Wereldkankerdag: films om even bij stil te staan

Soms hoef je niks te zeggen, maar gewoon samen te zijn. Drie aangrijpende films om even stil te staan bij Wereldkankerdag, in de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Wereldkankerdag: films om even bij stil te staan © Isopix


Elk jaar op 4 februari is het Wereldkankerdag. Een dag, georganiseerd door de Wereldgezondheidsorganisatie, om het bewustzijn rond de ziekte te vergroten en het belang van de levenskwaliteit van patiënten te onderstrepen.

Een mooi moment om even stil te staan bij deze vreselijke ziekte en de gevolgen ervan voor patiënten en hun omgeving. Niet alleen door erover te praten, maar ook door gewoon even samen te zijn. En misschien kan een passende film daarbij helpen.

Deze mooie, aangrijpende films in de Movies & Series Pass gaan over het thema en zijn dus ideaal voor een dag als deze. Met een lach en een traan.


The Broken Circle Breakdown

The Broken Circle Breakdown © Isopix

‘The Broken Circle Breakdown’ is de vierde langspeler van Felix van Groeningen. De film is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Johan Heldenbergh. Prachtig!

We volgen de love story van Elise en Didier. Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht, al zijn de verschillen groot. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst, tegelijk ook een naïeve romanticus. In haar nek staat een kruis getatoeëerd, toch is ze de nuchterheid zelve.

Wanneer dochtertje Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar als Maybelle zes is, wordt ze ernstig ziek. Didier en Elise reageren totaal verschillend, Maybelle laat hun echter geen keuze: Didier en Elise moeten samen voor haar vechten. Raak je daar samen door als je zo verschillend bent? Of laat de liefde je in de steek als je ze het meest nodig hebt?'The Broken Circle Breakdown' is een intens melodrama, vol passie en muziek. Over hoe liefde het noodlot overwint, en soms ook niet.

In de hoofdrollen zien we Veerle Baetens en Johan Heldenbergh. ‘The Broken Circle Breakdown’ werd genomineerd voor een Oscar, maar moest het beeldje aan zich laten voorbijgaan ten voordele van de Italiaanse film La Grande Bellezza’.

James White

James White © Isopix


Een hartverscheurend en emotioneel drama van Josh Mond, met onder meer Christopher Abbott, Cynthia Nixon, Scott Mescudi, Ron Livingston en Makenzie Leigh.

James White is een twintiger in New York, die nog bij zijn moeder woont en bepaald niet gehaast is om zijn leven op orde te krijgen en een carrière uit te bouwen. Zijn voornaamste bezigheden zijn uitgaan, dansen, drinken en vrouwen versieren. Aan die levensstijl komt echter abrupt een einde als hij geconfronteerd wordt met het nieuws dat zijn moeder ernstig ziek is, en James de zorg voor haar op zich moet nemen.Een emotionele rollercoaster, met uitstekend acteerwerk van Christopher Abbott en Cynthia Nixon.

Truman

Truman © Isopix


Een tragikomedie van de Spaanse regisseur Cesc Gay, met Ricardo Darín en Javier Cámara in de hoofdrollen.

De film vertelt het verhaal van twee vrienden die afscheid nemen. Darín speelt de rol van kankerpatiënt Julián, die besloten heeft de strijd op te geven en te stoppen met zijn behandeling.

Zijn goede vriend Tomás, die in Canada woont, spring meteen op het vliegtuig naar Madrid om te proberen hem op andere gedachten te brengen. De vrienden brengen samen vier emotionele dagen door, in het gezelschap van Juliáns hond Truman…Drie films om even stil te staan bij Wereldkankerdag. The Broken Circle Breakdown, James White en Truman zijn gratis te bekijken voor abonnees van de Movies & Series Pass van Proximus TV.
 
Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.
Meer info over het Entertainment-aanbod van Proximus TV? Klik hier!


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook