De absolute toppers van Netflix in 2018

Series, films, documentaires en realityreeksen: het aanbod op Netflix is haast eindeloos, en bijna elke dag komt er nieuwe content bij. Op de duur zie je door de bomen het bos niet meer, maar wat moet je nu zeker zien? Je wil die oude klassiekers eindelijk eens (opnieuw) bekijken, maar ook niet achterlopen op het nieuwe aanbod. Heel wat sites (o.a. IMDB, dé filmdatabase van het internet) geven een al dan niet objectief overzicht van toptitels op Netflix, maar dit zijn de absolute toppers volgens jullie, de kijkers zelf.

De absolute toppers van Netflix in 2018 © Netflix

Spaanse overvallers de grootste winnaars
De ultieme favoriet is 'La Casa de Papel'. Met ruim 35% van de stemmen werd het tweede seizoen van de Spaanse serie gekozen tot de winnaar in de categorie beste nieuwe seizoen. De beste nieuwe serie is 'The Haunting of Hill House'. 'Bird Box' is de favoriete film, terwijl het aangrijpende 'Avicii: True Stories' de beste documentaire van 2018 was. Ellen DeGeneres prijkte bovenaan in het lijstje van beste reality/non scripted show.

Beste nieuwe serie van 2018

Beste nieuwe serie van 2018 © Netflix

Winnaars: 'The Haunting of Hill House', 'The Sinner' en 'You'

1 The Haunting of Hill House
De beste nieuwe serie is 'The Haunting of Hill House'. Deze horrorserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Shirley Jackson uit 1959. In flashbacks worden de leden van een gebroken gezin geconfronteerd met enge herinneringen aan hun oude huis en de vreselijke gebeurtenissen die hen hebben verdreven. Hun jeugd in het spookachtige Hill House heeft hen getekend voor het leven, zeker omdat hun moeder op een mysterieuze manier in het huis is gestorven. Hun vader, nooit meer dezelfde na haar dood, liet het huis verzegelen. In de hoop hun demonen te verjagen keren de Crain-kinderen als volwassenen terug naar het huis, om te ontdekken dat hun kwade dromen uit hun kindertijd slechts verbeelding waren. In plaats daarvan worden ze opnieuw opgeslokt door de duivels achter de inmiddels dichtgetimmerde ramen.

Volgens kijkers is dit de eerste griezelserie in jaren die je ook écht de stuipen op het lijf jaagt. "De personages zitten goed, het verhaal is intrigerend en vooral de absolute horror is ongeëvenaard", zo klinkt het op sociale media."Ik ben er niet goed van", schreef iemand op Twitter. "Ik moest echt even een pauze nemen van deze serie. Soms is het om misselijk van te worden."  

The Haunting of Hill House: 1 seizoen, 10 afleveringen, nu beschikbaar op Netflix

Sidder en beef, met The Haunting of Hill House!


2 The Sinner
In het eerste seizoen van The Sinner worden we meegenomen in het verhaal van Cora Tannetti (Jessica Biel). Als de jonge moeder met haar gezin op een strand zit, steekt ze uit blinde razernij in op een man die de messteken niet overleeft. Een op het eerste gezicht daad zonder motief en één die Cora zich later ook niet meer kan herinneren. Detectives Harry Ambrose en Dan Leroy onderzoeken de zaak. Waar Dan al snel vindt dat de zaak gewoon gesloten moet worden, omdat verschillende mensen getuige zijn geweest van de moord, is Harry er heilig van overtuigd dat er een motief moet zijn geweest. Hij besluit in zijn eentje het onderzoek voort te zetten.

The Sinner: 1 seizoen, 8 afleveringen, nu beschikbaar op Netflix

Eindelijk op Netflix : The Sinner, de engste serie ooit!


3 You
Een charmante baas van een boekwinkel is geobsedeerd door een opkomend schrijfster en neemt wel heel extreme stappen om haar aandacht te trekken. Deze reeks, gebaseerd op het gelijknamige boek van Caroline Kepnes, wordt door kijkers een van de meest 'creepy' series ooit genoemd.

You: : 1 seizoen, 10 afleveringen, nu beschikbaar op Netflix
 
Bekijk hier de trailer van 'The Haunting of Hill House'

Beste nieuwe seizoen van een serie in 2018

Beste nieuwe seizoen van een serie in 2018 © Netflix

Winnaars: 'La Casa de Papel' (seizoen 2), 'Better Call Saul' (seizoen 4) en 'Riverdale' (seizoen 3)

1 La Casa de Papel (seizoen 2)
Met ruim 35% van de stemmen werd het tweede seizoen van de Spaanse serie gekozen tot de winnaar in de categorie beste nieuwe seizoen. De verwachtingen zijn dus hooggespannen voor seizoen 3, dat later dit jaar op Netfliw verschijnt.

Een groep van acht criminelen laat zich opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje, met de bedoeling weer buiten te wandelen met een buit van – jawel – 2,4 miljard euro. Om dat gigantische bedrag te kunnen binnenhalen, hebben ze elf dagen toegang nodig tot de drukmachines van de Koninklijke Munt. El Profesor en de zijnen zetten de energie van het eerste seizoen dit jaar verder met deel twee. Opgepast, deze serie is best verslavend!

La Casa de Papel: 2 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix
 
Meer over La Casa de Papel


2 Better Call Saul (seizoen 4)
Saul Goodman, de advocaat uit de hitserie 'Breaking Bad' die niet vies is van een beetje smeergeld, verdiende wel zijn eigen reeks. In 'Better Call Saul' leren we hem kennen in de tijd dat hij nog Jimmy McGill heette. Hij besluit een rijke familie bij te staan die geregeld nood heeft aan rechtsbijstand. Maar het loopt niet zoals Jimmy het had uitgetekend. Een ietwat trage eerste aflevering moet je er bijnemen, maar daarna volgt cliffhanger na cliffhanger met de heerlijke dialogen als kers op de taart.

In 2018 trakteerde Netflix ons op het vierde seizoen van deze spin-off, waarin we ook alsmaar meer figuren uit de moederreeks zagen verschijnen. Ondertussen probeert onze favoriete advocaat nog steeds om een klepper in zijn vak te worden. Daarbij verschijnen zoals steeds weer een resem louche mensen op zijn pad. Ondertussen zien we ook hoe Saul de ontknoping van de strijd met zijn broer Chuck verwerkt. Het vijfde seizoen staat intussen al in de stijgers

Better Call Saul: 4 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

3 Riverdale (seizoen 3)
Goede tv-series voor tieners zijn niet zo dik gezaaid. De Netflix-reeks Riverdale is dan weer een uitstekend voorbeeld van hoe het wel moet/kan. Aan suspense geen gebrek, en zwaardere onderwerpen als slutshaming, zelfdoding en de destructieve kant van sociale media worden worden zeker niet uit de weg gegaan.

Het derde seizoen van Riverdale wordt geteisterd door rituele moorden en en dies meer. Het stadje is nog niet bekomen van de recente dood van de populaire middelbare scholier Jason Blossom. Archie Andrews is een typische Amerikaanse tiener, maar sinds de zomervakantie beseft hij dat hij carrière wil maken in de muziek. Dat ondanks het plotselinge einde van de verboden relatie met de jonge muzieklerares, mevrouw Grundy, waardoor hij zonder mentor zit. Daarnaast blijkt Cheryl Blossom een geheim te bewaren over de mysterieuze dood van haar tweelingbroer Jason. Riverdale mag er dan uitzien als een slaperig stadje maar er loert gevaar om elke hoek.

Riverdale: 3 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

Bekijk hier de trailer van het tweede seizoen van La Casa de Papel

Beste nieuwe films op Netflix in 2018

Beste nieuwe films op Netflix in 2018 © Netflix

Winnaars: 'Bird Box', 'To All the Boys I've Loved Before' en 'Annihilation'

1 Bird Box
De Amerikaanse thriller 'Bird Box', geregisseerd door Susanne Bier en gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2014 van Josh Malerman, was de favoriete film van de kijkers. In deze film speelt Oscarwinnares Sandra Bullock ('Speed', 'Gravity') een moeder die samen met haar twee kinderen is achtergebleven in een post-apocalyptische wereld waarin iedereen de drang heeft om zelfmoord te plegen. Ze leven in een huis met alle rolluiken naar beneden en telkens ze naar buiten gaan, moeten ze een blinddoek omdoen. Want als ze hun ogen  openen, zouden ze door een onzichtbare kracht gedwongen worden om op een gewelddadige manier zelfmoord te plegen. Het gezin probeert uit alle macht te ontsnappen uit de situatie en in veiligheid te geraken.

Bird Box: nu beschikbaar op Netflix

2 To All the Boys I've Loved Before
'To All the Boys I've Loved Before' was een van de meest bekeken Netflix Original-films ooit. De film gaat over Lara Jean en de brieven die ze schrijft aan elke jongen waar ze ooit verliefd op is geweest. De brieven zijn alleen bedoeld voor haar en nooit bedoeld om gelezen te worden door iemand anders. Tot op een dag al haar liefdesbrieven verstuurd worden naar haar oude crushes. Haar leven verandert al snel in een chaos als ze gedwongen is om te gaan met een sociale tegenslag en bovendien ook de confrontatie moet aangaan met elk van hen.

De film was gebaseerd op het gelijknamige eerste boek uit van een trilogie van de Amerikaanse schrijfster Jenny Han. Als kerstcadeau voor haar fans kondigde hoofdrolspeelster Actrice Lana Condor in een Instagram-video aan det de film een vervolg krijgt: 'PS I Still Love You'. Dat is ook de titel van het tweede boek uit de trilogie van Jenny Han.

To All the Boys I've Loved Before: nu beschikbaar op Netflix

3 Annihilation
Een topcast met onder meer Natalie Portman, Tessa Thompson en Jennifer Jason Leigh. Een regisseur (Alex Garland) die hoge ogen gooide met 'Ex Machina'. Een scenario dat gebaseerd is op een bestseller van Jeff VanderMeer. 'Annihilation' leek alles in zich te hebben om te scoren in de bioscoop, maar toch kwam de film kwam alleen in de VS en China in de zalen. Door interne disputen en twijfels zette Paramount de wereldwijde rechten op de film eerder al te koop. En Netflix ging met de rechten lopen. Een goede keuze? De film over een biologe die met een team vrouwelijke experts een rampgebied moet gaan onderzoeken, kreeg in de VS prima reviews. Ook bij de Netflix-kijkers scoorde de film hoge toppen.

'Annihilation' volgt een groep van vier vrouwen: een bioloog, een antropoloog, een psycholoog en een surveillant. De groep besluit op een gevaarlijke expeditie te gaan naar een locatie waar de natuurwetten niet gelden. Het onbewoonde en verlaten gebied is de laatste plek waar de man van een van de groepsleden is geweest.

Annihilation: nu beschikbaar op Netflix

Bekijk hier de trailer van Bird Box

Beste documentaires van 2018

Beste documentaires van 2018 © Netflix

Winnaars: 'Avicii: True Stories', 'Making a Murderer' en 'Dogs'

1 Avicii: True Stories
Het aangrijpende 'Avicii: True Stories' is uitgeroepen tot de beste documentaire van 2018. Het verhaal van de wereldberoemde Zweedse  muziekproducent, remixer en dj kwam enkele maanden voor zijn dood op de streamingdienst en gaf een duidelijk en tevens heftig beeld waarom hij uiteindelijk zelfmoord pleegde.

De documentaire van Levan Tsikurishvili geeft een beeld van de succesvolle carrière en het controversiële pensioen van de beroemde producer, tekstschrijver en artiest Avicii. Voor de eerste keer vertelt hij zelf over het succes en waarom hij zo onverwacht gestopt is met toeren. De filmmakers volgden elke stap van Avicii van dichtbij. Van zijn megashows tot persoonlijke interviews waarin Avicii vertelt over de druk die beroemdheid met zich meebrengt.

Avicii: True Stories: nu beschikbaar op Netflix

2 Making a Murderer
In het eerste seizoen van de true-crimeserie Making a Murderer - gefilmd over een periode van tien jaar en in 2015 verschenen op Netflix - zagen we hoe autosloper Steven Avery en zijn verstandelijk beperkte neefje Brendan Dassey levenslang de gevangenis ingingen voor de moord op Teresa Halbach. Filmmakers Laura Ricciardi en Moira Demos betoogden dat de twee outcasts erin waren geluisd door de politie van Manitowoc County, wat leidde tot een wereldwijde hype.

Fans van de serie schreeuwden om een vervolg, zelfs toen alle hoop voor Avery en Dassey vervlogen was. De makers hadden dus geluk toen de prominente advocaat Kathleen Zellner, die al negentien onterecht veroordeelde mannen vrij kreeg, besloot om Avery's zaak op zich te nemen. In het tweede seizoen zien we hoe ze al het bewijs omkeert, nieuwe feiten ontdekt en zelfs Avery's vorige advocaten (Dean Strang en Jerry Buting) beticht van nalatigheid. Het is fascinerend om haar scherpe, analytische brein aan het werk te zien, hoe ze in het hoofd van alle betrokkenen kruipt. Alsof je naar CSI: Crime Scene Investigation kijkt, maar dan met echte botten en bloed.

Making a Murderer: 2 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

3 Dogs
Deze zes intieme verhalen gaan nader in op de blijvende emotionele band tussen honden en hun verzorger, ongeacht de omstandigheden. Zo gaat een aflevering bijvoorbeeld over een vrouw die competitief honden verzorgt, maar maak je ook kennis met een Husky die ver weg van zijn geliefde baasje woont. Glen Zipper en Amy Berg, de makers van de documentairereeks, benadrukken dat de Netflix Original niet alleen belicht hoe wij met honden om gaan, maar ook wat de trouwe viervoeters voor ons betekenen.

Dogs: 6 afleveringen, nu beschikbaar op Netflix

Bekijk hier de trailer van Avicii: True Stories

Beste reality/non scripted show van 2018

Beste reality/non scripted show van 2018 © Netflix

Winnaars: 'Ellen DeGeneres: Relatable', 'Nailed It!' en 'Magic for Humans'

1 Ellen DeGeneres: Relatable
In haar eerste special sinds 2003 blikt Ellen terug op haar weg naar roem en gaat ze in op de ontroerende, en hilarische, lessen die ze op die weg heeft geleerd.

Ellen DeGeneres: Relatable: nu beschikbaar op Netflix

2 Nailed It!
In deze realityserie gaan de slechtste thuisbakkers met elkaar de strijd aan om 10.000 dollar te winnen. Hiervoor moeten ze eetbare meesterwerken namaken.

Nailed It!: 2 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

3 Magic for Humans
Justin Willman doet mensen op straat versteld staan en haalt ingewikkelde trucs uit met zijn grappige magie.

Magic for Humans: 1 seizoen, 6 afleveringen, nu beschikbaar op Netflix

De beste tv-series van 2018 volgens de redactieStart Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Bekijk hier de trailer van Ellen DeGeneres: Relatable

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook