Eindelijk, hij is er! Vanaf 25 juli kun je in de bioscoop gaan kijken naar ‘The Man Who Killed Don Quixote’, de nieuwe film van Terry Gilliam. Een coproductie van Proximus en een droomproject van de beroemde regisseur, dat na een hobbelig parcours van bijna dertig jaar eindelijk in de zalen te zien is. Bekijk hier ons interview!

Terry Gilliam werd beroemd als regisseur van Monty Python and the Holy Grail en later met klassiekers als Twelve Monkeys, Brazil en Fear and Loathing in Las Vegas.

‘The Man Who Killed Don Quixote’ is Gilliams mythische en veelgeplaagde droomproject, dat na een parcours van bijna dertig jaar eindelijk zijn weg naar de bioscoopzalen vindt.

Het begon in de jaren 90, toen Gilliam de eerste poging om zijn Don Quichot te verfilmen moest staken wegens gebrek aan financiering. In 2000 was er weliswaar budget, maar moest hij de opnames afbreken door een indrukwekkende reeks tegenslagen op de set én een hernia van de hoofdrolspeler. Een tweede poging om te filmen, een kleine tien jaar later, liep eveneens af op een sisser.

Rampspoed alom dus, maar deze keer is het gelukt en is de film klaar voor release. Jonathan Pryce speelt de rol van Don Quichot en Adam Driver is Toby, Gilliams versie van Sancho Panza.

Wij hadden een gesprek met regisseur Terry Gilliam. Over zijn film, zijn manier van werken, zijn instinct en zijn manier om naar de wereld te kijken. Bekijk de video hier!
 
‘The Man Who Killed Don Quixote’ is een coproductie van Proximus, vanaf 25 juli in de Belgische zalen.

Zin om te gaan kijken? Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een duoticket voor deze langverwachte film!