Matthias Schoenaerts op z'n zwoelst in A Bigger Splash

Matthias Schoenaerts zet zijn veroveringstocht van Hollywood gewoon verder. Nadat hij eerder al de set deelde met onder andere Kate Winslet, Michelle Williams en Carey Mulligan is hij vanaf 6 april te zien naast Tilda Swinton in A Bigger Splash. De film van Luca Guadagnino, bekend van Io sono l'amore, is een sensuele remake van La Piscine, een film uit 1969 met Alain Delon en Romy Schneider in de hoofdrollen.

Schoenaerts speelt de rol van Paul, die samen met zijn vriendin, rockster Marianne Lake (Swinton) geniet van een vakantie op het Italiaanse eiland Pantelleria. De rust aan het zwembad wordt verstoord door de komst van haar ex-producer en ex-minnaar Harry (Ralph Fiennes) die samen met zijn verleidelijke dochter Penelope (Dakota Johnson) een bezoekje brengt. Wat volgt is een soort emotioneel schaakspel waarbij je als kijker alleen maar kan wachten tot de boel ontploft.

In dit licht erotisch, psychologisch drama wordt prima geacteerd. Zelfs zonder woorden is Tilda Swinton heel overtuigend als Marianne, die hersteld van een operatie aan haar stembanden. Matthias Schoenaert is knapper dan ooit, maar wordt toch de loef afgestoken door Ralph Fiennes, die als de hyperkinetische Harry af en toe voor de komische noot zorgt. Ook de setting is prachtig: de prachtige outfits van Marianne van de hand van Raf Simons voor Dior, het Italiaanse eiland waar ondertussen ook wat vluchtelingen toestromen, de muziek van The Rolling Stones... Een lust voor het oog!

'A Bigger Splash' is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Tv redactie

De redactie van Skynet TV geeft je originele tv-tips. Of het nu gaat om spraakmakende documentaires, spannende series, leuke tv-programma’s of straffe films… Dankzij de Skynet TV-redactie weet je wat voor boeiends er te zien is op tv. Zak lekker onderuit en geniet !

Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook