Sterren die een (animatie)rolletje kregen in The Simpsons

Als acteur of wereldster heb je het pas écht gemaakt als je een rol mag spelen in … The Simpsons! Veel celebrities passeerden al de revue en kregen een karakter in de animatiereeks toegeschreven, al dan niet met een uitvergroting van hun personage. We geven een overzicht van de Simpson-celebs. Herken je ze allemaal?

Sterren die een (animatie)rolletje kregen in The Simpsons © 20th Century Fox

Sting

Sting © 20th Century Fox


In het derde seizoen speelt zanger Sting een heldenrol. In de aflevering doet Bart Simpson alsof er een kind gered moet worden en Sting wordt opgeroepen om een lied voor het goede doel in te zingen. De hit is een parodie op de ultieme charity-song ‘Do They Know It’s Christmas’ uit 1984.


Paul McCartney (& the Beatles)

Paul McCartney (& the Beatles) © 20th Century Fox


Zo goed als alle Beatles zijn de revue gepasseerd in de animatiereeks. Ringo Starr en George Harrison kregen een kleine verschijning en John Lennon was helaas al overleden toen de serie verscheen. Paul McCartney was de laatste Beatle die nog moest meespelen. Paul speelde maar wat graag mee in de episode die draaide rond vegetarisme op één voorwaarde: dat Lisa vegetarisch zou zijn en blijven voor de rest van de serie. En zo geschiedde. 


Simon Cowell

Simon Cowell © 20th Century Fox


Simon Cowell is de man die elke zanger(es) in een ster kan transformeren dankzij zijn talentenshows als X-factor en Idol. In de Simpsons krijgt hij een koekje van eigen deeg wanneer hij zelf auditie doet. Met een droge versie van ‘Don’t Cha’ kan hij de jury alvast niet overtuigen.


Stephen Hawking

Stephen Hawking © 20th Century Fox


De bekende - en inmiddels overleden - natuurkundige Stephen Hawking komt in seizoen 10 langs in Springfield. Terwijl de inwoners ruzie maken over de stad die ze zelf proberen te reguleren, komt Hawking ingrijpen. Hij uit kritiek op de utopie die Springfield heeft proberen te creëren en redt Lisa met zijn vliegende rolstoel.


Tony Bennett

Tony Bennett © 20th Century Fox


Jazzzanger Tony Bennett was in seizoen 2, aflevering 5 de eerste acteur die zichzelf mocht spelen. Homer verhuist met zijn familie naar de grote stad Capital City. Bij het binnenrijden ziet hij allerlei ironische typische taferelen die bij een grote stad passen (zoals diefstal en bedelaars), terwijl Tony Bennett hen langs de weg verwelkomt met een lied.


Aerosmith

Aerosmith © 20th Century Fox


De Amerikaanse rockband Aerosmith krijgt met de voltallige crew een gastrol. De mannen zitten rustig een biertje te drinken in Moe’s Taverne, wanneer Moe hen vraagt om op te treden. In ruil voor gratis gepekelde eieren springen ze enthousiast het podium op en spelen ze ‘Walk This Way’ voor Springfield.


James Brown

James Brown © 20th Century Fox


James Brown treedt op met zijn bekende hit ‘I Feel Good’ in seizoen 5, aflevering 7. De burgemeester kondigt hem aan met zijn bijnaam ‘de peetvader van de soulmuziek’. Nadat hij zijn bekendste lied zingt, stort het podium in en blijkt dat er een schroef te weinig werd vastgedraaid.


Mel Gibson

Mel Gibson © 20th Century Fox


De legendarische acteur Mel Gibson speelt mee in de eerste aflevering van seizoen 11. Homer vindt een van Mel Gibsons films slecht. De eer van Gibson is gekrenkt en hij maakt samen met Homer een nieuwe versie. Maar die versie is nog slechter, waardoor Mel Gibsons acteercarrière op het einde van de aflevering helaas ten einde komt.


Tom Hanks

Tom Hanks © 20th Century Fox


We zouden bijna vergeten dat er ook een Simpsons Movie is verschenen. Daarin mocht niemand minder dan Tom Hanks zichzelf spelen. Hij vertelt aan de wereld hoe er binnenkort een nieuwe Grand Canyon komt, toevallig op de plek waar Springfield ligt… Wordt vervolgd.


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook