Alles komt terug: nostalgie op tv

Met de terugkeer van Blind Date op VTM wordt de trend nogmaals bevestigd. Na de hergeboorte van De Mol, Temptation Island en Expeditie Robinson is het nu alleen nog wachten op de comeback van… Big Brother?

Alles komt terug: nostalgie op tv © vtm


Is het een kwestie van jeugdsentiment dat al deze programma’s vanonder het stof worden gehaald of is de inspiratie gewoon op? Een overzicht van enkele nieuwe/oude programma’s op het kleine scherm!

Bekijk Blind Date elke woensdag om 21u15 op VTM of waar je ook bent via proximustv.be of de Proximus TV-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Temptation Island

Temptation Island © VIJF


In 2016 maakte Temptation Island na zeven jaar opnieuw zijn opwachting in de Vlaamse huiskamers. De nieuwe jaargang met Annelien Coorevits als presentatrice, zorgde meteen voor een kijkcijferrecord op VIJF. Met het overspel van Megan & Kevin en de ongelofelijke switch in het gedrag van ‘Timtation’ zorgde het meest recente seizoen alweer voor onvergetelijke momenten. Ondertussen maken we ons op voor het vierde seizoen na de comeback. Start op vrijdag 15 februari!

Ontdek hier alvast de vier koppels die dit jaar de ultieme relatietest ondergaan.

De Mol

De Mol © VIER


Nog in 2016 was er de comeback van De Mol. Het programma werd door VIER vanonder het stof gehaald na dertien jaar afwezigheid. En ook op VIER gaan de gemiddelde kijkcijfers vlot boven het miljoen. Het afgelopen seizoen verbaasde priester Pieter nog iedereen als saboteur in het programma. Later dit voorjaar mogen we ons verwachten aan seizoen zeven, dat zich zal afspelen in Vietnam.

Expeditie Robinson

Expeditie Robinson © VIER


Eind vorig jaar maakte Expeditie Robinson zijn comeback op VIER, zes jaar nadat het laatste seizoen te zien was op 2BE. Geen Roos Van Acker of Evi Hanssen meer: de presentatie gebeurde deze keer door Bartel Van Riet. Voor het eerst was het ook een puur Vlaamse editie zonder Nederlandse kandidaten. Brocanteverkoper Robbe kroonde zich uiteindelijk tot winnaar.

Inschrijven voor het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson kan via de website van VIER.

De Drie Wijzen

De Drie Wijzen © VRT


In het voorjaar van 2017 werd de humoristische tv-quiz De Drie Wijzen door de VRT nieuw leven ingeblazen na achttien jaar. De nieuwe master of ceremony en dus de opvolger van Kurt Van Eeghem werd Kobe Ilsen. Het format van de show werd grotendeels behouden. Welke wijze maakt de kandidaten iets wijs en wie vertelt de waarheid? De kandidaat die dat het beste kan inschatten, gaat naar huis met een mooie geldprijs. Er werden ondertussen twee seizoenen uitgezonden van de vernieuwde reeks: goed voor mooie kijkcijfers op zondagavond.

Dancing with the Stars

Dancing with the Stars © VIER


Vijf seizoenen lang had VTM met Sterren op de Dansvloer een sterkhouder in huis op vrijdagavond, maar in 2012 besloot de zender er de stekker uit te trekken, tot grote spijt van presentatrice Francesca Vanthielen. Vorig jaar maakte VIER een nieuwe reeks met de naam Dancing with the Stars, net zoals de Amerikaanse variant. In deze uitdagende live show loodsten Gert Verhulst en sidekick Jani Kazaltzis elke vrijdag bekende Vlamingen door het dansavontuur van hun leven. Het was James Cooke die samen met zijn danspartner Björk uiteindelijk met de overwinning ging lopen. Een nieuw seizoen is ondertussen al bevestigd!

Van korte duur

Van korte duur © VIER, Q2


Niet alle comebacks zijn blijkbaar een lang leven beschoren. Zo maakte Peking Express in 2017 zijn comeback op Q2, negen jaar na de laatste aflevering op VT4. Ook hier geen Roos Van Acker meer: het was Sean Dhondt die de presentatie langs Vlaamse kant voor zijn rekening nam. Winnaars werden de Vlamingen Brecht en Cedric. Van een eventuele nieuwe editie is er geen nieuws.

Zeg Eens Euh! maakte dan weer een korte comeback in de zomer van 2016 op VIER, bijna twintig jaar na de laatste aflevering op de BRT. Net als in de beginfase werd het gepresenteerd door Gert Verhulst. Een minuut lang praten over een bepaald onderwerp zonder euh en een ander verbodswoord te gebruiken: het format bleef hetzelfde. Maar met het laatavondprogramma Gert Late Night haalt Gert Verhulst duidelijk heel wat meer kijkers!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook