De meest verwachte biopics in 2019

Het publiek blijft van biopics houden. Ook in 2019 worden de liefhebbers van dit filmgenre verwend, want ook dit jaar is er een rijk en gevarieerd aanbod. Binnenkort op het witte doek: zangers, criminelen, schrijvers, politici ... Zoveel sterren, zoveel fascinerende verhalen: dat worden mooie verrassingen!

The Favourite

The Favourite © Shutterstock et peinture Michael Dahl


Laat het ons maar toegeven: een biopic is leuker met kostuums en decors. En als de film dan ook nog eens historisch is, is dat nog beter. The Favourite brengt het verhaal van Queen Anne van Engeland, een lid van de Stuart-familie, en neemt ons mee naar het machtscentrum van de 18de eeuw. Terwijl Frankrijk en Engeland in een oorlog zijn verwikkeld, houdt het koninklijk hof zich bezig met futiliteiten zoals exotisch fruit proeven of eendenwedstrijden in de tuinen ... Met Olivia Colman en Emma Stone.

The Favourite loopt nu in de zalen.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile © EPA


Deze biopic werd op het Sundance-festival van 2019 voorgesteld en heeft een verrassende rol voor tieneridool Zac Efron in petto. Hij speelt de seriemoordenaar Ted Bundy, verantwoordelijk voor zo'n dertig moorden en verkrachtingen. De film focust vooral op zijn relatie met Elizabeth Kloepfer, vooraleer zij de ware aard van haar vriend ontdekt en hem laat vallen tijdens het bijzonder mediatieke proces. Met John Malkovitch in de rol van rechter.

Release: 2019

Vice

Vice © EPA et Belga


Al gehoord van Dick Cheney? Hij werd in alle discretie de vicepresident van de Verenigde Staten toen George Bush aan de macht was. Deze film brengt op een heel boeiende manier aan het licht hoeveel macht hij wel had. Hij zat zelfs achter een nieuwe wereldorde. Een geslaagde film, ook dankzij het talent van een onherkenbare Christian Bale, Amy Adams en Steve Carell. 

Release: 13 februari 2019


Tolkien

Tolkien © EPA


De geschiedenis van de vader van de moderne fantasy ligt al vijf jaar in een schuif in Hollywood te wachten. De film staat vooral stil bij de jeugd van J.R.R. Tolkien, een wees met oneindig veel fantasie. Zo komen we onder meer te weten hoe de ervaring van de Eerste Wereldoorlog de inspiratiebron was voor Bilbo the Hobbit en The Lord of the Rings. Met Nicholas Hoult (Skins) als schrijversgenie in de hoofdrol.

Release: 10 mei 2019 (Verenigde Staten)

Roger Ailes

Roger Ailes © EPA et Sgt. Christopher Tobey


Na Divide and Conquer (dat in december 2018 in de Verenigde Staten verscheen) komt er nog een biopic over Roger Ailes, de big boss van Fox News, aan. De film brengt een portret van de man die bereid is tot alles om hogerop te geraken, of dat nu over politiek of over media gaat. Op een dag, in 2016, gaat hij echter te ver: hij wordt ontslagen na beschuldigingen van seksuele intimidatie. De casting is uitzonderlijk: John Lithgow, Nicole Kidman, Allison Janney, om er maar een paar te noemen. Deze film zal stof doen opwaaien!


Judy

Judy © EPA et Richard Avedon


Renée Zellweger kruipt in de huid van Judy Garland, de actrice die op 17-jarige leeftijd een ster werd dankzij de rol van Dorothy in de film The Wizard of Oz. Toch kiest de film ervoor stil te staan bij het einde van haar carrière. Het verhaal focust op het jaar 1968 in Londen, toen Judy haar laatste concerten gaf en een zware depressie had. De coulissen van deze laatste succesvolle tour bieden ons de kans Renée Zellweger te horen zingen, 16 jaar nadat ze dat in Chicago deed. 

Release: 2019

Rocketman

Rocketman © EPA et Fuzheado


Na Freddie Mercury is het de beurt aan sir Elton John om zijn verhaal op het grote scherm te zien. De zanger is zelfs de producer van de film. Deze klassieke biopic vertelt het verhaal van het ongelooflijke lot van de muzikant, van zijn kindertijd tot de internationale sterrenstatus die van hem een levende legende heeft gemaakt. Hij wordt gespeeld door Taron Egerton, de held van Kingsman. Wij kunnen alvast niet wachten om hem met een roze bril te zien!


Once upon a Time in Hollywood

Once upon a Time in Hollywood © EPA


Een nieuwe Tarantino, da's altijd een belevenis. Voor dit nieuwe meesterwerk brengt de regisseur het verhaal van de moord op de actrice Sharon Tate, de vrouw van Roman Polanski. De daders zijn volgelingen van de seriemoordenaar Charles Manson. Een thriller die op een indrukwekkende cast kan rekenen: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Al Pacino en Dakota Fanning. Ongetwijfeld een van de meest verwachte films van 2019.

Release: 14 augustus 2019J'accuse

J'accuse © Belga


Dit is een adaptatie van D, de roman van Robert Harris over de Dreyfus-affaire. Deze Franse biopic gaat over een van de meest markante politieke en gerechtelijke affaires van Frankrijk. Gedurende 12 jaar is Frankrijk verscheurd door het schandaal rond Alfred Dreyfus die wordt beschuldigd van verraad. In 1906 wordt kolonel Picquart gevraagd de voorstanders en tegenstanders te scheiden en de onschuld van kapitein Dreyfus aan te tonen. Met Jean Dujardin in de rol van kolonel Picquart en Louis Garrel als Alfred Dreyfus.

Release: 4 december 2019
Benedetta

Benedetta © Belga


Benedetta Carlini: een naam die je waarschijnlijk niets zegt, maar toch! Benedetta was een Italiaanse geestelijke uit de 17de eeuw en staat vandaag bekend als een van de belangrijke personages in de geschiedenis van de homoseksualiteit. Haar biopic van de hand van Paul Verhoeven (Basic Instinct) staat stil bij haar intrede in het klooster. Benedetta, gespeeld door Virginie Efira, begint er een liefdesrelatie met zuster Bartolomea.

Release: eind 2019

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook