Deze films en series staan in februari op het menu bij Netflix

Ook in februari schotelt Netflix ons nieuwe films, series en docu’s voor. Inspiratie voor nieuw kijkvoer!

Deze films en series staan in februari op het menu bij Netflix © Netflix


Winter, sneeuw en koud. Ideaal weer om ’s avonds nog even gezellig in de zetel te kruipen. Mét een portie Netflix!

Op zoek naar inspiratie? Wij helpen je graag met dit overzicht van nieuwigheden die onze favoriete streamingdienst in februari op het menu zet. Enjoy!


Nightflyers, seizoen 1: het diepste duister zit vanbinnen

Nightflyers, seizoen 1: het diepste duister zit vanbinnen © SyFy Media LLC


Een nieuwe Netflix Original-serie, gebaseerd op een boek van ‘Game of Thrones’-auteur George R.R. Martin.
Wat mag je verwachten? Een mix van sciencefiction en horror.

Nightflyers speelt zich af in de toekomst, op de vooravond van de ondergang van de aarde. Acht wetenschappers gaat op missie met het meest geavanceerde ruimteschip van het universum, The Nightflyer. Hun doel: een mysterieus buitenaards ruimtevaartuig onderscheppen dat de mensheid kan redden.

Hoe dichter ze hun bestemming naderen, hoe meer de crew merkt dat de kunstmatige intelligentie aan boord en hun kapitein, die ze nooit zien, hen naar de meest dodelijke en afschuwelijke dingen probeert te leiden, in de donkere krochten van de ruimte.In de cast zie je onder meer Gretchen Mol (Boardwalk Empire), Eoin Macken, David Ajala, Sam Strike, Maya Eshet, Angus Sampson (Fargo), Jodie Turner-Smith en Brían F. O'Byrne (Million Dollar Baby).

Het eerste seizoen van Nightflyers omvat tien afleveringen en is vanaf 1 februari te bekijken op Netflix.


Russian Doll, seizoen 1: grappig, met meerdere sterfgevallen

Russian Doll, seizoen 1: grappig, met meerdere sterfgevallen © Netflix


Een Netflix Original-comedyserie met in de hoofdrol Natasha Lyonne, bekend van Orange is the New Black.

In Russian Doll speelt Lyonne een jonge vrouw, Nadia. Ze is onderweg naar een feestje in New York dat speciaal voor haar georganiseerd wordt. En waaraan ze maar niet lijkt te kunnen ontsnappen.

Het probleem: ze zit gevangen in een soort tijdlus. En ze sterft een pijnlijke dood, elke keer opnieuw.Naast Lyonne zie je onder meer Greta Lee, Elizabeth Ashley (Ocean’s 8) en Charlie Barnett. Chloë Sevigny, Dascha Polanco (OITNB) en Brendan Sexton III (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) verschijnen in een gastrol.

Vrouwen aan het werk

Russian Doll werd gemaakt, geschreven én geregisseerd door vrouwen. Natasha Lyonne creëerde ze samen met comedyster Amy Poehler en Leslye Headland. Headland en Lyonne zaten ook aan de schrijftafel, en samen met Jamie Babbit ook nog eens in de regisseursstoel.

Wat mag je verwachten? Donkere, verrassend leuke comedy. En meerdere sterfgevallen dus.

Russian Doll omvat acht afleveringen van net geen half uur en gaat in première op vrijdag 1 februari. Wat ons betreft, het perfecte voer voor een weekendje bingewatchen!

Velvet Buzzsaw: bloederige thriller

Velvet Buzzsaw: bloederige thriller © Netflix


Een film om het weekend in te zetten? Op vrijdag 1 februari gooit Netflix Velvet Buzzsaw online, een thriller van schrijver en regisseur Dan Gilroy (Nightcrawlers) met heel wat bekende koppen.

Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Toni Collette, Zawe Ashton, Tom Sturridge, Natalia Dyer, Daveed Diggs, Billy Magnussen en John Malkovich spelen een hoofdrol.

De thriller speelt zich af in de wereld van de moderne kunst in Los Angeles, waar rijke kunstenaars en mega-verzamelaars een hoge prijs betalen als kunst en handel samenkomen.Wat mag je verwachten? Horror en satire die de snobistische kunstwereld in Los Angeles op de korrel neemt.


Ray Romano: Right Here, Around the Corner: comedy special

Ray Romano: Right Here, Around the Corner: comedy special © Netflix


Drieëntwintig jaar na zijn laatste stand-up special, staat comedian, screenwriter en acteur Ray Romano opnieuw op de planken. Met zijn eerste Netflix comedy special, Ray Romano: Right Here, Around the Corner.

Romano brengt twee sets op dezelfde avond – eentje in Manhattan’s Comedy Cellar en nog een in de Village Underground, letterlijk om de hoek.

Romano geeft zijn mening over verschillende onderwerpen: vrienden kiezen, het huwelijk overleven, en het verschil kennen tussen oud zijn en niet jong zijn.

Ray Romano’s comedy special, vanaf 5 februari op Netflix.
 


De Heldenverhalen van Kapitein Onderbroek, seizoen 2

De Heldenverhalen van Kapitein Onderbroek, seizoen 2 © Netflix


Vanaf 8 februari krijgen de ‘Heldenverhalen van Kapitein Onderbroek’ een tweede seizoen. Gebaseerd op de gekke kinderboeken van Dav Pilkey.

De animatiestudio die ook ‘Shrek’, ‘Kung Fu Panda’ en ‘Madagascar’ op zijn curriculum heeft, komt met een portie nieuwe verhalen voor boezemvrienden Sjors en Harold en hun sullige, overwerkte schooldirecteur.

Wat mag je verwachten? Een geweldige en hyperkinetische animatieserie met onnozele scenario’s en grappen. Lol voor jonge en oudere kinderen!


Dirty John, seizoen 1: gevaarlijke romance

Dirty John, seizoen 1: gevaarlijke romance © Netflix


Dirty John, met Eric Bana en Connie Britton, is een achtdelige, waargebeurde misdaadserie gebaseerd op de gelijknamige podcast van de Los Angeles Times. Het eerste seizoen van een nieuwe anthologieserie, beschikbaar vanaf 14 februari.

Deze sexy, uitdagende en zenuwslopende thriller over een gevaarlijke internetrelatie werd voorpaginanieuws en zorgde wereldwijd voor opschudding. Een romance met de charismatische John Meehan draait uit op geheimen, ontkenning, manipulatie … en uiteindelijk een gevecht op leven en dood.

Bekijk hier de trailer:

The Umbrella Academy, seizoen 1: ontspoorde familie van superhelden

The Umbrella Academy, seizoen 1: ontspoorde familie van superhelden © Netflix


Op dezelfde dag in 1989 worden drieënveertig kinderen geboren bij vrouwen die tot dan geen tekenen van een zwangerschap vertoonden. Zeven van die kinderen, allemaal met bijzondere gaven, worden geadopteerd door Sir Reginald Hargreeves, een steenrijke industrieel die ‘The Umbrella Academy’ in het leven roept en zijn ‘kinderen’ voorbereidt om de wereld te redden. Dat loopt echter niet helemaal volgens plan, en in hun tienerjaren zien de kinderen het gezin uit elkaar vallen.

Een sprong in de tijd. De tieners van toen zijn nu dertigers en komen opnieuw samen na het overlijden van Hargreeves. Luther, Diego, Allison, Klaus, Vanya en Number Five slaan de handen in elkaar om het mysterie rond hun vaders dood op te helderen. Maar ook dat loopt niet over een leien dakje, en dan loert er ook nog een wereldwijde apocalyps...Met Ellen Page, Tom Hopper en Kate Walsh. Vanaf 15 februari op Netflix.


Suburra, seizoen 2: actie, drama en misdaad

Suburra, seizoen 2: actie, drama en misdaad © Netflix


Misdaadserie ‘Suburra’ krijgt er op 22 februari een tweede seizoen bij. Met dezelfde criminelen, maar nieuwe allianties. En groeiende machtshonger. Wie gaat Rome veroveren?

De serie speelt zich af in Roma en toont hoe de Kerk, de staat, de georganiseerde misdaad, lokale bendes en vastgoedontwikkelaars in hun honger naar macht de dunne lijn tussen legaal en illegaal opzoeken. In het midden daarvan: drie jonge kerels met verschillende achtergronden en ambities, die hun krachten bundelen om hun diepste wens te verwezenlijken.

Paddleton, met Ray Romano en Mark Duplass

Paddleton, met Ray Romano en Mark Duplass © Netflix


Een dramedy van Alex Lehmann met Ray Romano en Mark Duplass, die samen met Lehmann ook het scenario schreef.

Paddleton draait om de onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee buurmannen, allebei buitenbeentjes. Wanneer Michael, de jongste van de twee, de diagnose van terminale kanker krijgt, vraagt hij zijn vriend Andy hem te helpen zijn leven te beëindigen voordat de ziekte het doet.De hoofdrollen worden gespeeld door Mark Duplass en Ray Romano. Duplass speelde onlangs nog een een bijrol in ‘Goliath’. Ray Romano (The Big Sick, Get Shorty) was jarenlang te zien in de sitcom ‘Everybody Loves Raymond’, en zal op Netflix ook te zien zijn in Martin Scorseses ‘The Irishman’.

Paddleton is vanaf 22 februari te zien op Netflix.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!


Marvel’s The Punisher, seizoen 2

Marvel’s The Punisher, seizoen 2 © Netflix


Een serie die nog in januari een nieuwe release kreeg, maar die we toch even willen vermelden: The Punisher heeft er een tweede seizoen bijgekregen.Goed nieuws voor Marvel-fans!
 
Jon Bernthal keert terug als Frank Castle, de ex-marinier en woesteling die een regen van kogels afvuurde op Hell’s Kitchen om de moord op zijn vrouw en dochter te wreken.

Castle heeft na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen een rustig leven geleid. Weg uit New York, rondreizen. Aan de rust komt echter abrupt een einde als hij betrokken raakt bij de moordpoging op een jong meisje (Giorgia Whigham). Geïntrigeerd door het mysterie rond het meisje én de informatie die van haar een doelwit maakt, haalt hij zich zelf ook problemen op de hals. Oude en nieuwe vijanden kruisen zijn pad, en dwingen hem een keuze te maken: aanvaardt hij zijn lot en gaat hij opnieuw door het leven als The Punisher?Het tweede seizoen van Marvel’s The Punisher telt dertien afleveringen en is nu beschikbaar op Netflix. Lees ook ons dossier over The Punisher, seizoen 1!


Mowgli: Legend of the Jungle

Mowgli: Legend of the Jungle © Netflix


Nog eentje die al even in het aanbod zit, maar toch een vermelding waard is.

Een parel in het filmaanbod van Netflix, maar niet te verwarren met de Disney-film The Jungle Book’, die twee jaar geleden in de zalen kwam. Acteur-regisseur Andy Serkis levert met Mowgli: Legend of the Jungle een nieuwe versie van Rudyard Kiplings meesterwerk, sterk gebaseerd op het boek. En dus: een stuk grimmiger en bloederiger dan de Disney-film.Verwacht misschien geen gezellige familiefilm om met het jonge grut te bekijken, maar wel spectaculaire visuals én een indrukwekkende stemmencast. Onder meer Benedict Cumberbatch (Shere Khan), Christian Bale (Bagheera), Cate Blanchett (Kaa) en Andy Serkis zelf (Baloo) zijn van de partij. 

Nu beschikbaar op Netflix.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook