Gênante momenten in datingshows

Gênante momenten in datingshows © VTM

Blind Date maakte zopas een bejubelde terugkeer op het kleine scherm, tot vreugde van nostalgici die in de jaren '90 trouw naar het koppelprogramma keken. Om te zien of het klikte tussen de jagers en hun prooien, maar nog meer omdat bijna iedere uitzendig goed was voor een rode kaken-moment. In datingshows zijn de gênante momentjes niet bepaald dun gezaaid. Een selectie met een paar beruchte voorbeelden.

Louboutins

Louboutins


Het had een geslaagde blind date moeten worden: de Amerikaanse Darcey reisde dankzij een datingprogramma op de zender TLC naar Amsterdam om daar hopelijk haar grote liefde te ontmoeten, maar haar peperdure Louboutins gooiden roet in het eten.


Ode aan de natuur

Ode aan de natuur © VTM


Aangezien Maria in een poëtische bui was, en daarenboven graag in de natuur vertoeft, was de keuze snel gemaakt. Ze ondersteunde haar lofbetuiging aan 's werelds fauna en flora met sierlijke vleugelbewegingen.

Gringo

Gringo © SBS Belgium

Temptation Island is eigenlijk zo'n beetje het omgekeerde van een datingprogramma. In weerwil van verwoede pogingen om het format te recycleren, viel er in de eerste seizoenen heel wat meer te grinniken. Deze jongeman, Gringo genaamd, werd door zijn gevleugelde uitspraken zelfs in één klap een BV.

Een dansstonde om niet snel te vergeten

Een dansstonde om niet snel te vergeten


Eén van de vele legendarische momenten uit Blind Date: een kandidate besluit haar beste danspasjes boven te halen om zo een onuitwisbare indruk na te laten. Daar slaagde ze ook in, maar dat kwam eerder door het vestimentaire probleempje waar ze mee kampte: niet alles bleef namelijk op de daarvoor voorziene plaats zitten.  In een interview op QMusic gaf Ingeborg jaren geleden al toe dat een groot deel van het programma opgezet spel was - waaronder deze vermaarde Vlaamse nipplegate - maar dat maakte de pret er niet minder om.

Nog een klein detail dat ik je niet verteld heb

Nog een klein detail dat ik je niet verteld heb


De mannelijke vrijgezellen dongen in het programma There's Something About Miriam naar de gunsten van Miriam. In de laatste aflevering kreeg de winnaar echter te horen dat ze transgender is. Dat leverde een behoorlijk ongemakkelijk moment op. Na de opnames daagden verschillende deelnemers de tv-zender voor de rechter wegens contractbreuk en het toebrengen van psychische schade. Er werd een schikking getroffen voor een onbekend bedrag en het programma kon toch op antenne. De kritieken waren vernietigend.

Naam vergeten

Naam vergeten


Een hele avond met iemand doorbrengen om vervolgens de naam van je tafelgenote te vergeten: als dat niet beschamend is! Deze Ierse jongeman, die op een mooie dag besloot om een lief te gaan zoeken via het tv-programma First Dates Abroad, denkt er nog dagelijks aan.


Wat is jouw moto?

Wat is jouw moto?


Dat ze altijd al van een moto gedroomd had, antwoordde deze dame toen Ingeborg haar vroeg wat haar motto was. Door enkele minuten later luidkeels 'Leentje, zo is er maar eentje' te scanderen maakte ze die vergissing ruimschoots goed, en veroverde ze meteen een plaats in de Vlaamse televisiegeschiedenis.

Trouwring kwijt

Trouwring kwijt © VTM


Pas getrouwd zijn en je trouwring verliezen: het is voor velen een horrorscenario. Dit koppel uit Blind Getrouwd nam het nog niet zo slecht op.

Alles voor de act

Alles voor de act © VTM


Na het tijdperk-Ingeborg kreeg Elke Vanelderen het genoegen om Blind Date te presenteren. Ook zij was gastvrouw van een reeks memorabele afleveringen. In onderstaand filmpje eindigt de strijd om Marianne in een razend spannende race, met als hoogtepunt een staaltje Limburgse folklore van de bovenste plank.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook