3 nieuwe Vlaamse films op Netflix

Netflix is 2019 knallend ingegaan. Met vuurwerk mogen we wel zeggen, want er zijn in de eerste dagen van het nieuwe kalenderjaar direct 65 nieuwe films, series en documentaires in het aanbod verschenen. Netflix ging ook meer inzetten op Vlaamse fictie, en dat goede voornemen hebben ze alvast al een beetje ingelost met 3 films van eigen bodem : 'Safety First', 'Wat Mannen Willen' en 'Allez, Eddy'.

3 nieuwe Vlaamse films op Netflix © Imdb en Cinenews


In 'Safety First : The Movie' krijgt het team van Safety First het verzoek de beveiliging van een dancefestival te verzorgen. Deze klunzen zijn dan misschien klaar voor het grote werk, maar is dat wederzijds? In 'Wat Mannen Willen' gaan zes mannen met erg verschillende visies op relaties op zoek naar liefde. De resultaten variëren van triomfantelijk tot desastreus. En in 'Allez, Eddy' doet een jongen met gezondheidsproblemen stiekem mee aan een fietsrace, gesponsord door een nieuwe supermarkt, hoewel zijn vader, die slager is, het hem verboden heeft.

Safety First : The Movie (2015)

Safety First : The Movie (2015) © IMDb


Vlaanderen smulde van de VTM-derie Safety First op het kleine scherm, en ook in de bioscoop werd het een voltreffer. Dat regisseur Tim Van Aelst met tv-programma's als 'Wat als?', 'Benidorm Bastards' en de populaire sitcom 'Safety First' een frisse wind heeft doen waaien door het landschap van de Vlaamse comedy is een feit. Meer nog: ook internationaal slaat de kolder aan. Het kon dus ook niet anders dat er met 'Safety First: The Movie' een bioscoopavontuur rond de klungelende bewakingsagenten Dirk Porrez, Smos en co. zou komen.

Dirk, Smos, Luc en Ingrid zijn vier bewakingsagenten van de firma Safety First die op Tomorrowland mogen instaan voor de beveiliging van de artiesten. Maar niet alles loopt van een leien dakje: de catering komt zonder water te zitten, Dirk twijfelt aan zichzelf en Smos zoekt Dimitri Vegas & Like Mike op in plaats van zijn taken ter harte te nemen. Na het succes van de reeks kon een film amper uitblijven. De filmversie is in feite een lang uitgerokken aflevering van de serie, en da’s nog niet zo’n slecht idee: de episodes duurden namelijk amper een half uurtje en dus zaten de fans te wachten op een ietwat langdurigere portie vermaak. Maar toch is dit kijkstuk zo voorbij. Voor de soundtrack kon men overigens Johnny Logan strikken.

Voor gecompliceerde grapjes en humor met dubbele bodems moet je niet naar 'Safety First: The Movie kijken', maar wel voor onvervalste Vlaamse kolder, toiletgrappen en gênante situaties. Je bent fan of je bent het niet. Te veel nadenken hoeft niet. Een ideale film dus om na een zware dagtaak te bekijken.

Een komiedie van Tim Van Aelst, met Ben Segers, Matteo Simoni, Ruth Beeckmans, Bruno Vanden Broecke, Tom Van Dyck, Els Dottermans,en Tom Waes

Wat Mannen Willen (2015)

Wat Mannen Willen (2015) © Cinenews


In 'Wat Mannen Willen' volgen we de levens van zes - jawel - mannen op zoek naar de grote liefde of gewoon een beetje geluk in een tijd waarin mannen soms geen idee hebben hoe ze man moeten zijn en wat vrouwen nu eigenlijk van hen verwachten.
Wouter is een romantische ziel die zich nog niet meteen wil binden aan zijn kersverse vriendin Nicky... tot blijkt dat ze zwanger is. Zijn broer Tim daarentegen heeft alles helemaal gepland: een topjob in de reclame en hij staat op trouwen met zijn jeugdliefde... alleen worstelt hij plots met cold feet. Misschien moet hij de bloemetjes toch nog maar eens buitenzetten?
Vincents leven als muziekproducer is bijzonder spannend met elke dag wel een andere feestje en een nieuw poeplief. Alleen hangt hij, door een deal met de platenmaatschappij, vast aan Bruce, de populaire charmezanger die de wereld met zijn songteksten wil verbeteren. Ook tramchauffeur Roland zou graag zijn wereld veranderen door zijn ex-vrouw Suzanne terug voor zich te winnen. En Bruno hoopt eindelijk de ware te vinden via een datingsite, maar een bezoekje aan de dierenspeciaalzaak is net iets interessanter.

Een komedie van Filip Peeters, met Ruth Becquart, Louis Talpe, Jan Decleir, Gene Bervoets, Ella-June Henrard, Sien Eggers, Stefaan Degand, Adriaan Van Den Hoof, Evelien Bosmans, Kürt Rogiers, Tom Audenaert, Ben Segers, Jonas Van Geel en Nathalie Meskens

Allez, Eddy (2012)

Allez, Eddy (2012) © Cinenews


Het verhaal speelt zich af in 1975, het tijdperk dat elke jongen Eddy Merckx wou worden. Ook Freddy, het elfjarige wielertalentje en zoon van slager André. André heeft echter andere zorgen aan het hoofd want de eerste supermarkt opent binnenkort zijn deuren in het dorp, een zaak die een bedreiging vormt voor de beenhouwerij. Maar Freddy denkt er anders over want ter gelegenheid van de opening organiseert de supermarkt een wielerwedstrijd. De winnaar van die wedstrijd mag Eddy Merckx ontmoeten. Freddy schrijft zich stiekem in. Door deelname aan de race gaat er een nieuwe wereld open, niet alleen voor Freddy maar ook voor alle mensen om hem heen.

Een hartverwarmende komedie van Gert Embrechts, met Jelte Blommaert, Peter Van den Begin, Barbara Sarafian, Mathias Vergels, Stefaan Degand    Stefaan Degand, Frieda Pittoors en Jelle Cleymans

Tien films en series die je deze maand niet mag missen op Netflix
Nederlandstalige series op Netflix
Nieuwe Vlaamse series op Netflix

Al deze films zijn vanaf nu beschikbaar op Netflix. Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Bekijk ook andere Vlaamse films in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Meer weten over Proximus TV?
Ook in januari zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus!Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook