Interview met Christina Hendricks: sympathiek en very sexy!

Als Joan Holloway (later Harris) werd ze een van de populairste actrices uit de AMC-serie Mad Men: Christina Hendricks. Binnenkort zien we haar opnieuw, als Trudy in Hap and Leonard!

Interview met Christina Hendricks: sympathiek en very sexy! © Photonews


Als Joan Holloway (later Harris) werd ze een van de populairste actrices uit de AMC-serie Mad Men: Christina Hendricks. Ze speelde als de roodharige Joan de sterren van de hemel en de sixtiesjurken zaten haar als gegoten. Wat een verschijning!

Binnenkort kunnen we Christina Hendricks opnieuw aan het werk zien. Begin juli start op AMC de nieuwe serie Hap and Leonard. Zeker de moeite waard, én voor ons een uitgelezen moment om de actrice te interviewen. Lees hier wat Christina te zeggen heeft over haar rol in deze nieuwe serie!

Interview voor Proximus TV door P. N.

Hap and Leonard wordt vanaf 7 juli om 22 uur uitgezonden op AMC. Deze zender is te bekijken met het Entertainment-boeket op Proximus TV – kanaal 194.

Hap and Leonard

Hap and Leonard © AMC

Hap and Leonard komt, net als Mad Men, uit de stal van AMC. Deze zesdelige serie is gebaseerd op de succesvolle boeken van Joe R. Lansdale en heeft hoofdrollen voor James Purefoy (The Following), Michael Kenneth Williams (Boardwalk Empire) en Christina Hendricks (Joan in Mad Men).

Hap and Leonard is een thrillerserie met donkere humor, over twee vrienden van oudsher – jawel, Hap en Leonard – die terechtkomen in een onwaarschijnlijk avontuur. Ingrediënten: twee vrienden, een ex-vrouw die al eens tussen de twee staat, haar nieuwe lover, een pak geld dat ergens verstopt zit en een paar psycho-killers die de boel op stelten zetten.We kennen je vooral als Joan uit ‘Mad Men’. Hap and Leonard is een heel andere serie. Wat vond je zo leuk aan deze rol?
Christina Hendricks: Ik was eigenlijk van plan om die zomer een beetje vrij te nemen, even niet te werken. Maar ik las het script en ik kon het gewoon niet laten liggen. Trudy is een heel leuk personage, heel anders dan de rollen die ik al gedaan had. En dus ben ik een paar maanden naar Louisiana gegaan om Hap and Leonard te filmen. Het was fantastisch.

In ‘Hap and Leonard’ word je vermeld als ‘special guest star’. Wat betekent dat precies?
Christina Hendricks: Wel, ik wil daar eigenlijk niet te veel over verklappen, je zult het moeten afwachten. Het wordt duidelijk in de loop van het verhaal. De serie heet natuurlijk ook niet voor niets Hap and Leonard en niet Hap, Leonard and Trudy. Wait and see!

Hap

Hap

James Purefoy speelt Hap Collins, een voormalig activist die in de jaren ’60 weigerde dienst te doen in Vietnam en daardoor in de bak belandde. Twintig jaar later is hij een ploeterende veertiger, die het extra moeilijk krijgt als hij zijn toch al slechtbetaalde job verliest.
 
En dan staat zijn mooie ex-vrouw voor zijn neus met een plan om snel rijk te worden. Een ex-vrouw voor wie hij nog altijd een zwak heeft.

Leonard

Leonard

Michael Kenneth Williams speelt Leonard Pine, een zwarte Vietnam-veteraan met een opvliegend karakter. Hij is homoseksueel en steekt dat niet onder stoelen of banken, een keuze die in het Texas van de jaren ’80 toch niet door iedereen toegejuicht wordt. Zijn oom Chester laat geen kans onbenut om hem beledigende opmerkingen naar het hoofd te slingeren. Ook Leonard laat zich meeslepen door het plan van Hap’s ex, voor wie hij eigenlijk geen goed woord over heeft.

Trudy, de femme fatale

Trudy, de femme fatale

Christina Hendricks speelt Trudy, de prachtige ex-vrouw van Hap die constant tussen de twee vrienden in lijkt te staan. Ze aarzelt geen seconde om haar vrouwelijke charmes in de strijd te gooien en heeft een zwak voor mannen met idealen. Trudy droomt van een beter leven en staat na twee jaar afwezigheid opeens voor de neus van haar ex-man Hap, met een voorstel dat hij niet kan weigeren: een plan om snel rijk te worden.

Trudy is een echte femme fatale, is het niet?
Christina Hendricks: Zo werd ze voorgesteld in het script, ja, en in de boeken van Joe Lansdale: als een femme fatale, een klassiek film-noirpersonage. We wilden dat ook zo weergeven in de serie.

Toch zit er meer dan dat in haar personage. Van bij het begin ben je als kijker nieuwsgierig naar haar verhaal.
Christina Hendricks: Inderdaad, dat klopt helemaal. Ze is een personage met meerdere lagen, dat is ook wat me aantrok in de rol. Je wil weten waarom ze doet wat ze doet. Waarom gaat ze naar Hap? Wat is er aan de hand met die vrouw?

Herken je iets van jezelf in haar?
Christina Hendricks: Neen, eigenlijk helemaal niet. Maar dat maakt het juist zo leuk om haar te spelen. Trudy is heel anders dan ik, het is fijn om zo’n personage te verkennen. Ze heeft ook kantjes die me erg aanspreken, ze is bijvoorbeeld heel relaxed van aard.

Hap en Trudy

Hap en Trudy

Trudy heeft een nogal complexe relatie met Hap. Wat kun je vertellen over die twee?
Christina Hendricks: Hap kan gewoonweg niet weerstaan aan Trudy, en zij niet aan hem. Ze hebben een verleden samen, ze waren getrouwd en de vonk is er nog altijd. Ze volgen elkaar van een afstand, weten van elkaar waar ze zijn … En ze gaat steeds naar hem terug, op een gegeven moment zoekt ze hem altijd weer op. Met de beste bedoelingen misschien, maar ze breekt uiteindelijk altijd weer zijn hart.

Blond

Blond

We kennen je met vurig rood haar, maar in Hap and Leonard ben je blond. Heb je je haar speciaal voor de serie laten blonderen?
Christina Hendricks: Dat is eigenlijk wel een grappig verhaal. Na Mad Men had ik zin om eens wat anders te doen met mijn haar en dus liet ik het blonderen. Ik was al twintig jaar ros, het was leuk om eens van kleur te veranderen.
Toen ik had getekend voor Hap and Leonard belde de regisseur me op een keer, met de vraag of ik het misschien eventueel zag zitten om mijn haar blond te kleuren. Ik kon hem meteen geruststellen, want ik was dus al blond! Het past ook bij het personage van Trudy, zij is een echt blondje.

Ongewoon

Ongewoon


De eerste aflevering van Hap en Leonard grijpt je meteen vast. Er hangt altijd een bijzonder sfeertje, alsof alles elk moment wel eens helemaal verkeerd kan gaan. Je wil altijd weten wat er nog te gebeuren staat.

Hap and Leonard is geen alledaagse serie, ze heeft iets bijzonders, iets ongewoons over zich.
Christina Hendricks: Ja, dat klopt wel. In de eerste aflevering wordt de plot uitgezet en worden de personages voorgesteld. Maar dan begint het verhaal zich te ontspinnen, met de nodige wendingen. Verrassende bochten genoeg in het verhaal! Gaandeweg wordt de serie een vreemd avontuur, waar ze opeens in belanden.

Warm en zuiders

Warm en zuiders

Hap and Leonard speelt zich af in de late jaren ’80, in een fictief plaatsje in het zuiden van Texas. De show werd gefilmd in Baton Rouge, Louisiana.

Hoe was het om te filmen in Louisiana? Het ziet er heel warm uit in de serie, warm en moerassig.
Christina Hendricks: Dat is ook zo! Het was verschrikkelijk warm en vochtig. Ik stond vol muggenbeten! Ik vond het wel leuk om er te filmen, maar toen ik na de opnames weer in LA kwam, was ik toch blij. Opnieuw hoge hakjes aan, niet meer zo warm en zweterig, ik kon me terug een beetje vrouwelijk voelen…

Trudy heeft een Texaans accent. Vond je dat moeilijk om te doen?
Christina Hendricks: Dat vond ik heel leuk om te doen, dat zuiderse accent. Zoals ik al zei, het is echt warm in het zuiden en alles gaat daardoor precies langzamer. De mensen zijn meer relaxed, ze strekken hun klanken een beetje meer, enz. Ik vond dat echt leuk om te doen. Ik had een heel goede stemcoach, die me heel erg geholpen heeft met het Texaanse accent.

De jaren '80

De jaren '80

Hap and Leonard speelt zich af in de late jaren ’80. Is dat aspect even belangrijk als in Mad Men? Hap and Leonard voelt op de een of andere manier tijdlozer, neutraler op dat gebied.
Christina Hendricks: De serie speelt zich af in de jaren ’80 en je merkt dat wel, maar het zit meer in de sfeer en in de details. De kleding is niet zo belangrijk in dit geval, ze dragen gewone kleren. Dat was natuurlijk helemaal anders bij Mad Men. Wat wel belangrijk is: er zijn geen gsm’s. Mensen hadden in de jaren ’80 niet de technologie van vandaag ter beschikking. Ze konden bijvoorbeeld niet even snel bellen voor hulp. Dat geeft ook wel een relaxed kantje aan de serie, alles gaat langzamer dan vandaag.

Op de set

Op de set

Hoe was het om samen te werken met je collega’s in de show?
Christina Hendricks: James Purefoy (Hap) en Michael Kenneth Williams (Leonard) kenden elkaar al. Ze hadden vroeger al eens samen gewerkt en waren bevriend voor we begonnen te filmen. Daardoor werd de sfeer meteen heel ontspannen voor iedereen, het was een heel leuke bende om mee samen te werken. Van bij het begin voelde iedereen zich heel erg op zijn gemak. We zaten geregeld allemaal samen om te praten over de serie, het verhaal, de personages … dat was altijd heel fijn.

Plannen

Plannen © Photonews

Het eerste seizoen van Hap and Leonard telt zes afleveringen. Komt er ook een tweede seizoen?
Christina Hendricks: Ik weet niet wat de plannen zijn. Ik hoop alleszins dat er een tweede seizoen komt, maar we zullen het moeten afwachten.

Hoe ziet jouw nabije toekomst eruit? Zijn er al plannen voor iets nieuws?
Christina Hendricks: Ik begin binnenkort te filmen voor een nieuwe serie, Tin Star, een crimeserie in een westernachtige setting met Tim Roth (The Hateful Eight).

Tin Star vertelt het verhaal van Jim Worth, een ex-politeagent uit Londen die met zijn gezin naar de Canadese Rocky Mountains is verhuisd. Hij wil daar een nieuw leven opbouwen als politiechef in een idyllische omgeving, maar ziet de criminaliteit toenemen als de lokale olieraffinaderij en dus ook ‘zijn’ stadje een golf van arbeidsmigranten te verwerken krijgen.

Je bent zowel in films als in series te zien. Heb je een voorkeur voor een van beide?
Christina Hendricks: Neen, niet echt eigenlijk. Ik vind het vooral leuk dat ik de kans krijg om de twee te doen. En meer zelfs, want ik ga bijvoorbeeld ook nog theater doen. Het is heerlijk om verschillende dingen te kunnen doen. Maar series zijn sowieso leuk, het is interessant om de verhaallijn te zien ontwikkelen, om de personages te kunnen zien groeien in de loop van de afleveringen.

Kijken maar!

Kijken maar!

Hap and Leonard is afgelopen maart in première gegaan in de Verenigde Staten en wordt tot nu toe heel goed ontvangen.

Bij ons is de serie nog niet op tv geweest, maar daar komt snel verandering in. Hap and Leonard wordt vanaf 7 juli om 22 uur op AMC uitgezonden. Deze zender is te bekijken met het Entertainment-boeket op Proximus TV – kanaal 194.

Interview door P. N. voor Proximus TV.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook