inpalmen. Na de vele snode plannen, schurkenstreken en vermommingen van hun oom komen Violet, Klaus en Sunny dit seizoen misschien eindelijk achter de waarheid achter de mysterieuze dood van hun ouders. Verder: een clandestiene organisatie, een duikboot, een suikerpot en een rechtszaak.Met Neil Patrick Harris als Graaf Olaf, en Malina Weissman, Louis Hynes en Presley Smith als de Baudelaire-kinderen. Het verhaal wordt opnieuw verteld door Patrick Warburton, als Lemony Snicket himself.

Lionheart

Lionheart © Netflix


Lionheart is het regiedebuut van de prachtige actrice Genevieve Nnaji en de eerste Netflix Original-film uit Nigeria. De film kreeg zijn wereldpremière op het Filmfestival van Toronto.

Nnaji speelt zelf de hoofdrol van Adaeze, een jonge vrouw die de business van haar vader wil voortzetten nadat die om gezondheidsredenen een stap achteruit moet zetten. Een bedrijf leiden is al een uitdaging op zich, maar zeker als vrouw in een mannenwereld. Adaeze is vastberaden zich te bewijzen. Haar vader heeft er echter voor gezorgd dat zijn excentrieke broer Godswill samen met haar het bedrijf runt. De problemen beginnen als het bedrijf in nauwe financiële schoentjes blijkt te zitten en zowel Godswill als Adaeve elk op hun eigen manier de boel proberen recht te trekken…

Sinds 4 januari te bekijken op Netflix.

Sex Education, seizoen 1

Sex Education, seizoen 1 © Netflix

Sex Education is een moderne coming-of-age serie over seks, liefde en relaties, met onder meer Asa Butterfield en Gillian Anderson. Vanaf 11 januari op Netflix.Otis Milburn is een onervaren, sociaal nogal onhandige puber met een sekstherapeut als moeder. Omringd door handleidingen, video's en vreselijk open gesprekken over seks, is Otis tegen wil en dank een soort expert geworden op dit gebied.

Wanneer zijn thuissituatie bekend wordt op school, beseft Otis dat hij zijn kennis kan gebruiken om aan populariteit te winnen. Samen met de bijdehante Maeve start hij een underground kliniek voor sekstherapie, om de soms vreemde maar bijzondere problemen van zijn medeleerlingen aan te pakken.

Friends from College, seizoen 2

Friends from College, seizoen 2 © Netflix


Zin in een streepje dramedy? Netflix Original-serie Friends from College krijgt er op 11 januari een tweede seizoen bij.

In het eerste seizoen verhuizen schrijver Ethan en zijn vrouw Lisa, een advocate, van Chicago naar New York, waar ze opnieuw beginnen op te trekken met de vrienden uit hun studententijd. Klinkt gezellig natuurlijk, maar niet als je er wat uiteenlopende levens én een affaire bij gooit.

In het tweede seizoen pikken we de draad op ongeveer een jaar nadat de bewuste affaire aan het licht kwam. De gevolgen zijn er: een vriendengroep die uit elkaar gevallen is, Lisa die nergens te bespeuren valt, Ethan die schuldbewust aan zijn boek werkt en Sam die de brokken van haar huwelijk probeert te lijmen. En dan gaat Max trouwen, en hebben de vrienden geen excuus meer om elkaar te ontwijken…


Close

Close © Netflix


Een spannende actiethriller met Noomi Rapace in de hoofdrol. De film is geschreven en geregisseerd door Vicky Jewson en is gebaseerd op het leven van de vrouwelijke bodyguard Jacquie Davis.

Rapace speelt Sam, een antiterrorisme-expert die gewend is aan oorlogsgebied, maar nu een job aanneemt als bodyguard van Zoe (Sophie Nélisse), een jonge, rijke erfgename. Het lijkt een gemakkelijke job voor haar, tot ze na een gewelddadige poging tot kidnapping op de vlucht moet met Zoe.Vanaf 18 januari op Netflix.

Grace and Frankie, seizoen 5

Grace and Frankie, seizoen 5 © Netflix


Heerlijke dramedy met Jane Fonda en Lily Tomlin in de hoofdrollen. Grace and Frankie krijgt er op 18 januari een vijfde seizoen bij.

Waar het over gaat: twee totaal verschillende vrouwen, kwieke zestigers, moeten hun leven een nieuwe draai geven als hun echtgenoten uit de kast komen en al jaren een relatie blijken te hebben.

In het vierde seizoen lieten de dames zich overhalen om hun geliefde strandhuis achter zich te laten en in te trekken in een seniorenflat. Een succes was het allerminst, en toen de dames dat door hadden, pakten ze hun boeltje om terug te keren naar hun vertrouwde stek. Alleen, die bleek inmiddels verkocht te zijn.

In het vijfde seizoen lijkt het duo toch een oplossing te hebben gevonden, of toch min of meer:


Black Earth Rising, seizoen 1

Black Earth Rising, seizoen 1 © Netflix

Black Earth Rising is een Netflix Original-thrillerdrama in samenwerking met BBC 2.

De serie gaat over de ingewikkelde vervolging van oorlogscriminelen en speelt zich af op drie verschillende continenten. In de hoofdrol zie je BAFTA-winnares Michaela Coel, die eerder te zien was in Black Mirror.
 
Coel speelt Kate Ashby, een vrouw die haar ouders verloor tijdens de genocide in Rwanda. Ze werd geadopteerd door de Londense mensenrechtenadvocate Eve Ashby (Harriet Walter, eerder te zien in The Crown). Nu ze volwassen is, probeert ze samen met haar baas (John Goodman) de waarheid te achterhalen over haar verleden.Vanaf 25 januari te zien op Netflix.

Kingdom, seizoen 1

Kingdom, seizoen 1 © Netflix


Zombies uit Zuid-Korea! Kingdom is de allereerste Koreaanse Netflix Original-serie.

Zuid-Korea, ergens ten tijde van de Joseon-dynastie. In een door corruptie en hongersnood getroffen koninkrijk verspreidt zich een mysterieuze plaag, waarbij mensen na besmetting in bloeddorstige monsters veranderen. De kroonprins wordt beschuldigd van verraad en probeert wanhopig zijn volk te redden. Hij trekt erop uit om het duistere kwaad te ontmaskeren, en kan daarbij rekenen op de hulp van een legertje samoerai.Het eerste seizoen van Kingdom telt zes afleveringen en is beschikbaar vanaf 25 januari.

Polar

Polar © Netflix


Actie, spanning en sensatie met Mads Mikkelsen!Mads Mikkelsen stapt in Polar in de schoenen van Duncan Vizla, een beruchte huurmoordenaar die ook wel de ‘Black Kaiser’ wordt genoemd. Vizla begint net te wennen aan het idee van zijn pensioen … maar dan markeert zijn oude werkgever hem als een risico voor het bedrijf. Met gepaste tegenzin gaat hij weer aan de slag, en ditmaal moet hij concurreren met een legertje meedogenloze moordenaars die jonger en sneller zijn dan hijzelf, en nergens voor terugdeinzen om hem het zwijgen op te leggen.
 
Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook