Netflix’ eerste kerstspecial: A Very Murray Christmas!

En dan is het december. De Sint heeft zijn taak weer bijna volbracht, hier en daar flikkert de kerstverlichting al, de kerst-cd's liggen al klaar. Heerlijk! Tijd om ongegeneerd een hoop kerstfilms te bekijken.

Dit jaar zorgt Bill Murray voor een bijzonder kerstgevoel, en wel exclusief bij Netflix.

Heb je intussen wel genoeg van de traditionele kerstfilms met zoete verhalen, en avondvullende muziekspecials van Michael Bubblé of Christoff? Mag het ook een keer iets anders zijn?

Dan is ‘A Very Murray Christmas’ misschien wel iets voor jou. Verwacht geen klassieke kerstfilm, want dan zul je teleurgesteld zijn. Het is een een nogal eigenzinnige versie van een kerstspecial. Een tikkeltje speciaal, net als meneer Murray zelf.
Het verhaal komt uit de pen van Bill Murray, Mitch Glazer (die ook het screenplay van Scrooged schreef in 1988) en Sofia Coppola (Lost in Translation), die ook de regie voor haar rekening nam. We zien Bill Murray, die klaar is om live een kerstshow te presenteren vanuit het iconische Carlyle-hotel in New York. De stad wordt echter volledig lamgelegd door een sneeuwstorm en de hele show dreigt op een fiasco uit te draaien. Maar na een dipje in het begin, maakt Bill het beste van de situatie. Samen met vrienden, medewerkers en gasten van het hotel.

Spontane feestjes zijn altijd leuk, vooral als het wel snor zit met de aanwezige vrienden. En de gastenlijst van Bill’s kerstspecial is dik in orde. De ene na de andere ster maakt – al dan niet ‘toevallig’ en al dan niet als zichzelf – zijn opwachting: George Clooney, Miley Cyrus, Chris Rock, Amy Poehler, Maya Rudolph, Rashida Jones …

Er wordt gedronken, gezongen en gedanst. De muzikale omlijsting is goed, met Paul Shaffer aan de piano. Bill Murray – met een rendierdiadeem op zijn hoofd – zingt ‘The Christmas Blues’. Maya Rudolph, gehuld in bont, brengt een prachtige versie vol soul van ‘Christmas (Baby Please Come Home)’. Op een gegeven moment zingen ze allemaal samen een versie van ‘Fairytale of New York’ van The Pogues. Instant kerstgevoel.

Een hoogtepunt: de show die volgt als Bill – na een shotje te veel – tegen de vlakte gaat. Een fabuleuze kerstshow, met sterren, glitter en glamour. We horen Murray, George Clooney en Miley Cyrus ‘Sleigh Ride’ zingen, en ‘Santa Claus Wants Some Lovin’. En als Miley Cyrus ‘Silent Night’ zingt, wordt iedereen stil. Zo onverwacht mooi! Een cadeautje van Netflix, voor onder de kerstboom.

‘A Very Murray Christmas’ duurt niet lang, net geen uur. En dat is prima zo. Een uurtje met Bill Murray en zijn glamoureuze vrienden, er zijn veel ergere manieren om een decemberavond door te brengen. En wie zin heeft, kan daarna nog gezellig naar een echte kerstfilm kijken.

Bill Murray’s bijzondere, toch wel coole kerstspecial is vanaf vrijdag 4 december exclusief te bekijken op Netflix!
Murray Christmas!


Tv redactie

De redactie van Skynet TV geeft je originele tv-tips. Of het nu gaat om spraakmakende documentaires, spannende series, leuke tv-programma’s of straffe films… Dankzij de Skynet TV-redactie weet je wat voor boeiends er te zien is op tv. Zak lekker onderuit en geniet !

Dit artikel maakt/laat mij
  • 3
  • 3
  • 0
  • 0
  • 1

Lees ook