Young & Promising: Nordic, maar niet noir

Fan van Scandinavische series? Met de Movies & Series Pass kun je vanaf 5 februari kijken naar het eerste seizoen van Young & Promising, het Noorse antwoord op ‘Girls’.

Young & Promising: Nordic, maar niet noir © Channel 4

Young & Promising volgt drie jonge vrouwen in Oslo. Twintigers met ambitieuze dromen, maar ploeterend om ze waar te maken.
Wat mag je verwachten? Een serie van Noorse kwaliteit, maar niet donker en duister. Geen misdaadserie deze keer, maar wel ontwapenend drama met een flinke scheut humor.

Het eerste seizoen van Young & Promising omvat zes afleveringen van een half uur. Ideaal voor een weekendje bingewatchen dus. Vanaf 5 februari in de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Life sucks

Life sucks © Channel 4


De serie volgt drie ambitieuze jonge vrouwen in Oslo, die op zoek zijn naar zichzelf in een web van sociale verwachtingen, ambities en verloren dromen. Ze hopen alle drie op een portie geluk om hun dromen waar te maken, en ontdekken gaandeweg één universele waarheid, die niemand je ooit vertelt als je jong bent: life sucks.


Elise

Elise © Channel 4

Elise wil stand-up comedian worden. Ze heeft een tijdje in Los Angeles gewoond om het daar te maken, maar dat draait op niks uit. Nu keert ze terug naar Oslo, en moet ze intrekken bij haar ouders. Niet cool.

Elise wordt gespeeld door de Noorse Siri Seljeseth (1988), die naast actrice ook scenariste en regisseuse is. Ze regisseerde vorig jaar ook enkele afleveringen van Young & Promising.

Nenne

Nenne © Channel 4

Nenne wil schrijfster worden, maar ze komt eigenlijk alleen in de buurt van de grote uitgevers als ze hen drankjes uitschenkt of hun rommel opruimt. Om haar boek te kunnen publiceren, zal ze creatief moeten zijn en een beetje out of the box moeten denken.

Nenne wordt gespeeld door Gine Cornelia Pedersen (1986), een Noorse actrice die eerder ook te zien was in Lilyhammer en Valkyrien. Ze heeft ook een rol in Grenseland, een Noorse thrillerserie op Netflix.

Alex

Alex © Channel 4

Alex droomt van een carrière als actrice, maar heeft ze genoeg talent? En belangrijker nog, ligt er iemand wakker van haar droom? Een paar mislukte try-outs knagen aan haar zelfvertrouwen.
 
Alex wordt gespeeld door Alexandra Gjerpen, een actrice die je op Netflix aan het werk kan zien in de dramedy Norsemen. Ze werd geboren in New York en volgde een acteursopleiding in de William Esper Studio in Manhattan. Ze spreek vloeiend Amerikaans en Noors.

Humor à la Girls

Humor à la Girls © Channel 4


De drie dames vinden veel obstakels op hun weg, maar ploeteren vastberaden verder. Zeker als ze merken dat eigenlijk niemand in hun omgeving écht weet waar hij mee bezig is …

Een leuke en grappige serie over dromen, mislukken en toch blijven dromen. Met een portie humor, romantiek en personages die meteen je hart weten te veroveren. Volgens de makers, het Europese antwoord op HBO-serie ‘Girls’ van Judd Apatow.

Het eerste seizoen omvat zes afleveringen van een half uur, en is vanaf 4 februari te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Abonneer je via kanaal 13 van Proximus TV. De eerste maand is gratis!
Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook