Deze films en series staan in maart op het menu bij Netflix

Ook in maart schotelt Netflix ons een heel pak nieuwe films, series en docu's voor. De maand is nog maar pas begonnen en er zijn al maar liefst 75 nieuwe titels aan het aanbod toegevoegd. Op zoek naar inspiratie? Wij helpen je graag met dit overzicht van nieuwigheden die onze favoriete streamingdienst in deze maand op het menu zet. Enjoy!

Deze films en series staan in maart op het menu bij Netflix © IMDb

De uitschieters
De uitschieter is 'The Walking Dead', waar gelijk acht seizoenen van zijn verschenen. Ook het langverwachte tweede seizoen van 'The OA' komt zeer onverwachts deze maand al naar Netflix. Het tweede seizoen van 'Secret City' staat voor de deur, net zoals het vijfde seizoen van 'Luther' en de heren van 'Queer Eye' keren al terug voor hun derde reeks. Nieuw is Ricky Gervais met 'After Life', de series 'The Order', 'Shadow' en de Formule 1-docuserie 'Drive to Survive'. Nog titels om naar uit te kijken: 'Northern Rescue', 'The Boy Who Harnessed the Wind' en 'Losers',  over sporters die de meest pijnlijke nederlagen hebben geleden. Er komen ook heel wat toffe films aan, zoals de Jurassic Park-trilogie en Jurassic World, The Avengers, The Scorpion King, Eat Pray Love, Transformers: The Last Knight, Fast & Furious 6, Mamma Mia!, de Bourne-reeks en de Minions, Despicable Me en Despicable Me 2.

Foto : The Walking Dead, The OA en Luther

The Walking Dead: Bloed, zombies en spannende cliffhangers

The Walking Dead: Bloed, zombies en spannende cliffhangers © IMDb


Het hoogtepunt van maart is overduidelijk de rentree van 'The Walking Dead'. De populaire zombiereeks van AMC stond al eerder op Netflix, maar verdween doordat de rechten verliepen. Nu is de serie terug en ook gelijk met acht seizoenen. In de Verenigde Staten loopt momenteel het negende seizoen.

Bloed, zombies en spannende cliffhangers, naast 'Game Of Thrones' is 'The Walking Dead' waarschijnlijk de tv-reeks met de meeste (onverwachte) sterfgevallen. Wie al fan is kan het programma vanaf nu helemaal uitkijken via Netflix, maar het is uiteraard ook fijn voor wie graag wil beginnen kijken en alles in één keer wil zien. En wie ergens onderweg een seizoen gemist heeft, maar wel nog wil aanknopen bij het lopende negende seizoen heeft dus nu de kans om achterstand in te halen.

The Walking Dead, 8 seizoenen, vanaf 1 maart op Netflix

The OA (S2): Prairie's alternatieve versie van zichzelf

The OA (S2): Prairie's alternatieve versie van zichzelf © IMDb


Het tweede seizoen van The OA is in aantocht. Fans hebben lang moeten wachten op een vervolg van de populaire sci-fi-serie, maar aan dat wachten komt namelijk op 22 maart een eind.

In het eerste seizoen van The OA maakten we kennis met Prairie Johnson (Brit Marling). Zeven jaar lang was ze totaal onvindbaar, totdat ze ineens weer opduikt. Haar familie merkt al snel dat Prairie niet meer zo is als vroeger. Er is veel gebeurd in de tijd dat ze weg is geweest. Maar waar is ze al die tijd geweest en wat heeft haar bezig gehouden? In het eerste seizoen kregen we al aardig wat antwoorden en in het vervolg komen we nog veel meer te weten over Prairie.

In het tweede seizoen is er een hoofdrol weggelegd voor Kingsley Ben-Adir, die in de huid kruipt van Karim Washington, een privédetective die op een boot woont en die te maken krijgt met een vermissingszaak. De jonge vrouw Michelle Vu is plots verdwenen nadat ze een online spel speelde.

Als hij The OA op zijn pad treft, gaan de twee samenwerken om de vermissingszaak op te lossen. Ook wordt in seizoen 2 duidelijk dat het Prairie gelukt is om een alternatieve versie van zichzelf te maken. Die versie woont niet in Midwest en is nooit gekidnapt geweest of mee geëxperimenteerd. Ze is wel rijk en woont in San Francisco.

The OA, 2 seizoenen, vanaf 22 maart op Netflix

Secret City (S2): House of Cards meets Homeland

Secret City (S2): House of Cards meets Homeland © IMDb


Het tweede seizoen van Secret City is op Netflix tegelijk te zien met de uitzendingen in Australië. De politieke thrillerserie zal in Australië op 4 maart beginnen, twee dagen later is het tweede seizoen al in België te zien op de streamingdienst. Het nieuwe seizoen heeft de subtitel 'Under the Eagle'.

De serie Secret City is een mix tussen House of Cards en Homeland. Het politieke spel wordt op het hoogste niveau gespeeld, waarbij een journaliste onbedoeld de rol op zich neemt om de geheimen te ontrafelen. En dat is niet zonder gevaar. Het begint ermee dat een jongen de Chinese ambassade rennend verlaat en daarna van een brug springt.

Dat roept al snel vragen op, waar politiek journaliste Harriet Dunkley antwoorden op wil zien te krijgen. Ze blijkt zich echter te begeven in een web van geheimen die zich vooral afspelen op de digitale wegen. Uiteindelijk ontstaat er een groot politiek drama tussen Australië, China en de Verenigde Staten.

Secret City, 2 seizoenen, vanaf 6 maart op Netflix

Luther (S5): Luther en zijn eigen demonen

Luther (S5): Luther en zijn eigen demonen © IMDb


Het lange wachten op Luther seizoen 5 is bijna voorbij. De BBC-serie keerde na jaren van droogte dit jaar terug en op 15 maart is het nieuwste seizoen al te zien op Netflix.

De razend populaire en harde politieserie met Idris Elba in de hoofdrol als DCI John Luther debuteerde in 2010. Ieder jaar kwam er een nieuw seizoen, met het vierde seizoen in 2015. Dat bestond uit slechts twee afleveringen en daarmee leek de serie ook op zijn einde te lopen. Er werd nog wel gesproken over een afsluitende film, maar in 2018 bleek opeens dat er toch een nieuw seizoen werd gemaakt.

Begin 2019 is Luther seizoen 5 dus gelanceerd, waarin John Luther opnieuw moet zien af te rekenen met zijn eigen demonen. Eén daarvan is Alice Morgan. Het personage, vertolkt door Ruth Wilson, was in het eerste seizoen de spil. Ze verdween in het tweede seizoen, maar zal nu dus weer terugkeren. Daarnaast wacht Luther ook de taak om af te rekenen met een seriemoordenaar.

Luther, 5 seizoenen, vanaf 15 maart op Netflix

Queer Eye (S3) naar Japan

Queer Eye (S3) naar Japan © IMDb


Het derde seizoen van de Netflix Original Queer Eye is vanaf 15 maart te bekijken bij de streamingdienst. In het nieuwe seizoen gaan de Fab Five weer aan de slag om mensen een makeover te geven, gefocust op hun kledingkast, voeding, lifestyle, interieur en kapsel. Daarvoor gaan ze onder meer naar Japan

Queer Eye, 3 seizoenen, vanaf 15 maart op Netflix

The Order (S1): een gevaarlijk spel op leven en dood

The Order (S1): een gevaarlijk spel op leven en dood © IMDb


De nieuwe Netflix original fantasy/horror/thriller-serie The Order wordt nu al vergelijken met The Vampire Diaries. De serie gaat over Jack Morton, een eerstejaarsstudent die terechtkomt in een legendarisch geheim genootschap. Al snel blijkt de groep hem mee te sleuren in een gevaarlijk spel op leven en dood. Maar er is nog meer, want langzaamaan ontdekt hij zelfs het bestaan van weerwolven en zwarte magie. De serie richt zich vooral op tieners, maar is ook zeker interessant voor liefhebbers van het dark fantasy-genre.

The Order, seizoen 1, vanaf 7 maart op Netflix

Shadow (S1): huurmoordenaar met superkracht

Shadow (S1): huurmoordenaar met superkracht © Netflix


Vanaf 8 maart staat de Netflix Original 'Shadow' op Netflix en dat belooft een even leuke actieserie te worden als 'Shooter'. In de nieuwe serie volgen we een huurmoordenaar uit Johannesburg die op jonge leeftijd geraakt is door de bliksem en daardoor geen pijn meer kan voelen. Die superkracht gebruikt hij om mensen te beschermen.

Shadow, seizoen 1, vanaf 8 maart op Netflix

Osmosis (S1): daten in de toekomst

Osmosis (S1): daten in de toekomst © Netflix


Deze Franse SciFi-serie haalde duidelijk de mosterd bij 'Black Mirror'. Het verhaal speelt zich af in het Parijs van de toekomst, waar een grensverleggende dating-app wordt geïntroduceerd. De app kan door diep in je brein te graven met 100% nauwkeurigheid de perfecte match voor je vinden. De vroege gebruikers die het algoritme inzetten om te bepalen van wie ze de rest van hun leven gaan houden, moeten vervolgens misschien wel een onverwachte prijs betalen. Want je in ruil voor eeuwige liefde krijgt de technologie toegang tot al je diepste geheimen en verlangens, waar nog veel meer mee gedaan kan worden.

Osmosis, seizoen 1, vanaf 29 maart op Netflix

Northern Rescue (S1): reddingsbrigade in Turtle Island Bay

Northern Rescue (S1): reddingsbrigade in Turtle Island Bay © IMDb


Helemaal nieuw ook is het familiedrama Northern Rescue, met William Baldwin in de hoofdrol. Deze reeks draait rond John West, commandant bij de reddingsbrigade, die met zijn drie kinderen verhuist naar de plaats waar hij opgroeide, Turtle Island Bay, nadat hun moeder overlijdt na een strijd tegen kanker. Het hele gezin moet zich zien aan te passen aan hun nieuwe situatie zonder vrouw en zonder moeder.

Northern Rescue, seizoen 1, vanaf 1 maart op Netflix

Santa Clarity Diet (S3): duistere en absurde humor

Santa Clarity Diet (S3): duistere en absurde humor © IMDb


Na de cliffhanger waarop seizoen 2 eindigde, kijken fans van Santa Clarity Diet al even uit naar het vervolg. Op 29 maart wordt hun geduld eindelijk beloond, want dan verschijnt het derde seizoen van de zombie-komedie. Het nieuwe seizoen zal ons meer vertellen over het mysterieuze koppel Paul en Marscha, dat in seizoen 2 hun debuut maakte. Een absolute aanrader als je duistere en absurde humor kunt waarderen.

Santa Clarity Diet, 3 seizoenen, vanaf 29 maart op Netflix

Arrested Development (S5): doldwaze cocktail vol slapstick en politieke satire

Arrested Development (S5): doldwaze cocktail vol slapstick en politieke satire © IMDb


In 2018 besloot Netflix om de iconische komedieserie nieuw leven in te blazen, na vijf jaar kwam er zo eindelijk een vervolg. Dit vijfde seizoen is opgedeeld in twee delen. De eerste acht afleveringen van 'Arrested Development' verschenen vorig jaar in mei en nu, bijna een jaar later, krijgen we eindelijke de laatste acht afleveringen. Een vreemde benadering, maar dat kan de fans waarschijnlijk weinig schelen.

Arrested Development vertelt het verhaal van een rijke familie Bluth die alles is verloren en een zoon die alles doet om het gezin bij elkaar te houden. Een "doldwaze cocktail vol slapstick, politieke satire, woordspelletjes en grappen over bevroren bananen en incest".

Arrested Development, 5 seizoenen, vanaf 15 maart op Netflix

Isn't It Romantic: romantische komedie met een twist

Isn't It Romantic: romantische komedie met een twist © IMDb


In Isn't It Romantic speelt Rebel Wilson de New Yorkse architecte Natalie. Natalie valt niet bepaald op op de werkplek ondanks haar ambitie op dat vlak en ze is ook nogal cynisch wat de liefde betreft. Romantische komedies vindt ze dan ook verschrikkelijk.

Wanneer ze het slachtoffer wordt van een overval is ze bewusteloos. Wanneer ze wakker wordt, ontdekt ze dat ze de hoofdrol speelt in een nagelnieuwe romantische komedie: haar leven. Haar grootste nachtmerrie is dus waarheid geworden. Terwijl ze begint te wennen aan haar nieuwe leventje, ontdekt ze dat ze alleen naar de normale wereld terug kan door verliefd te worden.

Isn't It Romantic, vanaf 1 maart op Netflix


The Boy Who Harnessed the Wind: vechten met windmolens

The Boy Who Harnessed the Wind: vechten met windmolens © IMDb


Minstens even veelbelovend is The Boy Who Harnessed The Wind, de eerste zelf geschreven en geregisseerde film van Chiwetel Ejiofor, de man die in 2014 genomineerd werd voor zijn rol in 12 Years A Slave en straks Scar zal spelen in de nieuwe versie van The Lion King.

The Boy Who Harnessed The Wind is een hartverwarmende verhaal over een tienerjongen die door zijn ouders van school wordt gehaald en uiteindelijk door zelfstudie begint aan het bouwen van een windturbine met afvalmateriaal waarmee hij heel zijn dorp van energie kan voorzien. Dat brengt niet alleen elektriciteit, maar ook meer kracht en hoop bij zijn dorpsgenoten. De film is gebaseerd op waargebeurde feiten en vertelt een verhaal over hoop en doorzettingsvermogen en over hoe vooruitgang mogelijk is zonder de lokale tradities uit het oog te verliezen.

The Boy Who Harnessed the Wind, vanaf 1 maart op Netflix

Ricky Gervais' After Life

Ricky Gervais' After Life © IMDb


Ricky Gervais gaat weer aan de slag met een gloednieuwe zesdelige komische reeks. De titel 'After Life' is ook de basis van het verhaal. In deze zwarte komedie speelt hij Tony, een man met een normaal leven totdat zijn vrouw zelfmoord pleegt. Gezien hij dat zo moeilijk kan verkroppen, denkt hij erover na om zelfmoord te plegen. Dan komt hij ineens op een ander plan: hij wil de wereld straffen door alles te zeggen en doen wat hij zelf wil. Niks of niemand kan hem meer schelen, terwijl iedereen om hem heen een poging doet om hem weer plezier in het leven te doen krijgen.

Ricky Gervais met After Life, 1 seizoen, vanaf 8 maart op Netflix

In dit filmpje geeft Gervais ja al wat informatie over de serie.

Losers (S1): pijnlijke verliezers in de sport

Losers (S1): pijnlijke verliezers in de sport © IMDb


Sport is natuurlijk winnen en verliezen. In de nieuwe documentairereeks Losers wordt er gefocust op sporters die een pijnlijk verlies hebben ervaren in een wereld waarin alles om winnen draait, maar die die pijnlijke ervaring uiteindelijk toch nog tot een triomf hebben weten om te buigen. De verhalen worden verteld aan de hand van interviews, animaties en archiefbeelden.

Losers, 1 seizoen, vanaf 1 maart op Netflix

Formula 1: Drive to Survive (S1): unieke kijk achter de schermen van de racewereld

Formula 1: Drive to Survive (S1): unieke kijk achter de schermen van de racewereld © IMDb


Netflix besloot om in 2018 een seizoen lang mee te lopen bij de Formule 1. Het resultaat is deze veelbelovende documentaire die voor de verandering eens niet alleen over glorie gaat. 'Drive to Survive' laat zien hoe ongelofelijk hard de racewereld kan zijn. Een unieke kijk achter de schermen van deze normaliter gesloten sport.

Formula 1: Drive to Survive, 1 seizoen, vanaf 8 maart op Netflix

Triple Frontier: topcast staat garant voor keiharde spanning

Triple Frontier: topcast staat garant voor keiharde spanning © IMDb


Triple Frontier is dé Netflix-film waarop we allemaal op hebben gewacht: een actiefilm met een sterk verhaal en een nóg sterkere cast. In Triple Frontier nemen Ben Affleck, Oscar Isaac (Operation Finale), Charlie Hunnam (Papilion), Garrret Hudland (Mudbound) en Pedro Pascal (Narcos) het op tegen een levensgevaarlijk drugskartel.

De mannen zijn een groep voormalige 'Special Forces'-agenten en hebben een heist gepland in het dunbevolkte grensgebied van Zuid-Amerika. Voor het eerst tijdens hun prestigieuze carrières ondernemen de gevallen helden een gevaarlijke missie, niet voor hun land, maar puur uit eigenbelang. Het slachtoffer? De leider van de machtigste drugskartels ter wereld.

Als de minutieus gecoördineerde plannen onverwacht uit de hand dreigen te lopen, worden hun vaardigheden, loyaliteit en hun moraal tot het uiterste gedreven en moeten ze ineens vechten voor hun leven. Zonder de back-up van Amerika en de vlag op hun schouders.

Ook de regie is in goede handen. Op de stoel zit namelijk de Oscargenomineerde regisseur J.C. Chandor (Margin Call, All Is Lost, A Most Violent Year) en het script is geschreven door Chandor en Oscarwinnaar Mark Boal (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty).  

Triple Frontier, vanaf 13 maart op Netflix

Love Death + Robots: bizarre achtbaan voor volwassenen

Love Death + Robots: bizarre achtbaan voor volwassenen © IMDb

David Fincher en Tim Miller, de regisseurs van 'House of Cards' en 'Deadpool', hebben de handen in elkaar geslagen voor een bizare reeks animatiefilms. De twee hebben een gigantisch uiteenlopend spectrum aan wereldwijd talent opgetrommeld. Het resultaat is een zeer diverse gecureerde verzameling aan creatieve uitspattingen: Love, Death & Robots.

Het gaat om 18 korte science-fiction, fantasy, horror en komediefilms over een breed scala aan volwassen onderwerpen zoals racisme, overheden, oorlog, vrije wil en de menselijke natuur. Elke korte film duurt 5 tot 10 minuten en heeft een unieke animatiestijl, van 2D-animatie tot fotorealistische 3D CGI.

Love Death + Robots: 1 seizoen, vanaf 15 maart op Netflix

En een flinke portie jeugdnostalgie

En een flinke portie jeugdnostalgie © IMDb


Voor wie op zoek is naar jeugdnostalgie: er zijn een aantal films op Netflix toegevoegd die daarvoor zeer geschikt zijn. Zo zijn 'Jurassic Park' (1993), 'The Lost World: Jurassic Park' (1997) en 'Jurassic Park III' (2001) nu ook op Netflix te vinden. Van die drie blijft de eerste tot op vandaag - met heel veel artisanale special effects - nog het best overeind. Vanaf half maart komt daar ook nog eens 'Jurassic World' (2015) bij.

Ook van de Bourne-films zijn overigens vier van de vijf delen toegevoegd. Van 'The Bourne Identity' uit 2002 over 'The Bourne Supremacy' uit 2004 en 'The Bourne Ultimatum' uit 2007 tot 'The Bourne Legacy' uit 20120, waar Jeremy Runner de rol van Jason Bourne overnam van Matt Damon, zijn alle films nu te bekijken.

En wie nog verder de filmgeschiedenis wil induiken en eens wil zien hoe Tom Cruise er in zijn jonge jaren uitzag, kan 'Top Gun' (1986) uit het menu plukken. Tegen 2020 zou er trouwens een vervolg op die film arriveren, 'Top Gun: Maverick'.

Foto: Jurassic Park, The Bourne Supremacy en Top Gun

Start Netflix op Proximus TV via het menu 'op aanvraag' > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze film rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook