Acteurs die rollen hebben geweigerd voor een bizarre reden

Een bekend acteur kan gemakkelijker een rol weigeren. Maar de redenen die ze daarvoor aanhalen, zijn soms echt wel bizar. Zoals je stem niet willen geven aan een lelijk personage of de hoofdrol niet willen delen.

Nicolas Cage - Shrek

Nicolas Cage - Shrek © Andrea Raffin


Nicolas Cage werd gevraagd om de stem van Shrek voor zijn rekening te nemen. Maar hij wilde niet omdat hij bang was dat hij dan met een oger zou worden geassocieerd. De acteur wilde geen lelijke rol spelen en had geen zin om kinderen bang te maken. Een verrassende reden als je weet dat Shrek kinderen vooral aan het lachen brengt. En dat Nicolas Cage al heel wat meer angstaanjagende rollen op zijn palmares heeft staan.

Jet Li - Matrix

Jet Li - Matrix © Denis Makarenko


De rol van Seraph in The Matrix werd aan Jet Li aangeboden. De koning van de kungfu weigerde echter omdat hij bang was dat zijn 'kungfu moves' gestolen zouden worden. De producers en regisseurs waren eerst hoopvol omdat Jet Li de rol van beschermer van het orakel had geaccepteerd. Maar nadien maakte hij zich de bedenking dat zijn bewegingen digitaal vastgelegd zouden worden. Daardoor zouden ze opgenomen kunnen worden en eventueel in andere films met andere acteurs worden gebruikt.

Ian McKellen - Harry Potter

Ian McKellen - Harry Potter © Denis Makarenko


Door het overlijden van Richard Harris moest de productie van Harry Potter dringend een nieuwe acteur vinden om Dumbledore te spelen. Ze dachten eerst aan de Britse acteur Ian McKellen, die Magneto speelt in de X-Men films. Maar die weigerde Richard Harris te vervangen. De reden? Harris had hem ooit een 'passieloze en totaal doorzichtige acteur' genoemd.

Russel Crowe - X-Men

Russel Crowe - X-Men © s_bukley


Over X-Men gesproken ... Voor Wolverine dacht men aan Russel Crowe. Maar dat zag de Australische acteur niet zitten. Hij had net Gladiator gedraaid. Hollywood lag aan zijn voeten en hij was heel ambitieus. Hij wilde niet voor de rest van zijn carrière opgescheept zitten met de rol van een wolf. Toen Bryan Singer hem de rol aanbood, beval hij hem zijn goede vriend Hugh Jackman aan.

Pierce Brosnan - Batman

Pierce Brosnan - Batman © magicinfoto


Tim Burton had in 1989 een acteur nodig die de vleermuisman kon spelen. Hij dacht eerst aan Pierce Brosnan. Die was toen nog niet in de huid van James Bond gekropen en Batman had hem beroemd kunnen maken. Maar Pierce Brosnan weigerde de rol omdat "wie zijn onderbroek boven zijn broek draagt, niet ernstig kan worden genomen". Een uitspraak die hij zich nadien beklaagd heeft.

Sean Connery - Lord of the Rings

Sean Connery - Lord of the Rings © carrie-nelson


Voor de eerste film van de Lord of the Rings saga had Warner Bros niet echt een bekend acteur in huis. Om dat op te lossen stelden ze de rol van Gandalf voor aan Sean Connery. De Schotse acteur zou zelfs 10 miljoen dollar krijgen voor de rol. Maar slecht nieuws voor de producers: Sean Connery weigerde omdat hij het verhaal en het script niet begreep en de film niet bijster interessant vond.

Jean-Claude Van Damme - The Expendables

Jean-Claude Van Damme - The Expendables © Denis Makarenko


Voor de eerste Expendables dacht Sylvester Stallone aan Jean-Claude Van Damme om de confrontatie met Jet Li aan te gaan. Officieel weigerde JCVD de rol omdat hij hem niet begreep. Stallone zei dan weer dan Jean-Claude Van Damme het niet zag zitten om een gevecht te verliezen. Vooral niet als het om Jet Li ging.

Nicole Kidman - An Angel at the Table

Nicole Kidman - An Angel at the Table © Denis Makarenko


Voor haar film An Angle at the Table dacht de Australisch/Nieuw-Zeelandse regisseur aan Nicole Kidman. In die tijd had Jane Campion nog geen Gouden Palm voor The Piano gewonnen. Maar ondanks de veelbelovende start van de regisseur, zei Nicole Kidman neen. Waarom? Omdat ze het idee een meisje te kussen walgelijk vond. Op het scherm en in het echte leven. Een beslissing die ze zich daarna zeker heeft beklaagd. Sindsdien heeft ze om vergeven te worden voor haar uitspraak de actrice Naomi Watts gekust op het Women in Film-festival.

Will Smith - Django Unchained

Will Smith - Django Unchained © Andrey Bayda


Quentin Tarantino wilde de rol van Django initieel aan Will Smith geven. De acteur weigerde niet maar wou wel het scenario aanpassen. Voor hem moest de rol van Django de hoofdrol zijn. Will Smith wilde de hoofdrol niet delen. Hij wilde zelfs het scenario verregaand aanpassen, want in zijn ogen moest Django het personage van DiCaprio zelf doden. Dat zag Quentin Tarantino niet zitten: Django moest de sterrenrol delen met Christoph Waltz. En daarom koos hij Jamie Foxx voor de rol die Leonardo DiCaprio moest aanpakken.

John Travolta - Chicago

John Travolta - Chicago © Ales Studeny


De reden dat John Travolta meerdere keren weigerde Billy Flynn te spelen in Chicago is niet erg fraai. Harvey Weinstein wou absoluut John Travolta in zijn film Chicago. Hij bood hem de rol zelfs meerdere keren aan. Maar Travolta wou niet meespelen in een film waarin een "bende vrouwen mannen haten".

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook