The Voice van Vlaanderen is terug, met heel wat nieuwigheden!

Vrijdag 8 februari start het zesde seizoen van The Voice van Vlaanderen. Met een vertrouwde formule, bekende gezichten en toch ook heel wat nieuwigheden.

The Voice van Vlaanderen is terug, met heel wat nieuwigheden! © Medialaan


Voor de zesde keer gaan we op zoek naar stemmen die Vlaanderen kippenvel bezorgen. Het nieuwe seizoen van The Voice van Vlaanderen gaat van start op vrijdag 8 februari, en heeft heel wat nieuwigheden in petto. De vertrouwde succesformule van The Voice blijft, maar wordt versterkt met een aantal nieuwigheden.

De presentatie is opnieuw voor An Lemmens, die dit seizoen de hulp krijgt van een vaste co-host: Sean Dhondt. Ook de coaches zijn bekende gezichten, maar zij krijgen voortaan de mogelijkheid elkaar te dwarsbomen tijdens de Blind Auditions. Het parcours van The Voice ziet er bovendien dit jaar een beetje anders uit.
Lees er hier alles over!
 
'The Voice van Vlaanderen' gaat van start op vrijdag 8 februari, om 20.40 uur op VTM.
Niet thuis? Je kunt dit programma live volgen op je smartphone, tablet of pc, of opnemen met Proximus TV.


De coaches

De coaches © Medialaan


De titanen onder de coaches zijn terug: Koen Wauters, Natalia, Bart Peeters en Alex Callier gaan in het zesde seizoen van The Voice van Vlaanderen op zoek naar dé engelen-, rock- of soulstem die hen de overwinning kan opleveren.
 
Koen Wauters, de ervaren rot onder de coaches, neemt voor de zesde keer op rij plaats in de rode draaistoelen: "Als ik Laura Tesoro zie zingen, denk ik vaak: wauw, hoe goed is die geworden? Dan ben ik fier, ik voel mij nog altijd een beetje haar coach. Dat is het mooie aan The Voice van Vlaanderen."
 
Vorig jaar ging Alex Callier met de overwinning én een nieuwe leadzangeres aan de haal: "Vorig jaar heb ik hier met Luka een topzangeres gevonden voor Hooverphonic. Ook dit jaar wil ik talent ontdekken. Daarvoor ga meer risico’s nemen: van zodra er een 'spark' is, druk ik af!"
 
Na The Voice Senior nestelt Natalia zich als enige vrouw opnieuw in de draaistoelen van The Voice van Vlaanderen: "The Voice gaat niet over de coaches, maar over de talenten. De kandidaten zien groeien, zowel vocaal als mentaal, geeft enorm veel voldoening."
 
Vergeet de drukdrang, dit seizoen heeft Bart Peeters last van draailust: "Het mooie aan The Voice is dat deelnemers écht kansen krijgen. Als ik op een festival speel, zie ik soms dat iemand uit mijn team er ook speelt. Dat is geweldig!"

Stoelen blokkeren

Stoelen blokkeren © Medialaan


Dit jaar wordt de competitie onder de coaches extra aangescherpt, want de ene coach kan de andere dwarsbomen door zijn stoel tijdens de Blind Auditions te blokkeren. Koen, Alex, Natalia en Bart zullen dus meer dan ooit tactisch moeten spelen om het toptalent in hun team te krijgen.


Het nieuwe Voice-parcours

Het nieuwe Voice-parcours © Medialaan


Het Voice-parcours ziet er dit jaar een beetje anders uit. Maar liefst zestig kandidaten zullen de Blind Auditions overleven. Dat betekent dat elke coach plaats heeft voor vijftien stemmen in zijn team.

Na zeven auditieafleveringen moeten de kandidaten zich eerst solo bewijzen in de gloednieuwe Knockouts, waarin de coaches elkaars talenten kunnen ‘stealen’.

Daarna ontmoeten de doorstotende stemmen elkaar in de Battles. De twaalf beste kandidaten uit elk team halen de liveshows.
De finale? Daarvoor moet je nog geduld hebben tot vrijdag 24 mei.
 
Het belooft een mooi seizoen te worden, met verrassende muziekgenres en een hevige concurrentiestrijd tussen de coaches. Zestien weken lang zal The Voice van Vlaanderen zorgen voor topentertainment op vrijdagavond.


Vrijdag 8 februari: eerste Blind Auditions

Vrijdag 8 februari: eerste Blind Auditions © Medialaan


Dat de schuif met straffe stemmen nog lang niet leeg is, wordt in de eerste aflevering meteen duidelijk. Na een unieke openingsact met enkele ex-poulains van de coaches – Luka Cruysberghs uit team Alex, Laura Tesoro uit team Koen, Robby Longo uit team Natalia en Dries De Vleminck uit team Bart – wordt het podium vrijgemaakt voor de volgende talenten:

Iosune Van Camp (26) uit Berchem zingt ‘Crazy’ van Daniela Andrande. In haar vrije tijd doet ze aan stand-up comedy.
 
Benjamin Coveliers (31) uit Merksem zingt ‘Without You’ van Avicii. Benjamin is in het dagelijks leven steward én een podiumbeest.
 
Elien Cauwelier (22) uit Perk zingt ‘Strong’ van London Grammar. Elien nam in 2014 al eens deel en strandde toen in de Battles.
 
Sander Cauwelier (20) uit Perk is de jongere broer van Elien en zingt ‘When we where young’ van Adele.
 
Politie-inspecteur Sophie Hendrickx (37) uit Nijlen zingt ‘No Good’ van Kaleo.
 
Tars Vanhaecke (28) uit Wingene zingt ‘Bloodbank’ van Bon Iver. Tars is de broer van voormalig VTMKZOOM-gezicht en muzikant Arne Vanhaecke.
 
Nisrine Rabhioui Simon (19) uit Oelegem zingt ‘Mine’ van Bazzi. Deze kandidaat scoorde al met een eigen song en clip op YouTube.
 
Café-uitbater Lieven Vandenneucker (45) uit Herne zingt ‘The Pianoman’ van Billy Joel.
 
Miroslav Gabor (26) uit Gent zingt ‘Summertime’ van Fantasia. Miroslav heeft Slowaakse roots en groeide op in een familie van Roma-zigeuners. “Ik wil tonen dat Roma-zigeuners ook talenten hebben”, klinkt het vastberaden.
 
Wannes Beernaert (30) uit Roeselare zingt ‘Martha’ van Tom Waits. Wannes zong in een rock-‘n-rollband, maar kiest na stemproblemen voor rustiger nummers.
 
Horecamedewerkster Sophie Roelandts (24) uit Schilde zingt ‘New Rules’ van Dua Lipa.
 
Gospelzangeres Amy Yinkore (20) uit Willebroek zingt ‘My Eyes On The Sparrow’ van Lauryn Hill.
 
'The Voice van Vlaanderen' gaat van start op vrijdag 8 februari, om 20.40 uur op VTM.
Niet thuis? Je kunt dit programma live volgen op je smartphone, tablet of pc, of opnemen met Proximus TV.


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook