Adele is de stem van Sam Smith en Keanu Reeves is onsterfelijk: bizarre mythes uit Hollywood

In zijn kennissenkring denkt menigeen dat Jess Valona van lotje getikt is, maar dat kan de Brit niet deren: hij ervan overtuigd dat Adele de nummers van Sam Smith inzingt. Tot die conclusie kwam Jess nadat hij een elpeetje van de zangeres had gedraaid. Dat deed hij eerst op normale snelheid, maar vervolgens kwam de man op het idee om de toeren te verlagen, en hoorde hij plots de stem van Smith.

© Isopix


Valona tweette zijn these de wereld rond en die werd gretig opgepikt. Het is niet het enige van de pot gerukte Hollywoodverhaal dat op het wereldwijde web rondzweeft.


Richard en de hamster

Richard en de hamster © Isopix


Robbie Williams maakt er allusie op in zijn nummer I Tried Love, Stephen Lynch zingt erover in de song Gerbil en Ricky Gervais maakte er ooit een felgesmaakte grap over, maar onderzoeksjournalisten konden niet bewijzen dat de saga van Richard Gere en de hamster op waargebeurde feiten is gebaseerd. De roddel doet al twintig jaar de ronde: de heer Gere zou zich na een uit de hand gelopen seksspelletje kermend hebben aangemeld bij de afdeling spoedeisende hulp van het dichtstbijzijnde hospitaal, alwaar de behandelend arts een hamster in een wc-rolletje bevrijdde uit zijn endeldarm.

Her en der fluistert men dat Sylvester Stallone het pittige gerucht de wereld in hielp: toen de heren Stallone en Gere nog jonge snaken waren, stonden ze samen op de set van de film Lords Of The Flatbush. Dat de twee niet de beste vrienden waren, is een understatement van jewelste: er werd melding gemaakt van een fikse knokpartij en Sylvester besprenkelde zijn collega luidens getuigen met kippenvet. Zo zou een vete zijn ontstaan die ertoe leidde dat Stallone het hamsterverhaal bedacht, maar ook dat is nooit bewezen.
 


De CIA en de moord op Bob Marley

De CIA en de moord op Bob Marley © Isopix


Een groep fans van Bob Marley gelooft er rotsvast in dat hun idool werd vermoord door de CIA: de Amerikaanse inlichtingendienst heeft de reggaezanger volgens hen ‘besmet met kanker’ omdat hij met zijn muziek te veel invloed had op de Jamaïcaanse politiek, en hij de gemiddelde radioluisteraar met zijn teksten 'richting de Sovjetunie duwde'.

Bill Oxley, een ex-CIA-medewerker, zou op zijn sterfbed hebben opgebiecht dat hij werd ingehuurd om de klus te klaren. Hij ging undercover als fotograaf van de New York Times, ontmoette Marley en gaf hem een paar laarzen cadeau. Die trok ze aan, waarna een ingebouwde injectienaald de kanker ‘toediende’. De roddel pikte daarmee in op het feit dat Marley een melanoom kreeg aan z’n teen en er later uitzaaiingen kwamen, die hem fataal werden. Dat de hele zaak nogal vergezocht lijkt, blijkt uit het feit dat geen levende ziel ooit een spoor vond van iemand die Bill Oxley heet, en voor de CIA heeft gewerkt.


De verdwijntruc van Tupac

De verdwijntruc van Tupac


Eén van de meest hardnekkige complottheorieën in de showbizzwereld is die over Tupac Shakur. De rapper werd neergeschoten nadat hij een boksmatch bijwoonde, maar niet iedereen is overtuigd van die versie. Heel wat mensen denken dat de misdaad in scène werd gezet, en dat Tupac ergens onder de wuivende palmbomen geniet van de anonimiteit. Soortgelijke verhalen doen ook de ronde over Elvis en Kurt Cobain.


Een bruid voor Tom

Een bruid voor Tom © Paramount Pictures / Isopix


Het feit dat Tom Cruise een verwoed Scientology-aanhanger is, vormt al jaren een vruchtbare voedingsbodem voor allerlei theorieën, de ene al wat gekker dan de andere. Nadat hij van Nicole Kidman scheidde, zouden verschillende jonge en knappe Hollywoodactrices benaderd zijn met een aanlokkelijk aanbod: met Cruise trouwen en minstens vijf jaar bij hem blijven, in ruil voor een carrièreboost, een berg geld en een financiële bonus voor elk gebaard kind. Op de kandidatenlijst stonden naar verluidt Sofia Vergara, Scarlett Johansson en Katie Holmes.

Katie trouwde uiteindelijk met hem, maar dat was niet het einde van de wervelwind aan wilde verhalen die Cruise teisterde: vorig jaar pakten de boekskes uit met het nieuws als zou hij zijn dochter niet meer willen zien, omdat het meisje geen lid is van Scientology. Kwatongen beweerden echter dat hij er geen behoefte meer aan had om haar te zien omdat ze geen familie van hem is, maar de dochter van Katie en haar ex-partner Chris Klein.Mister Gaga

Mister Gaga


‘Is Lady Gaga een man?’, kopten meerdere nieuwssites tien jaar geleden. De flamboyante zangeres droeg tijdens een concert een kort rood jurkje en zat op een scooter. Enkele toeschouwers zwoeren dat ze tussen haar benen iets penisachtigs hadden gezien op het moment dat ze van het rijwiel afsprong, waarna ze haar jurk haastig naar beneden trok. Haar manager reageerde kort en bondig: ‘Dit is compleet belachelijk’, luidde zijn commentaar.


Karel Paul Keanu De Grote Mounet Reeves

Karel Paul Keanu De Grote Mounet Reeves © Art Museum Images From Cartography Associates Library


Hoe komt het toch dat Keanu Reeves nog steeds als een frisgroen blaadje oogt, terwijl hij al 55 lentes meemaakte? De lieden die de webiste Keanu Is Immortal online gooiden, zijn zeker van hun stuk: Reeves is onsterfelijk. Lang geleden ging hij volgens hen door het leven als Karel De Grote. De inderhaast afgehandelde begrafenis van die heerser en enkele vergelijkbare gelaatstrekken sterken hen in de overtuiging dat het om één en dezelfde persoon gaat. Later zou hij de identiteit hebben aangenomen van Paul Mounet (foto), een Frans acteur wiens carrière een hoogtepunt kende aan het einde van de negentiende eeuw. Het moet gezegd: Reeves gelijkt wel een beetje op Mounet.


Het was Stephen King

Het was Stephen King © Isopix


Ook The Beatles hebben altijd al een aanzuigeffect gehad wanneer het over vreemde verhalen gaat. Zo zou Paul McCartney in 1966 beweken zijn aan de gevolgen van een auto-ongeval, waarna hij vervangen werd door dubbelganger Billy Shears. Steve Lightfoot onderbrak ooit een gemeenteraadszitting in het Amerikaanse stadje Sarasota om de verbouwereerde aanwezigen mede te delen dat Stephen King de echte moordenaar van John Lennon is, terwijl Mark Chapman ervoor opdraaide.


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook